Колко пъти са ви късали на кормуване???

• 2 701
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
Да, не определям аз какво е нормално, определя го статистиката. Както виждаш повечето писали сме го взели от първи път. Единици са късани въобще, а повече от веднъж - още по-малко. Нали това питаше?
ДАИ, СБА или Съюза на автомобилните инструктори могат да ти дадат и официална статистика, ако желаеш.
Проблем няма, че са те късали, проблема е, че вършиш незаконни неща и се хвалиш с това.

Писа, че инструктора ти те е пуснал на изпит след само 15 часа. Това е абсолютно незаконно. Направил го е за да припечели малко повече пари с по-малко труд, а не защото си много добра. Това са лъжи, които върти не само този инструктор. По този начин те ощетява само теб като курсист. Сигурно те е таксувал и пълната цена, независимо от това. Лъже те в очите, а ти си доволна?!? По-добре нервен инструктор, който наистина ще те научи отколкото мошеник. А далеч не всички са нервни.

Напротив точно това ви беше проблема казахте " всички знаем който не си е взел изпита до 3 път няма и да го вземе или нещо подобно беше... сега не било това проблема. Всички точно за това се хванах те! Но да ви кажа както бях посърнала точно тези ваши коментари ме надъхаха жестоко! Толкова не ми повлияха хвалбите на мъжа ми и на другите курсисти, колкото жлъчта която ми сипахте с голямото черпаче 😊 много добре ми подейства!!!! Дали са ми право ще си се явявам докато не стане. Не ме интересува статистиката. Може 70% да си го взимат от 1 път примерно, не ми пречи аз да съм от другите 30% от 4,5,6,7 път! Не съм единствена, няма и да съм последна. Изчетох бая много са го вземали след 3,4,5 и т.н. .... Но всеки си има право на мнение, аз не мога да ви убедя в моето, и вие не можете  да убедите мен във вашето! Всички си имаме гледната си точка 🙂 ..... Изчетох за инструктори който ти казват няма да стане намери си друг, такива дето си позволяват да пошлапват по ръце глава задвратник, който обиждат курсистите, крещят и общо взето правят всичко само не и да те научат да караш. Имам познати съседи изкарали при него всички са доволни научил ги е карат си и така. Отново съдите непознат човек.... благодаря все пак за съвета.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 21:26 от Martina8787

# 61
Дано да си се надъхала достатъчно, че имаш още един опит май, преди да се наложи пак да кихнеш ~2000 лева ся след като им вдигнаха цените. Тая книжка ще ти излезе златна Grinning

# 62
Дано да си се надъхала достатъчно, че имаш още един опит май, преди да се наложи пак да кихнеш ~2000 лева ся след като им вдигнаха цените. Тая книжка ще ти излезе златна Grinning

Аз съм по старите правила, имам  право на  повече от 4   опита  😊 но се надявам да не опирам до толкова много пъти 😀 и следващия път да си го взема! 😅

# 63
Да, не определям аз какво е нормално, определя го статистиката. Както виждаш повечето писали сме го взели от първи път.
Според статистиката обаче не е така.
В България 52 % от мъжете вземат кормуването от първия път, а за жените този процент е 39.
https://karaybe.com/start/kak-da-si-vzemesh-kormuvaneto-ot-parviya-pat/
И статистиката за загиналите по пътищата на Европа за миналата година
https://vignetteswitzerland.com/most-dangerous-european-countrie … to-drive-in-2024/

# 64
Това да пращат хора на изпит, без да са подготвени, с цел да ги скъсат и да плащат за допълнителни часове е масова порочна практика в бранша. Много хора се оплакват от това и аз познавам лично прецакали се така заради уж по-евтин курс. Затова ѝ казвам да смени инструктора, ама явно още не е схванала как я мами.
В България 52 % от мъжете вземат кормуването от първия път, а за жените този процент е 39.
https://vignetteswitzerland.com/most-dangerous-european-countrie … to-drive-in-2024/
Това не е статистика, а просто твърдение от някакъв сайт, в който най-долу си пише "„Карай,бе!“ се поддържа на доброволни начала и не е официален източник на информация.". Иначе можеш и от НеНовините! да извадиш статия ако ти изнася. Това обаче няма да направи трикратното късане масов случай. Не че има някакво значение това за частния случай на авторката, ама след като е пуснала темата...

Ето примерно по-сериозно изглеждащ източник, който показва съвсем различно нещо -
http://avtoinstruktor.bg/avtoshkoli/vsichki_gradove. Отново не е официална статистика, така че не твърдя, че са точни данните.
Ако иска ще си намери от официалните институции данни.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 04:43 от bboiko

# 65
bboiko е прав, но авторката няма да го разбере. Авторкв,ако беше толкова печена и на пътя,повярвай ми,нямаше да се дъниш всеки път. За 15ч кормуване нищо не можеш да научиш,камо ли да си готова за изпит. Явно нещо повече от притеснение ти има,той изпитващия за едното притеснение няма да те скъса.
Аз си взех изпита от първия път,без изобщо някога да съм се качвала да карам преди това. Та не всеки го учи първо  баща му,брат му и тн.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 23:40 от Karina-88

# 66
Съжалявам по- официална информация не намерих, но поне разбрах,че БГ мама е по- официална информация от някакъв сайт.😁 Не става въпрос, че нейният случай е масов, а затова, че  има право да се явява докато го вземе и това не я превръща в "убийца" на пътя.
Може да стане, но към настоящия момент не е!
Аз си взех изпита от първия път,без изобщо някога да съм се качвала да карам.
Е тук вече изплиска легена😂,освен ако не искаш да кажеш,че не си карала преди да започнеш кормуване.🙄

# 67
Ами да,точно същото имах предвид.

# 68

Е тук вече изплиска легена😂,освен ако не искаш да кажеш,че не си карала преди да започнеш кормуване.🙄
И аз не бях карала преди да започна шофьорския курс. И по-добре. Един опитен шофьор в много случаи е добил грешни навици. Да не говорим, че е опасно неправомерен шофьор да се качи да кара в кола, в която липсват допълнителните педали на инструктора. То и много правоспособни шофьори са опасни, но това не оправдава всеки втори да се прави на инструктор и да създава опасност за себе си, "шофьора", който е извел да "учи" и останалите участници в движението. И да, забранено е и на селските пътища.

# 69
Това да пращат хора на изпит, без да са подготвени, с цел да ги скъсат и да плащат за допълнителни часове е масово порочна практика в бранша. Много хора се оплакват, че от това и аз познавам лично прецакали се така заради уж по-евтин курс. Затова ѝ казвам да смени инструктора, ама явно още не е схванала как я мами.
Това не е статистика, а просто твърдение от някакъв сайт, в който най-долу си пише "„Карай,бе!“ се поддържа на доброволни начала и не е официален източник на информация.". Иначе можеш и от НеНовините! да извадиш статия ако ти изнася. Това обаче няма да направи трикратното късане масов случай. Не че има някакво значение това за частния случай на авторката, ама след като е пуснала темата...

Ето примерно по-сериозно изглеждащ източник, който показва съвсем различно нещо -
http://avtoinstruktor.bg/avtoshkoli/vsichki_gradove. Отново не е официална статистика, така че не твърдя, че са точни данните.
Ако иска ще си намери от официалните институции данни.

Не плащам допълнителни часове, както казах близък е на мъжа ми. Плащам си само изпитите, и естествено преди това съм си заплатила курса. ....

# 70
А поне караш ли допълнителни часове с инструктора или и тях ги отбелязвате фиктивно?
има право да се явява докато го вземе и това не я превръща в "убийца" на пътя.
А това, че кара с мъжа си без да има книжка каква я прави?
Че си и била купила кола, защото е много добра шофьорка, независимо от това че я късат и че едва половината на задължителния брой часове е изкарала...
Аз няколко пъти вече пиша, че не е проблема в късането, а в останалата част от историята. И в упоритата убеденост, че е над закона и над всичко.

# 71
Аз коментирам само частта с късането, че не може да се съди дали ще стане добър или лош шофьор от това от кой път си е взела изпита.
Аз също не бях карала преди да започна курса. И не съм казала никъде,че одобрявам някой да го прави.
И само да добавя,че докато глобата за шофиране без книжка е между 100 и 300 лева и докато за убийство на пътя дават условна присъда, все ще бъдем на челните места в статистиката. 😒

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 07:37 от lady laura

# 72
Аз коментирам само частта с късането, че не може да се съди дали ще стане добър или лош шофьор от това от кой път си е взела изпита.
Аз също не бях карала преди да започна курса. И не съм казала никъде,че одобрявам някой да го прави.
И само да добавя,че докато глобата за шофиране без книжка е между 100 и 300 лева и докато за убийство на пътя дават условна присъда, все ще бъдем на челните места в статистиката. 😒

Има търпимост към нарушителите, защото хората не спазват правилата.

# 73
А поне караш ли допълнителни часове с инструктора или и тях ги отбелязвате фиктивно?
има право да се явява докато го вземе и това не я превръща в "убийца" на пътя.
А това, че кара с мъжа си без да има книжка каква я прави?
Че си и била купила кола, защото е много добра шофьорка, независимо от това че я късат и че едва половината на задължителния брой часове е изкарала...
Аз няколко пъти вече пиша, че не е проблема в късането, а в останалата част от историята. И в упоритата убеденост, че е над закона и над всичко.

Значи не знаете какво се случва по школите! Има мъж който е карал без книжка 5 години и доколкото си спомням има глоба 3к задължения само от глоби! Не можел да научи листовките.... в крайна сметка се записал и отиде на изпит без нито един час кормуване а листовките ги изкара на 3 път... всички караме с близки извън курса! Като гледам как се възмущавате наистина си нямате идея дори какво става по тези школи. Масово си плащат изпитите и минават безупречно. И на  мен също ми беше предложено още на първия изпит ако желая да си го платя и отказах, не ми е нужно да плащам защото ще си го мина така или иначе! ... Да взимам си допълнителните часове и не ме таксува за тях защото ме пусна след 15 час и поради тази причина няма да ме таксува.... нз кво да ви кажа хора може би нещата който се случват наистина са нередни но, де да беше само това проблема в България .... никъде не съм казала че съм над закона, не се хваля вие питате а аз съм честна! Какво лошо като съм си купила кола?? Нещо нередно ли е???

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 08:50 от Martina8787

# 74
Брей! Само на мен ли не са ми предлагали да си платя изпита? Това някаква дискриминация ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт