Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 72

• 41 173
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за отговорите. Ще изследвам витамин B12 и D3 по препоръка в понеделник. А B9 и B6 и те са ли са свързани? Да попитам и за тях освен...

snowwhite12, така е за феритина. В нормални стойности е, но на възможно най-долната граница.

Fairytale11, по препоръка на проследяващия АГ съм вземала желязо. Не бих си самопредписала.

# 481
Елмайра, без да съм специалист, и Август месец май сте била с хипофункция, не се гледа само ТСХ да е добре, ФТ4 и тогава, и сега е ниско. Доколкото знам трябва да е по към горната граница. Лекарят ви тогава какво каза, не ви ли увеличи дозата?
Има тема за Автоимунен тиреоидит на Хашимото във форума, може там да споделите резултатите, има по-запознати хора.

# 482
В коя седмица си, Мълбери?
Аэ някъде в 19та седмица като иэследвах феритин беше 60-65, жск в норма, но хемоглобин 11,4, паднал от 12,4 преди бременността. Няколко седмици по-късно в 21-22 пуснах б12 и беше паднал от над 500 на под 300, което е ниско. Това обяснява и ниския хемоглобин тогава въпреки високия феритин. А преди бременността бях дори с феритин 14-15 преди да почна да пия желяэо, но с висок б12 (500 някъде) и хемоглобинът ми беше в норма. Така че според мен б12 може да е дори по-важен от желяэото эа вдигане на хемоглобина, със сигурност минимум толкова важен. Сега след като почнах да ям месо и млечни и след прием на б12, не само че ми се вдига хемоглобина, но и всичко е в норма и доста добри нива.

# 483
Благодаря за отговорите. Ще изследвам витамин B12 и D3 по препоръка в понеделник. А B9 и B6 и те са ли са свързани? Да попитам и за тях освен...

snowwhite12, така е за феритина. В нормални стойности е, но на възможно най-долната граница.

Fairytale11, по препоръка на проследяващия АГ съм вземала желязо. Не бих си самопредписала.
Не съм и предполагала, че е самопредписано. Това е проблемът... АГ би трябвало да знае (поне моята не ми назначи нищо преди да изследва желязо, въпреки че аз имам дълга история с желязото и бях сигурна, че е от него), а ако не знае трябва да те изпрати при специалист, който знае.

# 484
Не съм и предполагала, че е самопредписано. Това е проблемът... АГ би трябвало да знае (поне моята не ми назначи нищо преди да изследва желязо, въпреки че аз имам дълга история с желязото и бях сигурна, че е от него), а ако не знае трябва да те изпрати при специалист, който знае.

Fairytale11, както ти писа - АГ би трябвало да знае. Би трябвало, но явно невинаги. Беше ми предписано само на основание нисък хемоглобин, съчетан с обилно повръщане. Допълнителните изследвания си ги направих на своя глава и ще ги коментирам след преглед и консултация с друг АГ. От изписване на каквото и да е без много обяснения и особено без резултати от изследвания каква полза?

# 485
Благодаря, Пистачо, ще погледна темата. Всеки месец съм на консултация при ендокринолог, според него дозата на хормона е точна и резултатите са супер Rolling Eyes

# 486
Не искам да те заблудя нещо, както казах не съм специалист, просто и аз съм с хипофункция и от прочетеното съм останала с впечатление, че е важно всичките хормони не само да са в референтните стойности, а и на кой край са.
Попитай в темата или потърси в Интернет повече информация за ФТ3 и 4, за да може да си подготвена, когато идеш на следващия преглед.

# 487
MulberryW, при мен падна хемоглобинът, жск беше много над норма, а желязо - на долна граница, но в норма. Почнах да приемам желязо и въпреки това хемоглобинът ми падна още, желязото ми вече е под норма, а жск продължава да е висок. АГ ми изписа друга вид желязо и ме праща на консултация с хематолог. Витамините от Б групата са ми на оптимални нива , а цял живот съм била с хемоглобин около 140.

# 488
MulberryW, при мен падна хемоглобинът, жск беше много над норма, а желязо - на долна граница, но в норма. Почнах да приемам желязо и въпреки това хемоглобинът ми падна още, желязото ми вече е под норма, а жск продължава да е висок. АГ ми изписа друга вид желязо и ме праща на консултация с хематолог. Витамините от Б групата са ми на оптимални нива , а цял живот съм била с хемоглобин около 140.

Благодаря за споделения опит и успех на теб при консултацията с хематолог, АГ ли ти го препоръча? А храниш ли се нормално или като при мен не особено?

# 489
Аз съм си месоядна по принцип и всеки ден ям месо, не пропускам. Във вторник ще ходя при АГ да ми даде направление и да ми препоръча хематолог.

# 490
Аз съм си месоядна по принцип и всеки ден ям месо, не пропускам. Във вторник ще ходя при АГ да ми даде направление и да ми препоръча хематолог.

Еха радвам се за теб Blush Успех с хематолога, дано всичко мине успешно!

# 491
  • София
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам така в темата, но дали бих могла да ви помоля да препоръчате добър хематолог, който работи по здравна каса в София? Знам за проф. Паскалева и проф. Лисичков, питам, ако ви се наложи по здравна каса, вие къде бихте отишли на преглед? Благодаря предварително за съветите и идеите и успех!

# 492
Здравейте дами !
Ще Ви споделя моите притеснения 😶
Имам си приятел от 6г. и винаги сме правили секс с презерватив и не е ставало гафове . На 23.09 той ми предложи да пробваме без и аз приех . Всичко мина добре той не свърши в мен (  прекъснат полов акт ) , но на сутринта усещах страшно напрежение в долната  част на корема и придърпвания , търпими болки в десния яйчник най -вече. Стреснах се ,че може да съм била в овулация . Вие какво мислите , възможно ли е ? Предпоследният ми цикъл беше на 05.08 , а последният на 02.09 и по календарния метод в ову съм била горе долу на  18- 19.09. На 28.09 пак бяхме без презерватив , но нямах никакви болки . Сега ме хвана страшна паника дали съм забременяла , дали тези болки са били късна овулация 😒 днес трябва да ми дойде ,още чакам .
Имам и друг въпрос , ако днес ми заксънее може ли утре да си взема тест или в понеделник ?
Също така  ме болят и гърдите  , надявам се  да е ПМС. Благодаря  ви !

# 493
Убедена съм, че нищо не е станало, но, ако ще си по-спокойна, най-добре пусни кръвен тест, другите твърде често дават грешен резултат.
Само не разбрах, ако не желаете деца, а в същото време се притесняваш от прекъснат полов акт, защо не говориш с партньора си да продължите с презерватив?

# 494
Убедена съм, че нищо не е станало, но, ако ще си по-спокойна, най-добре пусни кръвен тест, другите твърде често дават грешен резултат.
Само не разбрах, ако не желаете деца, а в същото време се притесняваш от прекъснат полов акт, защо не говориш с партньора си да продължите с презерватив?

Даже вече говорих . Решихме се да продължим с презерватив или с противозачатъчни , ако не е станал някой гаф сега . Защото не се чувствам спокойна . Има толкова жени , които силно искат бебче , а аз не мога да си позволя заради една грешка да правя аборт. Още не сме подготвени финансово за ново попълнение . Дано всичко да е наред . Стискайте палци това ще ми е обеца на ухото 😶

Общи условия

Активация на акаунт