Колко пъти са ви късали на кормуване???

• 3 034
  • 86
  •   1
Отговори
# 15
Защо трябва да са ме късали? Взех го от първия път. И полигон имаше тогава.  Бях млада, смела и наперена.

# 16
За какви неща те късат? Предполагам като карате с мъжа ти, карате там където е изпитът, за да можеш да научиш проблемните места? Преди изпита ние направихме това. Естествено караше той, но идеята беше да проучим мястото още по-добре. Изпитът ми беше в квартал на София - месомелачка. Взех го от втория път, като все още се чудя дали изпитващият не пресоли малко манджата първия път. По принцип и да питаш вдъхващите ти "кураж" дами тук, не знаеш къде и кога са си го взели.

# 17
Не са ме късали. Взех го от първия път, въпреки че вътрешно бях сигурна, че ще ме скъсат. Бях ужасно притеснена и също ми притреперваха краката, но педали не съм изпускала. Даже не мога да си го представя. За да изпусна педала или не трябва да съм стъпила с цяло ходило на него, или трябва да получа гърч.

Ако сега трепериш и се притесняваш, трудно ще се отпуснеш да шофираш сама впоследствие. Аз имах голяма бариера да се кача да карам без придружител и се престраших 3-4 седмици след като купих колата. Ако пък караш в София в трафика, не знам как ще изкараш сама от точка А до точка Б, треперейки. Опитай се да намериш начин да контролираш притеснението. Сама трябва да намериш какво работи за теб, ние тук трудно ще го направим. Ако ще ти е някаква утеха, на БЧК-то имаше един младеж, който шест пъти го бяха късали на кормуване.

# 18
Карам с мъжа ми, карам с инструктора всичко е повече от добре! Повтарям се но единствено на изпита се чувствам така. След като приключи, емоцията ми се успокоява веднага!! Курсисти също са ме питали как ме късат като карам толкова  добре!! Знам си възможностите! Не се изказвайте без да знаете, същите!
Ние пък знаем, че ако те късат 3 пъти, значи не ставаш за шофьор! Не си търси извинение другаде!
Всичко е "повече от добре" само според теб, явно не е щом 3 пъти те късат. С мъжа ти едва ли караш в реалния трафик, предвид, че е наказуемо дори със затвор, та недей да се гордееш с това.
Спокойна си явно само като знаеш, че има кой да те спаси. И дори наистина да се справяш ок когато си с придружител извън изпита, после като се наложи да караш съвсем сама, без помощ какво ще правиш?

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:02 от bboiko

# 19
  • Out of the Mix
Няма страшно, ще го изкараш, няма значение от кой път. Hands Plus1
Гледай да се научиш и после веднага се качи на кола и карай, вземи си някаква евтина докато се научиш и да поддържаш.
Листовките са елементарни, взимат се с наизустяване от avtoizpit, слайдване и скролване 30-50 пъти.
От първия път, с една грешка за ремаркетата го взех. Smile
И мен са ме късали, не че не можех да карам, даже имам много добра техника, но не цепих басма, защото се правеха на много интересни. На първия инструктор много му знаеше устата, и след съвещание с шефчето му, вторият ми благодари за това, че разбра какъв подчинен има, но ми се извини, че в момента не можел да го уволни, че имал проблеми, болен син, не знам си какво. Смених го, с който и завърших курса. Но те си се познават и с даяджийчетата пак имаше интересни моменти, въпреки това, че съм могъл да карам, измисляха някаква неща. Но не ми пукаше, накрая им писна, видяха, че с мен не става и стотинка няма да получат освен задължителните пари за допълнителните часове и цената на курса, минах последен. За мен беше всйчко +, беше супер забавно, имаше девойчета, това-онова.
После, като си взех първата кола, отидох и им го нахендрих на всички, а първият инсруктор, дето много му знаеше устата вече не е в бранша.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 08:42 от Revoker

# 20
Няма страшно, ще го изкараш, няма значение от кой път. Hands Plus1
Гледай да се научиш и после веднага се качи на кола и карай, вземи си някаква евтина докато се научиш и да поддържаш.
Листовките са елементарни, взимат се с наизустяване от avtoizpit, слайдване и скролване 30-50 пъти.
От първия път, с една грешка за ремаркетата го взех. Smile
И мен са ме късали, не че не можех да карам, даже имам много добра техника, но не цепих басма, защото се правеха на много интересни. На първия инструктор много му знаеше устата, и след съвещание с шефчето му, вторият ми благодари за това, че разбра какъв подчинен има, но ми се извини, че в момента не можел да го уволни, че имал проблеми, болен син, не знам си какво. Смених го, с който и завърших курса. Но те си се познават и с даяджийчетата пак имаше интересни моменти, въпреки това, че съм могъл да карам, измисляха някаква неща. Но не ми пукаше, накрая им писна, видяха, че с мен не става и стотинка няма да получат освен задължителните пари за допълнителните часове и цената на курса, минах последен. За мен беше всйчко +, беше супер забавно, имаше девойчета, това-онова.
После, като си взех първата кола, отидох и им го нахендрих на всички, а първият инсруктор, дето много му знаеше устата вече не е в бранша.

Листовките БЧК всичко съм съм си взела от раз. Имам и кола.  Голф. Преди да се запиша на курса я взехме с идеята да се науча първо на нея а не да започвам курса от 0. Защото 31 часа са крайно недостатъчни! Инструктора ме записа на изпит след 15 ни час каза че съм готова за изпит, и си мисля че трябваше да настоявам да си взема всички часове! Но е близък на мъжа ми затова му се доверихме и се съгласих. Изобщо не съм очаквала да ме късат!
Но за този изпит съм решена МОЙ е!

# 21
..... Що сте такива бе хора?!!
Да ти обясня ли "що съм такава"? 'Щото в колата притеснения, неуверения, стресирания, не достатъчно добрия шофьор може да се превърне в убиец. И да е срещу мене на пътя в някакъв момент. Или срещу детето ми, което пресича. Затова съм такава.
Те катастрофите ги правят и уверените, и тези с голям стаж, и такива взели от първия път, и всякакви, с други думи никой не е застрахован. Пази Боже да не се случва!
За протокола го взех от първия път, но не шофирах веднага, защото нямах кола. Минаха няколкото години преди да се кача. После пак спрях за известно време. Дъщеря ми, също го взе от първия път, но не се е качвала в кола оттогава и вече не може да шофира. Каза, че е забравила и не е уверена вече.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 11:00 от wiwala75

# 22
Ако 31 часа са крайно недостатъчни, се взимат допълнителни часове с инструктор. На мен ми е много любопитно как човек без книжка си има кола и си я кара, при това много добре, и се хвали с това. Само едно малко проблемче има, че на изпита за трети път го късат.

# 23
Ако 31 часа са крайно недостатъчни, се взимат допълнителни часове с инструктор. На мен ми е много любопитно как човек без книжка си има кола и си я кара, при това много добре, и се хвали с това. Само едно малко проблемче има, че на изпита за трети път го късат.

Шофьор ставаш когато излезеш сам на пътя. Инструктор ти казва Учим ви толкова колкото да вземете изпита! С 31 часа няма как да станеш. Знам си уменията и изобщо не ме интересува какви глупости бълвате. Всеки има право на неговата гледна точка! ... може би моят страх от изпита се появи от всички предишни истори на познати! Изчетох доста теми и много хора пишат как са взели от 5, 6 опит и т.н..  катастрофите стават предимно от шума хери дето се мислят за богове в колата!! Коментарите на всички ви макар и грозни много ми помогнаха. Така че благодаря на всички ви. Хубав ден

# 24
Независимо от вече придобитите Ви умения, продължава да е незаконно да се шофира без СУМПС и това не е случайно. Съпругът Ви на пътническото място няма педали, с които да реагира, ако се наложи. Малко са 31 часа и далеч не се успява да се усвои всичко. След взимане на книжка обаче всичко си идва на мястото - ще можете и да се упражнявате свободно и в съответствие със закона.

# 25
Листовките БЧК всичко съм съм си взела от раз. Имам и кола.  Голф. Преди да се запиша на курса я взехме с идеята да се науча първо на нея а не да започвам курса от 0. Защото 31 часа са крайно недостатъчни! Инструктора ме записа на изпит след 15 ни час каза че съм готова за изпит, и си мисля че трябваше да настоявам да си взема всички часове! Но е близък на мъжа ми затова му се доверихме и се съгласих. Изобщо не съм очаквала да ме късат!
Не съм много сигурна дали разбирам правилно: искаш да кажеш, че дори не си изкарала 31-те часа кормуване, а си се явила на изпит след 15 часа? Ако е така-евалла за самочувствието, ще ми се и аз да имах такова.
Остава и да караш автоматик и всичко ще е точно Wink
Revoker, ти пък викаш “с наизустяване” се взимали листовките? Демек не разбираш нито въпросите в тях, нито знаеш правилния отговор. Назубряш. Направо ме оставихте без думи Grinning

# 26
  • Out of the Mix
Отдавна съм ги взимал, преди 8-9 г.
Естествено, че и с разбиране, исках да кажа, че са много лесни.
Основните знаци и постановки ги знаех и отпреди това. Шофьор ставаш после сам, изпитът е просто да се вземе, научавайки основни неща, и теоретично, и владеене на колата, тръгване, спиране, поддържане на скорост, координация. След курса не излизаш готов посмъртно. Еле пък, качвайки се на друга кола, тепърва свиквайки с габарити, съединител и т.н., дизел, бензин. А сега много директно скачат на автоматици.

# 27
Не съм много сигурна дали разбирам правилно: искаш да кажеш, че дори не си изкарала 31-те часа кормуване, а си се явила на изпит след 15 часа? Ако е така-евалла за самочувствието, ще ми се и аз да имах такова.
Остава и да караш автоматик и всичко ще е точно Wink
Revoker, ти пък викаш “с наизустяване” се взимали листовките? Демек не разбираш нито въпросите в тях, нито знаеш правилния отговор. Назубряш. Направо ме оставихте без думи Grinning

Да, след 15 час с инструктор ме пусна на изпит. Каза ми няма смисъл от още кормуване защото всичко си правя. И аз се съгласих. Карала съм два пъти и автоматик на мъжът ми колата. Моята е с ръчни скорости, автоматика е песен!!! Колкото и странно да ви звучи да спичам само по  време на изпита! .... Мисля че превъзмогнах себе си. Следващия път ще успея!

# 28
До тук успя в 3-4 мнения да обясниш, че и ти, и мъжът ти и инструктора редовно извършвате престъпления. Смяташ, че това ще убеди някого колко си способна и велика ли?!?!?
Този инструктор явно не струва, намери си друг и изкарай курс при него, а после ходи на изпит. И докато вземеш книжка легално недей да шофираш без инструктора, защото това е сериозно престъпление и може да се накаже и със затвор.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 14:01 от bboiko

# 29
bboiko, няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт