Съвет за закупване на нова кола

• 203
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Въпросът ми малко не е по темата, но от доста време се чудя върху това — искам да си купя нова кола, но още не съм решил каква.
Засега съм се насочил между две марки: Audi A4 1.9 TDI (131 к.с.) или Škoda Fabia 1.9 TDI (101 к.с.).
По принцип бих се спрял на Аудито, но повечето ми приятели казват, че ремонтът и обслужването му ще излизат доста по-скъпо в сравнение с Шкодата.
Какво мислите вие — коя от двете бихте препоръчали?

# 1
  • София
Нова или чисто нова?

# 2
Нова, смисъл като за мен нова кола, защото старата беше ударена и сега бих искал друга да си купя.

# 3
Ние имаме шкода и няма такъв кеф. Не че не я ремонтираме, но горката е вече на доста години, упорито се опитва да се откаже от нас, но аз лично не се отказвам от нея. На извънградско гори около 4-5, конските сили са сходни на тези, които сте написали. За мен е важно да ме закара от точка А до то0ка Б с възможно нисък разход, да се кара лесно, да е маневрена и ремонта й да не ми струва бъбрек (предпочитам аз да си го ползвам).
Обаче Ауди не съм имала, превид повечето к.с. ще е по-лесно ускорението и т.н.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 06:28 от brumm

# 4
  • София
Тръгнах да пиша като за нов автомобил, но явно става дума за употребяван.
Зависи дали е от оказион, от автокъща или от другаде. Зависи и колко години е ползван.
Иначе има значение коя година е произведен и дали при ремонт държиш на оригинални части или си склонен на алтернативи.
Зависи и от това в какъв ценови клас си се насочил.
Има стари А4-рки, с чиято цена можеш да си вземеш чисто нова шкода.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 10:25 от Fever Ray

# 5
Нямам поглед върху точно тези две марки.
Въпросът за бъдещият сервиз знам, че никак не е за подценяване.

Но това, което ние с ММ гледаме, когато си купуваме кола, е тя да е купена като чисто нова в България. Вносните коли често са със съмнителна история.

Общи условия

Активация на акаунт