Колко пъти са ви късали на кормуване???

• 2 699
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
Брей! Само на мен ли не са ми предлагали да си платя изпита? Това някаква дискриминация ще да е.

Ами явно да, дискриминация! 😅 то тези от ДАЙ само това чакат някой да си плати изпита, прибират си 400 стотака и им дреме! А че си имат уговорки с инструктора да късат за да припечелва още и още инструктора, явно и това няма да знаете. 😅 хора къде живеете?!

# 76
Брей! Само на мен ли не са ми предлагали да си платя изпита? Това някаква дискриминация ще да е.
И на мен не са предлагали. Даже помня на изпита си, макар да беше преди повече от 20 години, преди мен момата, хубава, натокана, изпитващия я скъса без да му мигне окото. След нея се качи друга таква персона и нея скъсаха... Аз, трета, бях решила, че хич нямам шанс, но го взех от раз. Защо бяхме натикани и трите в една кола, не ми стана ясно? Тогава предполагах, че така се провежда изпита. Бяхме от различни школи. Тогава и камери не е имало в колите. Никога не съм карала преди а си взема книжка, дори по черни пътища, при все, че мъжът ми е шофьор от 30 години. Беше студент и имаше кола, една червена лада, но никога не ми е хрумвало да ме учи. Сам си каза, най-добре да те учи инструктора.

# 77
И сега има по няколко курсиста в кола.
Иначе преди 20 години не може да се сравнява със сега, още по-малко ако не е било в София.

# 78
С годините все повече се убеждавам, че приказката “прост човек и силен вятър нищо не ги спира” е много вярна.

# 79
Нито масово се купуват книжки, нито масово се предлага подобна глупост. Авторката бих я посъветвал и аз да смени инструктора. Такива неща от сорта на "те с мъжа ми са приятели - вЕрвай" - заеби.

Най- малкото се пише "ДАИ", а не "ДАЙ". "ДАЙ" има само, ако си заслужила, щот пред камерата и да искаш няма как да карат вместо теб. Пък ти си вярвай, че масово ги подаряват книжките.

# 80
А каква е идеята на темата, щом ние не познаваме авторката и великите й шофьорски умения, не знаем държавата, не знаем ДАИ, не знаем изпитващите и тн, и тн. Успокой се на следващия изпит и го вземи. Ако пак те скъсат, вземи веднъж да погледнеш и към себе си, а не само всички останали да са виновни и покарай с друг инструктор. Ти все пак си нов водач, няма как обективно да кажеш дали си добра, както и мъжът ти(особено щом ти дава да караш кола без книжка в трафика).
Знам, че е обидно, но не всеки става за шофьор - например баща ми така и не се научи да кара и все някой го возеше, той просто беше много разсеян, мислеше си за работа и въобще не знаеше знаци и правила.
Аз изкарах изпита от първия път в 12 клас, но после много години не карах като студентка и тн, съответно много се притеснявах да карам и като теб, предполагам, гасях колата. Затова си платих за допълнителни часове при инструктор и като се почувствах уверена, почнах да си карам.

# 81
Значи не знаете какво се случва по школите!
Какво стана със:
всеки носи отговорност за действията си!
?
Това какво другите правят, или си мислиш, че правят, не те извинява теб. И далеч не е вярно това, че всички карали без книжка преди изпита.
никъде не съм казала че съм над закона, не се хваля вие питате а аз съм честна!
Пише ти се, че това което правиш е незаконно, а ти обясняваш че ще продължаваш така, защото еди-кой си така правел, еди-кой си бил приятел на мъжа ти и т.н. оправдания защо закона да не важи за теб.

Натрупай реални 35-36 часа кормуване общо преди да се пробваш пак на изпита, дължи ти ги "инструктора". И ако пак те скъсат отиди при друг инструктор. Това не е тото да играеш докато не спечелиш.
Нарочно пиша "инструктор" в кавички, защо лиценза би трябвало да му се отнеме за такива номерца.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 23:38 от bboiko

# 82
  • София
Практиката да се кара без книжка във всяка една нормална държава се наказва така, че много често нарушителят повече няма да седне зад волан. До края на живота си. Ама няма хър-мър, то ми е демократично право да карам.
В България няма наказуемост и това оставя впечатлението, че е ок.
Школите са сладка работа - регистрират се сравнително лесно, печели се много. Пък ако им дойдат научени, защото татко ги е качил без книжка или мъжо ги учи в свободното си време - берекет версин.
Само че няма любител-шофьор, който да успее да учи като професионалист, но говоря за наистина добър професионалист. Освен това на Гоуфу мъжо няма педали под себе си, че да контролира ситуацията.
Преди да започна курса не бях сядала на шофьорското място и смятам, че това беше прекрасно решение.
Между другото се получава интересен парадокс - авторката кара невероятно добре, но има нужда да кара без книжка по сокаците, че да е готова за изпита...

# 83
Приятелиииииии, взех си изпита. 🥳🥳🥳🥳🥳 .... Не съм пила успокоителни страх ме беше понеже до сега не съм пила такива неща! Помолих се преди изпита. Аз съм силно вярваща в Бог! Направихме 2 обиколки с инструктора преди изпита, той ми каза че вярва в мен и моите провали са и негови провали. Каза ми 25 мин искам да караш за мен. Дойде изпитващия, отново треперене, притеснение.... но си казах не и този път!!!! Тръгнахме и някак успях да се събера незнам и аз как. Изчезна притеснението и всичко. Отпуснах се. Карах си този път спокойно! Явно всичко беше на психическа основа. .  .... спряхме и ми казва имаш ДААА мина успешно голямо щастиееее хораа каза ми че имам 3 наказателни точки, неразбрах за какво. Каза ми че се справих много добре, и че много добре съм усвоила паркирането!!! След 3 работни дни мога да си подам документите. Много съм щастлива и искам да благодаря на всички и за хубавите и за лошите коментари! Наистина човек не бива да се отказва от това което желае а да работи за него!!!! Имаше още 1 момче с мен но той не взе изпита за съжаление подмина леко един стоп казаха му да отбие и го скъсаха. 15 мин си караше много добре, просто стопа беше почти покрит от едно дърво и той го видя в последния момент реагира веднага но предницата на колата съвсем съвсем леко беше го подминала.... много тъпо ... ако има и други като мен, дано попаднат тук и да не се отказват за нищо на света!

# 84
  • Out of the Mix
Браво!
Запролете, стопли се, изгря слънцето и ти цъфна и върза, като розов домат. Smile
А сега умната и скачай бързо на колата, като вземеш СУМПС.

# 85
Браво!
Запролете, стопли се, изгря слънцето и ти цъфна и върза, като розов домат. Smile
А сега умната и скачай бързо на колата, като вземеш СУМПС.

Ще внимавам много 😊.

# 86
По веднъж

Общи условия

Активация на акаунт