Скъсана 3 пъти на кормуване.

• 1 262
  • 19
  •   1
Отговори
С инструктора карам много добре. Той дори не ме следи какво правя защото ми знаел възможностите и се чувствал спокоен докато караме. С другите курсисти не е така постояно е в готовност да реагира! Което ми дава самочувствие че карам найстина добре. Но явя ли се на изпита крака ръце всичко ми трепери получавам сърцебиене, пресъхва ми устата и не мога да изкарам и 5 мин! Пълен блокажи! Да вметна че 2 пъти изпитващия се опита да ми помогне но в края на изпита ми каза не мога да карам вместо теб, докато не спреш да трепериш няма да го минеш колкото и добре до шофираш! Поисках да се откажа но инструктора ми твърдо заяви че няма да допусне да се откажа при положение че имам умения и ще бъде жалко. Каза ще опитваме докато не се получи, и че трябва да превъзмогна страха си от изпита... Какво да правя за бога отчайвам се вече. Мъжът ми  не проумява как ме късат и какво ми се случва, защото знае как карам. Той ме научи от нулата и доста карах и с него. Аз при инструктора отидох научена на почти всичко включително и паркирането Той ме доусъвършенства на пътя. Незнам какво да правя. Има ли някой подобна история и как да превъзмогна този страх. Валидол преди изпита дали е добра идея??

# 1
  • Пловдив
Навремето една бивша съученичка така се яви - с валидол, и взе изпита. Тогава имаше и т.нар. полигон.
Мен по онова време ме късаха няколко пъти на полигон, а след 18 години, когато вече нямаше полигон - още два пъти на кормуване, преди криво-ляво да успея на третия опит. Няма страшно, има шанс.

# 2
Навремето една бивша съученичка така се яви - с валидол, и взе изпита. Тогава имаше и т.нар. полигон.
Мен по онова време ме късаха няколко пъти на полигон, а след 18 години, когато вече нямаше полигон - още два пъти на кормуване, преди криво-ляво да успея на третия опит. Няма страшно, има шанс.

Благодаря за отговора.

# 3
  • Mediterraneo
Дъщеря ми я късаха три пъти на практическия. Тя не се притесняваше, не беше и свръх самоуверена, караше добре по нейни и на инструктора думи, но я късаха. Тук обаче инструкторът стои отпред, не изпитващият. И трите пъти интрукторката се е намесвала с волана и педалите, което е автоматично отпадане. По мой съвет си смени инструктора и взе изпита веднага.

# 4
Дъщеря ми я късаха три пъти на практическия. Тя не се притесняваше, не беше и свръх самоуверена, караше добре по нейни и на инструктора думи, но я късаха. Тук обаче инструкторът стои отпред, не изпитващият. И трите пъти интрукторката се е намесвала с волана и педалите, което е автоматично отпадане. По мой съвет си смени инструктора и взе изпита веднага.

Мислила съм го, но осъзнавам напълно и не мога до отрека грешките си  по време на изпита. Дори с помощ от страна на изпитващия съм все така трепереща, не мисля че някой друг ми е виновен освен аз самата, на следващия изпит взимам валидол и се надявам да се успокоя и да го мина вече....

# 5
  • София
Възможно ли е да си научена, но не като за изпит? Пишеш, че си карала преди курса, но възможно ли е нещо да се е объркало в "допълнителното" обучение и инструкторът да не е обърнал внимание навреме?
Имам предвид неща като "дай газ, ще го хванем това жълто", "минавай, пешеходецът е далече", "тук можеш на 3та през бабуната", които всички ги правим реално в един или друг момент, но на изпит не са приемливи.

Честно казано ми звучиш много уверена и някак странно само на изпита да се спичаш.
Има школи с евтини курсове, на които това им е бизнес модела - почти всички плащат допълнителни часове за да излезе сметката, помисли да опиташ с друг инструктор. Аз си изпатих с една такава преди много години, Айдрайв се казваше тогава.

# 6
И мен ме скъсаха 3 пъти на кормуване, взех го на 4-тия път, не се тревожи.
Нямах предишен опит с шофирането и много се притеснявах като дойдеше денят за изпит, пък инструкторът казваше, че карам добре на курса.
Доста се бях отчаяла и даже си поплаках след 3-тото късане. Последния път и аз пих валидол и го взех.
За Айдрайв иначе съм чувала много разнопосочни мнения, от хора късани по 4-5 пъти до двама мои познати, които взеха книжката от раз пак там.

# 7
Възможно ли е да си научена, но не като за изпит? Пишеш, че си карала преди курса, но възможно ли е нещо да се е объркало в "допълнителното" обучение и инструкторът да не е обърнал внимание навреме?
Имам предвид неща като "дай газ, ще го хванем това жълто", "минавай, пешеходецът е далече", "тук можеш на 3та през бабуната", които всички ги правим реално в един или друг момент, но на изпит не са приемливи.

Честно казано ми звучиш много уверена и някак странно само на изпита да се спичаш.
Има школи с евтини курсове, на които това им е бизнес модела - почти всички плащат допълнителни часове за да излезе сметката, помисли да опиташ с друг инструктор. Аз си изпатих с една такава преди много години, Айдрайв се казваше тогава.

Ами инструктора се има с 2 от изпитващите, говорил е с тях преди изпит. Дори един от изпитващите след като ме скъса и махна камерата се обърна към инструктора ми и каза дадох и най лекия маршрут, камерата гледа нямаше как да си затворя очите съжалявам. Грешката ми беше на кръгово засякох една кола и ми натисна рязко спирачките и изпита приключи. Яко спичам и кача ли се отпред на изпита сякаш нищо не виждам и правя неща който никога не правя с инструктора! И на него му е много чудно защо така се получава с мен. Освен аз и още едно момиче всички минават от раз!

# 8
И аз бях по същия начин, притеснена, пресъхнала уста, трепереща, късаха ме 2 пъти и то заради супер нелепи ситуации. Единия път на светофара съм първа кола и така спрях, че остана леко зад мен и не го виждам, изпаднах в тотална паника.
Взех го от 3тия път, бях се сдухала яко, че не ме бива, но после лека полека придобих увереност и мога да кажа, че станах добър шофьор. Към днешна дата изобщо не ми пука, че са ме късали.
Горе главата, ще преодолееш притеснението!

# 9
И аз бях по същия начин, притеснена, пресъхнала уста, трепереща, късаха ме 2 пъти и то заради супер нелепи ситуации. Единия път на светофара съм първа кола и така спрях, че остана леко зад мен и не го виждам, изпаднах в тотална паника.
Взех го от 3тия път, бях се сдухала яко, че не ме бива, но после лека полека придобих увереност и мога да кажа, че станах добър шофьор. Към днешна дата изобщо не ми пука, че са ме късали.
Горе главата, ще преодолееш притеснението!

Как преодоля това треперене?? На мен главно то ми е проблема, мн треперя едва едва държа педалите и в един момент ги изпускам и става страшно!

# 10
И аз не знам как го преодолях, може би заради това, че 3тия път изпитващия беше жена, беше спокойна и някак си ме предразположи, в един момент се мобилизирах. Спомням си, че взех и допълнителни часове кормуване.

# 11
И аз не знам как го преодолях, може би заради това, че 3тия път изпитващия беше жена, беше спокойна и някак си ме предразположи, в един момент се мобилизирах. Спомням си, че взех и допълнителни часове кормуване.

Отчаях се. Мисля че никога няма да успея... Ще пробвам и 4 път ако не стане просто нервите ми не издържат за още опити. Много ме е яд мога знам а на изпита и аз не мога да се позная..

# 12
Има ли вариант да си вземеш и ти допълнителни часове? Не мисли за това, че вече са те късали 3 пъти, допълнително се натоварваш. Важното е, че си уверена в уменията си! Следващия път ще стане! Успех!

# 13
Има ли вариант да си вземеш и ти допълнителни часове? Не мисли за това, че вече са те късали 3 пъти, допълнително се натоварваш. Важното е, че си уверена в уменията си! Следващия път ще стане! Успех!

Много благодаря за отговорите! Дано скоро ви се похваля с добра новина!

# 14
Мен също ме скъсаха два пъти😐 Аз обаче се чувствах неуверена и имах проблем с паркирането (все още имам малки) Но аз никога не бях сядала зад волана преди да започна курса. Смених си автошколата след 1-вият изпит, трябваше по-рано защото инструктора много ме напрягаше.
Аз ходех на кормуване с валидол под езика. Ако се чувстваш наистина напрегната ,като разбереш коя по ред ще караш около 30 минутки преди да се качиш си вземи един валидол под езика. Ще те успокои и ще успееш да се справиш. В крайна сметка нищо не зависи от този изпит...живота продължава,нищо страшно няма да се случи дори и да не станеш шофьор.

Общи условия

Активация на акаунт