Колко пъти са ви късали на кормуване???

• 2 717
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
За да се яви курсист на изпит след неизпълнен хорариум, вероятно това означава, че инструктурът някъде е излъгал, че всички часове са проведени.
Попълва се протокол с проведените часове в който се подписват, за всеки отделен час, и инструктора, и курсиста, та и двамата съзнателно са излъгали.

Не е срамно да те скъсат на изпит, но е срамно да настояваш, че си перфектен шофьор след като и минимума не покриваш. Че и да се хвалиш как нарушаваш закона ежедневно... Същото е като тия дето карат пияни, защото тях "1-2 малки не ги хващат" или защото "знаят как".

# 46
В крайна сметка щом законът позволява да се явява на изпит N на брой пъти, значи ще се явява докато го вземе или докато ѝ кажат,че повече не може. Аз само казвам да не се отказва, защото някой си казал, че не става за шофьор.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 16:16 от lady laura

# 47
Така като гледам, няма никакво намерение да се отказва нито тя, нито големият мъж, дето ѝ дава да кара без книжка, нито инструкторът, на когото не му пука колко можещи хора ще се кукнат в Голфове.

# 48
  • София
В крайна сметка щом законът позволява да се явява на изпит N на брой пъти, значи ще се явява докато го вземе или докато ѝ кажат,че повече не може. Аз само казвам да не се отказва, защото някой си казал, че не става за шофьор.

То по тая логика и от книжка няма нужда - може си, кара си…

# 49
Това е твоя логика, не моя!
Ако вземе книжка от 7 път, а някой от 1 път пред закона няма разлика. Никой няма да те глоби или осъди, защото си я взел от 7 път. Ако кара без книжка , това вече е съвсем различно.

# 50
  • София
По принцип ако човек няма съвест да пази околните - и Господ да слезе, няма да му помогне. И ще ходи да се излага като кифладжия пред ДАИ - то все някой ще му даде книжка, все пак сме в България. Или ще се смилят над него, или той ще си плати.
Само че по пътищата е пастет именно заради това - защото хора, които не бива да шофират, все пак са взели книжка някак си.

# 51
От седми опит.

# 52
Хора малко предобрихме манджата. Не съм ви искала мнението аз какъв шофьор съм няма как да знаете от постове тук! Исках да чуя истории как са протекли при вас нещата! .. По селата масово си карат без книжка. Масово курсисти отиват с близък на полигон писти и т.п за да научават допълнително. Може и да не и редно но е много честа практика, всеки носи отговорност за действията си! Много сте крайни! Осъждате и точка. Нито ме познавате, нито знаете как се справям зад волана! Но помогнахте за което благодаря! Относно катастрофите се случват от боговете на пътя дето всичко е тяхно дето минават с 200 без да се замислят, и мигачите за тях не съществуват и предимство взимат най нагло и нахално.... Ако исках да си купя изпита щях, предложиха ми го и отказах! Мога да си го взема без да плащам и ще си го взема както си му е реда! От Люлин съм пазете се хахаха че по ваши думи както не мога да карам незнам 😀😀 и да вметна ако исках да ви убеждавам колко добър шофьор съм, нямаше да искам мненията ви най-малкото да споделям колко пъти ме скъсаха, но не съм така зле както го изкарахте вие, това е! Хубава вечер на всички 😊

# 53
  • Out of the Mix
Има го и момента с таланта и да ти идват отръки нещата.
С шофирането е същото.
Не е инженерство, реално всяко човешко същество може да се научи, стига да положи нужните за него усилия, но се иска желание и постоянство, като за всяко нещо.
Аз съм си old school, дай ми бензин, ръчна и високооборотност, обичам да усещам пътя и да се сливам с машината до най-малкия детайл, звуци, шумове, мъркане на двигателя. Адреналин си е.
Бъдещето не ме кефи на AI и да се возим, защото натам отиват нещата, както и с постоянните рестрикции за какво ли не, автономност.

# 54
Масово курсисти отиват с близък на полигон писти и т.п за да научават допълнително. Може и да не и редно но е много честа практика, всеки носи отговорност за действията си!
Полигон или писта е едно, там няма изискване за книжка, обществен паркинг или по пътя е друго.
Всеки си носи отговорност за действията и съответно това какво правели "масово курсистите" не те извинява теб.
Очакваш да получиш някакво одобрение ли, че продължаваш да обясняваш колко си велика и как не спазваш законите?
Видя вече, че единици са късани повече от веднъж и че това не нормално. Разбери, че явно ти трябва повече работа за да стигнеш нужното ниво и се концентрирай над това.
И смени инструктора.

# 55
Сподели, моля, къде и кога ходиш да караш мъжовата кола "за упражнение", за да си "понесеш отговорност за действията си". Или направо извикай някоя патрулка да те погледат колко добре се справяш без притеснения.

# 56
Масово курсисти отиват с близък на полигон писти и т.п за да научават допълнително. Може и да не и редно но е много честа практика, всеки носи отговорност за действията си!
Полигон или писта е едно, там няма изискване за книжка, обществен паркинг или по пътя е друго.
Всеки си носи отговорност за действията и съответно това какво правели "масово курсистите" не те извинява теб.
Очакваш да получиш някакво одобрение ли, че продължаваш да обясняваш колко си велика и как не спазваш законите?
Видя вече, че единици са късани повече от веднъж и че това не нормално. Разбери, че явно ти трябва повече работа за да стигнеш нужното ниво и се концентрирай над това.
И смени инструктора.

Не очаквам одобрение от никой, както обясних имам много опит да трупам когато се кача сама в колата си! А това дали е нормално да ви късат повече от веднъж  не го определяте вие, както виждате имам право на още опити 😊 и явно е нормално по закон щом така са преценили. От инструктора ми съм доволна не бих отишла при друг, като чета какви нерваци са повечето не ми се ще да попадна на такъв.. хубава вечер
Сподели, моля, къде и кога ходиш да караш мъжовата кола "за упражнение", за да си "понесеш отговорност за действията си". Или направо извикай някоя патрулка да те погледат колко добре се справяш без притеснения.

Ще пиша тук да я повикаш лично, да ти е кеф 😊

# 57
Да, не определям аз какво е нормално, определя го статистиката. Както виждаш повечето писали сме го взели от първи път. Единици са късани въобще, а повече от веднъж - още по-малко. Нали това питаше?
ДАИ, СБА или Съюза на автомобилните инструктори могат да ти дадат и официална статистика, ако желаеш.
Проблем няма, че са те късали, проблема е, че вършиш незаконни неща и се хвалиш с това.

Писа, че инструктора ти те е пуснал на изпит след само 15 часа. Това е абсолютно незаконно. Направил го е за да припечели малко повече пари с по-малко труд, а не защото си много добра. Това са лъжи, които върти не само този инструктор. По този начин те ощетява само теб като курсист. Сигурно те е таксувал и пълната цена, независимо от това. Лъже те в очите, а ти си доволна?!? По-добре нервен инструктор, който наистина ще те научи отколкото мошеник. А далеч не всички са нервни.

# 58
Вие пък я юрнахте все едно, че повечето бащи не са ни учили да караме на най- измисления черен път между селата А и Б... Grinning Същото е. Не вярвам да я оставя сама да се закара до там, пък и тия места обикновено са достатъчно далеч от истински пътища, че да няма драма.

Иначе аз се сетих за Спонджбоб и как той не можеше никога да си вземе книжката.

# 59
Донякъде има логика. Sunglasses Иначе като вземе някой книжка и започне да се учи на магистралата августовски петък...

Общи условия

Активация на акаунт