На море в Турция - тема 72

• 94 139
  • 811
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Много зависи кой с колко разполага. В крайна сметка всеки според възможностите си. И аз нямам 7000 лева, но има хора имат. И в този ред на мисли животът е за да се живее, а не да се трупат спестявания. Ако имах възможност и аз бих дала толкова без да ми мигне окото. Засега се вмествам в до 3000 за мен и сина ми. Извинявам се за отклонението.

# 406
  • Варна
Много зависи кой с колко разполага. В крайна сметка всеки според възможностите си. И аз нямам 7000 лева, но има хора имат. И в този ред на мисли животът е за да се живее, а не да се трупат спестявания. Ако имах възможност и аз бих дала толкова без да ми мигне окото. Засега се вмествам в до 3000 за мен и сина ми. Извинявам се за отклонението.
Животът не е само харчене, трябва да се пести за черни дни. Не ни е проблем да си позволим да отделим подобни суми като коментираната по-горе за почивка, но просто не виждам смисъла от това. За подобна сума бихме прескочили или до Египет, или до Малдивите, но за Турция не намирам особена логика. Но всеки сам си решава.

# 407
  • София
За някои 7000 може да са съвсем нормални суми, реално и да имат спестени. Всеки си решава как да харчи, аз не намирам логика накой да казва на друг той как би постъпил. Нищо лично, просто наистина сме различни хора, с различни възможности. И затова за всеки има по нещо.

# 408
Реално, ако гледате цените, които предлагат агенциите, за самолетна програма, 2 възр. + 2 деца, малко над среден клас хотел, през септември, при помещение с 2 стаи, например, цените започват от 2500 евро нагоре. Достигат до много повече Wink Това е факт, и всеки един го знае!
Нека не правим коментар на това кой-колко би похарчил, и колко може да спести; всеки преценява и решава!

# 409
Здравейте,
предстои ни пътуване пред 2022 живот и здраве до Фетие със собствен транспорт.В чуденка сме дали да пътуваме през Истанбул /третния мост/или през Чардак и Измир и къде да направим межденно спиране .Моля за помощ и насоки  евентуално какво може да се разгледа,може и на връщане. Да уточня ,че хотела към който сме се насочили е Литония,ако има ходили моля да мнение ,все още има възможност за промяна.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 21:26 от wilwil

# 410
Здравейте,тази година , октомври бяхме в Летоония,но със самолет.Ако ви интересува нещо,питайте.Само препоръчвам стая в хотелската част, другите са въпрос на късмет.Има и супер на високо по стълбите,има и с невероятна гледка,има и по достъпни с фуникульорите.Но край хотелската част всичко е близо,има хубав плаж, закрит басейн и бар.Изгледа от ресторантите е невероятен!

# 411
  • с трима мъже :)
Здравейте!
Малко оффтопик, извинявам се на всички, но имам въпрос до тези, които са пътували скоро (последните седмици) до Турция:
Каква е цената на златото? Ясно е, че на различни места ще е различно, но все пак - някой хвърлял ли е око на златните бижута?

# 412
Здравейте!
Малко оффтопик, извинявам се на всички, но имам въпрос до тези, които са пътували скоро (последните седмици) до Турция:
Каква е цената на златото? Ясно е, че на различни места ще е различно, но все пак - някой хвърлял ли е око на златните бижута?
Края на Септември в Измир, 1/4 златна паричка беше 890 лири, сега знам че е, а към 1000. Ако Ви върши работа и 1 гр тогава бе 480 тл. Приятелка си купи страхотен пръстен бяло злато за около 160  лв без пари, не бе малък с камък (малко като годежен)

# 413
Здравейте,тази година , октомври бяхме в Летоония,но със самолет.Ако ви интересува нещо,питайте.Само препоръчвам стая в хотелската част, другите са въпрос на късмет.Има и супер на високо по стълбите,има и с невероятна гледка,има и по достъпни с фуникульорите.Но край хотелската част всичко е близо,има хубав плаж, закрит басейн и бар.Изгледа от ресторантите е невероятен!

Здравейте! Може ли малко повече информация? Как са храната и обслужването? Луксозен ли е? И с кой хотел в Анталия бихте го сравнили? Питам,защото досега не сме били във Фетхие. Примерно хотелите в Бодрум имат разлика с тези в Анталия,затова ме интересува дали и тези във Фетхие са така.

# 414
  • София
И аз се интересувам от Летония, Фетие. Само че ние вече си направихме резервация за там. Похвалиха ни хотела.

# 415

Здравейте! Може ли малко повече информация? Как са храната и обслужването? Луксозен ли е? И с кой хотел в Анталия бихте го сравнили? Питам,защото досега не сме били във Фетхие. Примерно хотелите в Бодрум имат разлика с тези в Анталия,затова ме интересува дали и тези във Фетхие са така.
Мога да кажа,че стаите в хотелската част са удобни и  луксозни,има си всичко,вкл. и халати .Навсякъде е много чисто ,постоянно се поддържа. Има голям фитнес и спа център.Ние го харесахме заради оригиналното разположение-на полуостров и заради природата . Хотелът надмина очакванията ни,невероятно красиво място. Има крайбрежна алея,дълга към 5 км.,плажовете са няколко,общо около 2 км. ,и макар,че на места са тесни ,има място за всички. Морето беше чисто ,но малко хладно за мен /през октомври / и ползвахме вътрешния отоплен басейн с джакузи.
Храната е разнообразна и вкусно приготвена.Едва ли мога да опиша всичко,но има на обяд и вечеря скара,риба и морски дарове.Десертите са толкова различни и вкусни,че пропусках баклавите.  В основния ресторант е по-добра,в Moon light ресторанта е по-бедна.И от двата ресторанта изгледа към залива на Фетие е разкошен.Има и стек ресторант,където поднасят красиво оформени порции на обяд .Не работеше единия ала карт ресторант и 1-2 бара.Имаше вносен алкохол и различни коктейли. Аниматорите са много симпатични и правят интересни шоу програми. Целодневно има различни активности за желаещите.Към хотела има яхта ,с която се правят екскурзии.Има корабче на всеки час до Фетие.Препоръчвам екскурзия до Олудениз и Залива на пеперудите.Бих го сравнила с Voyage Sorgun Side ,сега търся подобен в Белек или Лара ,но още не откривам такъв.

# 416
  • Пловдив
Летония има в Белек сега е с ново име SELECTUM FAMILY RESORT 5*
Аз много се чудя дали тези дни да не запазя новия във Фетие-Liberty Fabay.Единствено ме спира ,че ми се вижда в нищото и дали края на май няма да е студена водата още.За сега само една Българска агенция го предлага с автобус.

# 417
Летония има в Белек сега е с ново име SELECTUM FAMILY RESORT 5*
Аз много се чудя дали тези дни да не запазя новия във Фетие-Liberty Fabay.Единствено ме спира ,че ми се вижда в нищото и дали края на май няма да е студена водата още.За сега само една Българска агенция го предлага с автобус.

Аз също го гледах Liberty Fabay, с много добри отзиви е,но пък на мен ми се видя много гол. Няма никаква зеленина.
А иначе много се двоумя между Selektum Family Belek и Rixos Sungate в Кемер или Letoonia Fethiye.
Ако имате и други предложения, много ще се радвам да ми помогнете в избора.

# 418
Цитат на: Роже
[/quote
еее, супер, поне да не мисля, че съм се минал Simple Smile благодаря, Славейче!
Роже, какво минаване!
За такъв клас хотели,  такова предлагане и настаняване,  е направо супер!
Е, не може да се сравняват с хотели от типа на Макс Роял или Регнум, ама за там цените са .....уау!
А, относно мнението, че такава сума не си заслужава за Турция, а за Египет или Малдиви си заслужава,  не съм съгласна!
На Малдиви за тези пари ще резервирате хотел среден клас, ще Ви обърка часовата разлика, няма да може да щъкате самостоятелно извън хотела, всичко това се заплаща допълнително и по много, и цената набъбва много.
Не, че не ми харесват Малдиви, но за там трябват доста повече пари, за посочената конфигурация -2 възрастни и 2 деца.
Така, че наистина е въпрос на лична преценка!
При положение,  че почивам основно веднъж в годината, с удоволствие избирам среден, към висок клас хотел, чувствам се прекрасно там и като се върнем, започваме да спестяваме по малко за следващата година.
Всеки си знае приоритетите и се съобразява с тях.
За много похарчени пари съм съжалявала, но никога за пари дадени за почивки или екскурзии!

# 419
  • София
Цитат на: Роже
[/quote
еее, супер, поне да не мисля, че съм се минал Simple Smile благодаря, Славейче!
Роже, какво минаване!
За такъв клас хотели,  такова предлагане и настаняване,  е направо супер!
Е, не може да се сравняват с хотели от типа на Макс Роял или Регнум, ама за там цените са .....уау!
А, относно мнението, че такава сума не си заслужава за Турция, а за Египет или Малдиви си заслужава,  не съм съгласна!
На Малдиви за тези пари ще резервирате хотел среден клас, ще Ви обърка часовата разлика, няма да може да щъкате самостоятелно извън хотела, всичко това се заплаща допълнително и по много, и цената набъбва много.
Не, че не ми харесват Малдиви, но за там трябват доста повече пари, за посочената конфигурация -2 възрастни и 2 деца.
Така, че наистина е въпрос на лична преценка!
При положение,  че почивам основно веднъж в годината, с удоволствие избирам среден, към висок клас хотел, чувствам се прекрасно там и като се върнем, започваме да спестяваме по малко за следващата година.
Всеки си знае приоритетите и се съобразява с тях.
За много похарчени пари съм съжалявала, но никога за пари дадени за почивки или екскурзии!
patuva6ta, абсолютно съм съгласен с теб и по-добре не можеше и да се каже.
В случая говорим за различен тип хотели, обслужване и почивка.
За тези пари на Малдивите не съм сигурен, че ще успея да взема среден клас ризорт като прибавим и самолетните билети, трансферите до ризорта и т.н. сметката отива за 7 дни доста повече отколкото 20 те дни в Турция.
За Египет дори и не ми се коментира, разликата там е просто отчайваща във всичко. Особено в храната и алкохола, гостоприемството пък въобще не го коментирам.
И аз мисля, че за такъв клас хотели и настаняване каквито са Liberty Fabay и особено The Residence at TUI BLUE Sensatori Barut Fethiye цената, на която  аз съм резервирал не е висока. Особено The Residence at TUI BLUE Sensatori Barut Fethiye, който е от изклюително висока класа и поне аз не се сещам за някои хотели извън Макса, Регнум и Мардан палас, които могат да се съпоставят с концепцията и обслужването в Барут Фетие.
А част от услугите в него дори и за най-ниската категория стаи ги има само в най-луксозните вили и апартаменти в трите посочени по-горе хотели. Като тройния минибар, включващ всекидневно зареждане дори и на големи бутилки марков алкохол / уиски, водка и джин/ частния консиерж, 24 часовия работещ ресторант не на шведска маса, а на меню, както и  няколкото ала карт ресторанти, работещи само на меню и т.н.
Да не забравяме, че тази висока стойност при него се дължи на два факта. Първият е,  че той е изключително ориентиран към британските и германските туристи и почти напълно е изключил руския пазар.
И втората причина, че е само за възрастни +16, който му позволява изключителната степен на лукс и обслужване.

Общи условия

Активация на акаунт