Прави се всичко възможно човек да не желае да кара кола

• 1 543
  • 27
  •   1
Отговори
Голям част от т.нар "автоинструктори" изглежда са излезли от клуб "Селски идиот" Много ми е интересно защо тия хора си мислят, че са хванали Господ за шлифера като я работят тая работа. Не плащам, за да се държиш грубо и без елементарно уважение. И не е да не мога да карам. Отделно: вчера благодарение на тоя "инструктор" щяхме да се блъснем в камион-говоря за тесен участък откъм моята страна и аз съответно се дръпнах максимално вдясно да пропусна камиона идващ отсреща. И тоя до мен ми вика да минавам, а то е тясно и има голяма вероятност аз да не мога да се прибера след като съм минал през тесния участък(отделно улицата е с дупки и аз карам с 25-30, за де не стане нещо с колата) "Професионалистът" направи опит да тръгне(нали има педали и от неговата страна) амам моя милост беше настъпил педала на спирачката до пода. Камионът мина, аз не тръгнах доката не минаха останалите коли зад камиона(2 или 3) Нямам толкова голям опит и не поемам излишни рискове. Но ти да ме поставяш в опасни ситуации-не, не го приемам. Или всеки път да ми изтъкваш, че вече са ме късали на изпит по кормуване. Да, късали са ме. Но не защото съм правил нещо опасно-няма да навлизам в подробности. Като ти повтарят една и съща глупост ВСЕКИ път каксе очаква човек да има желание да кара кола? Мислех да взимам и "С" категория, но вече почна да ми минава желанието и за "В" Толкова ли сред тия "инструктори" няма и нормални, спокойни, възпитани хора? Напрегнато ми е, защото много внимавам да не стане нещо. И по този случай досега не съм бил в наистина опасна ситуация. Ако смята, че не ставам за шофьор-да го каже.

# 1
Чудесно правят. Някои хора наистина по-добре да не взимат книжка на всяка цена...

# 2
Има и инструктори с нормално поведение. Препоръчвам да си намерите такъв. Когато аз карах моите шофьорски курсове, някой не ми е крещял и не се е държал грубо с мен. Вероятността ситуацията да не е била опасна, но на Вас да ви се е сторила такава, е голяма. По принцип на пътя има достатъчно място да се разминат две превозни средства без проблем.

# 3
  • Далечният изток
За колко инструктори имате наблюдение, че се изказвате така в множествено число? Ако пък сте сменили няколко, и всички се държат с вас така, че да ви откажат да ставате шофьор, то се замислете дали повредата не е във вашия телевизор.

# 4
  • Пловдив
Чудесно правят. Някои хора наистина по-добре да не взимат книжка на всяка цена...
Не знам за случай с човек, на който да са му казали високомерно: "по-добре не ставай шофьор", и да не е станал. Включително аз бях започнала при един такъв, ами смених го с друг, препоръчан, и не само взех книжка, ами десет години карам редовно. Виртуозни умения нямам и нямам претенции, но не съм утрепала никого до момента. Точно предпазливите не са групата, която е добре да не кара, че, нали, да не пречи на пилотите от Формула 1 по улиците.

# 5
Някои хора никога не трябва да карат нито кола, нито колело дори.
А такива като авторът, на който все някой му е виновен и интрукторът е "прекалено груб", въобще не трябва да се допускат до курс.

# 6
Точно предпазливите с нетипични реакции предизвикват и нормалните шофьори да избухват...

# 7
Нормалните шофьори трябва търпеливо и внимателно да си карат 1-2-3-тонните машини и да са по-толерантни, защото, ако те нарушават правилата, че били избухнали, те са опасни.

# 8
Точно предпазливите с нетипични реакции предизвикват и нормалните шофьори да избухват...
Избухват и ги предзвикват? И после … се бият по улиците щото някой не се включил в движението на четвъртата секунда.

# 9
Момент,Вие защо така веднага се вбесявате на инструктора? Вашето първа задача е да научите и знаете Закона за движение по пътищата. Зад волана се сяда със здраво и стабилно съзнание. В присъствието на инструктор ако губите самоконтрол,какво ще се случва в реална и самостоятелно шофиране? Ще изпадате в паника,ще правите грешки,ще се превърнете в предпоставка за ПТП. Не се съмнявайте,инструктора ще ви контролира и волана и посоката на колата при негова преценка. Той нека си проявява по ваши думи неприемливо поведение,от Вас се иска да сте спокойни и да спазвате закона и при описаната ситуация възможно най дясно движение по пътя. Вярвайте ми инструктора ще е светец в сравнение в реално шофиране. Критиката и забележките не означават грешно обучение,а проверка на обучаващия се за психическата готовност. По спокойно и уверено,успех в начинанието

# 10
Когато нямаш рефлекси, нямаш място на пътя.
Правилата се нарушават и с предпазливо каране 😉 ако сечеш на някой пътя полллееека, щото ти е по-удобно да караш в един коя си лента и не можеш да прецениш дали ще се разминеш, предизвикаш верижна катастрофа, пак си е нарушаване на правилата... Ако се изнасяш 2 минути от светофар и те чакат 100 коли отзад да се назландисаш, също не е ок. Бавното каране и спиране в нищото също води до ситуации. Не е само скоростта.
Не сте шофирали в Истанбул и Атина редовно, на село е лесно да се шляеш...

# 11
Просто от любопитство - ти що си плати над 1000 кинта, за да те учат, щом ще си правиш каквото ти решиш на тия уроци? Grinning По- голямо разхищение на пари не бях виждал аз. Щом ти казва да минеш - значи има място.

# 12
Инструкторът като бог.
И да, доста от тях се познават от близо с простащината.

# 13
Той човек за да е инструктор явно разбира повече от късан курсист, но толкова ли нямаше кой да ти препоръча при кого да караш? Ако ти остава малко стисни зъби, ако не опитай пак, но не се отказвай от желанията си само защото.

# 14
  • Tezor Obliš
Толкова ли сред тия "инструктори" няма и нормални, спокойни, възпитани хора?
Има, разбира се, но ти при колко си бил, че се изказваш така категорично в множествено число?

Общи условия

Активация на акаунт