Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 40 945
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
При тази доза предполагам, че ТСХ не е чак толкова високо. Всичко ще е наред!

# 76
Минимална, 25 грама. Прочетох онлайн ужасяващи неща за нелекувана хипофункция и се стреснах ужасно.

На първо време се успокоú и спри да четеш в интернет, че наистина е контрапродуктивно.Flowers Cherry Blossom Аз цял живот съм с хипофункция + Хашимото и сега през бременността стоúностите ми не само излязоха извън норма, ами направо извън орбита Sweat Smile. Това се случи още в 7ма седмица, страшно се притесних и аз, но с правилното лечение (доза) положението се овладява. Важно е наистина да си пиеш предписаното лекарство съвестно, поне половин час преди закуската и наú-вече да ходиш всеки месец на контрола. Защото понякога отнема месеци да се налучка дозата и трябва да се следи. Добрата новина е, че за броени седмици с правилното лечението ТСХ се повлиява.
Дишаú и не се притесняваú!

# 77
Благодаря много. Успях да се чуя с лекаря, не е голямо отклонението в ТСХ, според него, но иска по време на бременността да си помагам с лекарството и да не се тревожа.

# 78
Момичета, започнах да усещам сърбеж по тялото, не е интензивен, но ми прави впечатление, че кожата изглежда като по-суха и се появява главно по ръцете и краката. Вечер се мажа със зехтин.
Четох, че било нормално при бременност, но в същото време има информация за кофти диагнози, свързани с черния дроб. На някоя случвало ли й се е?

# 79
  • София
Скрит текст:
Момичета, започнах да усещам сърбеж по тялото, не е интензивен, но ми прави впечатление, че кожата изглежда като по-суха и се появява главно по ръцете и краката. Вечер се мажа със зехтин.
Четох, че било нормално при бременност, но в същото време има информация за кофти диагнози, свързани с черния дроб. На някоя случвало ли й се е?
В кой месец си?

# 80
Adriana, аз бях така преди няколко седмици, но ме сърбеше корема и ми ставаше червен. Мина ми като смених крема, с който се мажех, въпреки че го ползвах по-отдавна.
Сега не ме сърби, но колкото и да се мажа сутрин и вечер, кожата ми е супер суха и все ми изпръхва и се люпи...според мен е нормално. Не знам какво си чела за черния дроб, моят съвет е да не четеш и да не се тормозиш излишно. Толкова бързо растем в момента и толкова промени ни се случват, нормално е да се отразява на кожата.

На мен преди няколко месеца ми се зачерви и изсуши много зоната около устните и отидох на кожен, защото много ме дразнеше и беше много видимо и ми изписаха разни неща за мазане-нищо не помогна, още съм си така. Успокоява се съм добре намазана с крем и хидратирана. Мисля, че всичко това е от бременността и след раждането ще мине.

# 81
Александра - благодаря ти! Мен корема не ме сърби, сърбят ме краката и ръцете (не дланите и не ходилата, а отгоре). Не е постоянно, появява се отвреме навреме, не е и интензивен сърбеж. Като намажа с крем и облекчава (странно че зехтина не помага, даже не знам дали не е от него).
Но да, четох кофти неща за функцията на черния дроб (холестаза) и затова се притесних.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 13:23 от Adriana11

# 82
  • София
Афродита - 4.

Александра - благодаря ти! Мен корема не ме сърби, сърбят ме краката и ръцете
Скрит текст:
(не дланите и не ходилата, а отгоре). Не е постоянно, появява се отвреме навреме, не е и интензивен сърбеж. Като намажа с крем и облекчава (странно че зехтина не помага, даже не знам дали не е от него).
Но да, четох кофти неща за функцията на черния дроб (холестаза) и затова се притесних.
Ако качваш кг. е възможно да е от разширението на кожата. Щом се притесняваш за черен дроб отиди при лекар да ти назначи изследвания. Да не е от някой продукт - душ гел, лосион или нещо с което се мажеш или слънчева алергия, алергия към перилен препарат, много неща може да са.

# 83
Краят на август е, ръцете и краката цяло лято си ги иэлагала на слънце с по-къси дрехи предполагам. Просто ти е суха кожата според мен. Много въэможно е да е и от начина на обеэкосмяване. Ако полэваш бръснач, сменяш ли ножчето редовно? Эащото комбинацията лято, потене, слънце и не често сменян бръснач може да доведат точно до такъв сърбеж.

Другото ми предположение би било эехтина. Колкото и да е хвален, не е эа всеки. Наистина не се притеснявай. Ако имаш чернодробни проблеми, ще се раэбере не само по сърбежите, ще има други симптоми. Не пречи да обсъдиш с лекар или да си пуснеш превантивно иэследвания. До колкото помня си в Англия, там няма ли беэплатни check ups, които да поема касата веднъж в годината?

Эа успокоение ще ти кажа, че съм имала страшни сърбежи по тялото и аэ четях в нета и мислех, че съм с проблеми с черния дроб :Д Беше ми суха кожата просто и между другото също беше лято.

# 84
Мацки, какъв черен дроб Simple Smile Моят лекар каза, че е много редовна екстра при бременност заради хормоните, безобидно е. Коремът и гърдите при разтягане на кожата все пак е нормално да сърби.

# 85
Мен коремът и гърдите не ме сърбят. Сърбежът се усеща по ръцете и краката.

Афродита - преди месец и нещо на кръвните изследвания излезе, че функцията на черния дроб (единия от ензимите) е леко завишена. Преди 2 седмици бях на консултация и лекарят ме накара да повторя изследването. Казаха, че този път стойностите са по-ниски, почти на границата, но са в рамките на нормалното. На следващия преглед, най-вероятно пак ще пуснем кръвни да се проследи.

Сноу - ами да ти кажа колко да съм била на слънце, тука лятото не беше толкова горещо тази година. Сега тези дни е по-топло и съм с къси дрехи, но аз и не съм постоянно навън. За зехтина май си права, като нищо може да се окаже, че е от него. Сега си купих друг крем а мазане и ще видя дали ще има подобрение. Иначе не се бръсна, епилатор ползвам и то рядко, защото преди години съм си правила лазерна епилация по краката и ръцете и сега обезкосмяването е по-лесно.

# 86
Между другото чернодробните стойности лесно се свалят надолу с диета. Това ми го е каэвал лекар. Естествено ако няма друга причина де, но може да е просто эаради актуалния ти начин на хранене. Споко. Пий лимони, фрешове, повече салати, по-малко маэно и никакво сладко, бяло тесто. Предимно вегетарианско или поне леко хранене беэ да гладуваш, раэхождай се и се довери на лекарите.

До колкото энам беэ да съм лекар или специалист :Д, може някоя от стойностите да ти е леко эавишена, эащото примерно предните дни си яла много високомаэнинно и с много сол и эатова се гледат глобално иэследванията, в комплект. Примерно аэ бях на кето диета преди години и вечерта преди иэследването бях иэяла не искам да каэвам колко гр. пушена сьомга (нея си я ядях редовно в тоя период) със салата с авокадо, эехтин и эа десерт пекан ядки. Смятай... :Д Много бърэо като прекратих тая простотия ми се оправиха иэследванията, а дори не съм имала никакви симптоми, беше случайна находка.

# 87
Сноу, благодаря ти, не се бях замисляла! Вече гледам да избягвам сладкото, ям, но се ограничавам.
За мазно - ами ползвам често масло и зехтин, освен да понамаля и тях. Иначе гледам да балансирам, хапвам плодове и зеленчуци, правя супи, такива неща, не мисля, че прекалявам. Месо също ям, но не е много.

# 88
Момичето говори за едно досто сериозно състояние по време на бременност, но най-вероятно при нея не е това. Аз бях същата със сърбежа към края на бременността, беше доста неприятно, и аз четох в Интернет и си поставях диагнози, но моят АГ явно не се притесни, не съм пускала изследвания, всичко беше наред накрая. Но обсъди все пак с лекаря, нищо не пречи да се пуснат профилактични изследвания, ако сметне, че има основание.

# 89
Аз съм така може би от 4ти месец. Сърбеж от всичко което съм ползвала преди, шампоан и балсам (зверски пърхот), обрив от душ гел на нивеа, обрив от лосион за тяло - отново някакъв дрогерийни. Купих си крема на Мустела против стрии, супер много се изринах по корема.
В момента ползвам само и единствено душ олио на юриаж, 2 пъти в седмицата се мажа обично след баня с кокосово масло ( втривам го и чакам 5-10мин след което обливам горния слой с вода иначе ме дразни да стоя толкова мазна),  за тяло ползвам на ла рош липикар. Това е. В момента кожата ми е доста хидратирана, мека и не сърби.

Общи условия

Активация на акаунт