Колко пъти са ви късали на кормуване???

• 2 695
  • 86
  •   1
Отговори
Вече отчаяна скъсана 3 пъти, предстои ми 4 изпит. Ще се радвам да споделите от кой път сте успели. Не искам да се отказвам а нерви нямам за още късания... Единствения ми проблем е че страшно треперя и изпускам педалите по време на изпит. Главата ми се затопля и умалявам.... когато с инструктора караме съм спокойна карам си почти нямам забележки даже обратното! На ръба на отказване съм а много искам да мина защото мога знам правилата за движение а единственото което ме дели от мечтата ми е това притесние и най вече треперенето заради което изпускам педалите...  на секундата след изпита притеснението треперенето всичко ми минава на секундата и си но тогава почваш страшно да се ядосвам що не съм така по време на самия изпит .....

# 1
Колко теми трябва да пуснеш?
Нито веднъж не са ме късали на кормуване.
Сигурна ли си, че ставаш за шофьор? По пътищата има достатъчно такива дето не им е мястото зад волана.

# 2
Според мен получаваш някакви паник атаки,обърни им внимание. От какво толкова се притесняваш? Сядаш спокойна,мислиш само за пътя,гледаш си знаците и готово.

# 3
..... Що сте такива бе хора?!!
Да ти обясня ли "що съм такава"? 'Щото в колата притеснения, неуверения, стресирания, не достатъчно добрия шофьор може да се превърне в убиец. И да е срещу мене на пътя в някакъв момент. Или срещу детето ми, което пресича. Затова съм такава.

# 4
  • София
Мен не са ме късали, бях умерено нервна преди изпита.
Ако зорът е да минеш кормуването, можеш да вземеш нещо успокоително, колкото да изкараш.
Но Лимана е права - оттам нататък трябва да преодолееш нервите или по-добре да се откажеш да шофираш. На изпита все пак ще си с изпитващия, който може да отреагира вместо теб. Като тръгнеш да караш активно, ще си съвсем сама.
И друго - защо те късат? Знаци ли не спазваш, скорост ли не поддържаш, гасиш колата, не можеш да паркираш?

# 5
..... Що сте такива бе хора?!!
Да ти обясня ли "що съм такава"? 'Щото в колата притеснения, неуверения, стресирания, не достатъчно добрия шофьор може да се превърне в убиец. И да е срещу мене на пътя в някакъв момент. Или срещу детето ми, което пресича. Затова съм такава.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:41 от Martina8787

# 6
Е, като не искаш да се изказваме, защо питаш? Напълно подкрепям Лимана, направо все едно аз съм го писала.
Не са ме късали, взех си изпита от първия път при най-гадния изпитващ, дето много късал всички. Пък мен не, ти да видиш.
Не желая и аз неуравновесени шофьор(к)и срещу моето семейство. Половината, дето са зад волана, трябва да слязат и да не се качват и на колело.

# 7
Нямаше ли някакви ограничения според новия закон, че нямаш право да се явяваш повече ако си късан три пъти?
Не са ме късали, въпреки че и аз бях притеснена и с 40 градуса температура на изпита.
Излизай да караш с придружител във всеки удобен момент, за да придобиеш увереност или си доплати за още часове с инструктора.

# 8
Не са ме късали, но при мен беше малко по-различно. Родителите ми подариха курса без да ме питат дали искам. Точно в този момент имах хиляди неща на главата и ме беше яд, че взеха решението сами. Все пак го изкарах, за да не отидат парите на вятъра, но нямах никакво притеснение какво ще се случи. По принцип съм много отговорен човек и не съм си позволявала волности относно самия курс и отговорността, която нося, но ми беше все едно за самия изпит. Взех и листовките, и кормуването от първия път. На изпита инструктурът ме помоли да мина първа, защото съм била най-добрата, да дам пример и да бъде спокоен и той, и другите курсисти Joy 25 г. минаха, от пуст инат така и не седнах да карам после.

Ако ще помогне, опитай следното, като влезеш в колата си представи, че не си на изпит, а с приятели, които те насочват къде да ги закараш. Щом се справяш добре с инструктура, значи имаш уменията, съсредоточи се върху движението и не мисли, че си на изпит.

Излизай да караш с придружител във всеки удобен момент, за да придобиеш увереност или си доплати за още часове с инструктора.
С инструктур трябва да е. Моя приятелка с книжка от 20 г., така и не се беше научила да паркира успоредно. На нещо като полигон извън града се упражняваше с мъжа ѝ и спряла патрулка да я провери за книжка. Неправоспособни не могат да излизат без инструктур, дори на такива места, по улиците съвсем.

# 9
  • София
Има ограничение за пускане на еднакви или повтарящи се теми.

Иначе мен не са ме късали. Големите ми дъщери - 3 броя - също си взеха книжките от раз. Всички около мен ги взимат от веднъж.
Добре е да се въведе ограничение и да имаш право да се явяваш само 2 пъти и после да караш отново курса или да се откажеш.

# 10
Нула пъти са ме късали, ама теб тва най- много повече да те отчая Grinning А как се изпускат педали? То на ръчка има точно един педал, който можеш да изтървеш. И реално, ако го пускаш бавно дори и тва няма как да стане. Ако те успокоява - аз знаех правилата и тва пак не ми попречи да ги сбъркам 100 пъти докато шофирах сам първите месеци.

Иначе вече има такова ограничение. След 4-то скъсване май се налага наново да ги правиш тия часове. Направи си услуга и спри да мислиш, докато шофираш. Механичните движения, ако не ги правиш на сън - и 10 пъти да назубриш правилата е все тая. Като се замислиш, кво има да те притеснява? Най- много да пукнеш, ама тва ако стане - едва ли ще ти дреме кой знае колко вече Grinning

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:33 от duhduh

# 11
  • София
Мартина, ако и в реалния живот си толкова лабилна, наистина е по-разумно да се откажеш от идеята да си активен шофьор.
Второ, твоята приятелка с трите катастрофи си е стегнала г*зината и си е изкарала кормуването, ако и да я е било страх. А ти пускаш втора тема и се чудиш какво да правиш.
Повечето хора, които от трети път не могат да си вземат кормуването, действително не стават за шофьори. Оправдават се с лоши изпитващи, с липса на късмет, с кофти маршрут, с нерви, но истината е, че не могат да карат и това си е.

# 12
  • София
Не зная къде се развива действието, но ако е в голям град, нервите няма да играят добра роля и впоследствие.
Ако не можеш да се събереш и да се овладееш, отложи изпита. Емоцията няма място при шофиране. При екстремни ситуации трябва разум, а не емоция.
В отговор на въпроса - не са ме късали.

# 13
Не зная къде се развива действието, но ако е в голям град, нервите няма да играят добра роля и впоследствие.
Ако не можеш да се събереш и да се овладееш, отложи изпита. Емоцията няма място при шофиране. При екстремни ситуации трябва разум, а не емоция.
В отговор на въпроса - не са ме късали.

За София става въпрос. Емоцията е само на изпита! Докато карам с другите се чувствам много спокойна харесва ми да шофирам. На изпита яко спичам. Надъхала съм се следващия път да го докарам докрай!

# 14
От втория път го взех аз. Не може да умеете да карате, да се владеете и внезапно на изпита да сте друг човек. Качвате се и карате все едно не е изпит. Както сте си внушила, че се появява  притеснение по време на изпита и се паникьосвате, така си внушете обратното. Отивам на изпит и мине все тая дали ще го взема или не, просто ще си карам, пък ако ще да ми хареса шофирането. В живота има много по-тежки ситуации, ако едно кормуване ви бута, проблемът хич не е в изпита.

Общи условия

Активация на акаунт