На море в Турция - тема 72

• 90 682
  • 806
  •   1
Отговори
# 510
Някой запазвал ли е през Kalanit Tours?

# 511
  • Sofia, Bulgaria

Къде имат цени, в сайта им има само представяне на хотелите, но са без цени?

# 512

Нямам представа, писах на директно на един хотел и те ме препратиха към тях.

# 513
  • Sofia, Bulgaria

Нямам представа, писах на директно на един хотел и те ме препратиха към тях.

В google има много добър рейтинг, питайте ги директно даже ако може да ви дадат цени и за други хотели да видим как са спрямо другите агенции, не би трябвало да има проблем според мен Simple Smile

# 514
  • София
Здравейте! Честита Нова година! 🎆🎄
Бъдете здрави и много щастливи!
За първа година ми се иска да отидем с децата(3бр.) и мъжа ми на почивка в Турция. Ходила съм последно преди около 15 г. от тогава не съм стъпвала там и въобще нямам идея  къде да търся читави оферти още от  сега. Иска ми се да отидем началото на юли месец за 7 дни  и да сме със собствен транспорт.
Моля ви за някакви препоръки! 🌺
Благодаря Ви предварително!

# 515
Здравейте! Честита Нова година! 🎆🎄
Бъдете здрави и много щастливи!
За първа година ми се иска да отидем с децата(3бр.) и мъжа ми на почивка в Турция. Ходила съм последно преди около 15 г. от тогава не съм стъпвала там и въобще нямам идея  къде да търся читави оферти още от  сега. Иска ми се да отидем началото на юли месец за 7 дни  и да сме със собствен транспорт.
Моля ви за някакви препоръки! 🌺
Благодаря Ви предварително!

Ние до момента сме много доволни от https://m.orient99.com/ и https://www.tours-club.com/.
Единствено мога да кажа, че юли месец началото си е топлочко да го имате предвид. Доста по-топло от нашето Черноморие. На някои хора това не им харесва.

# 516
  • София
♥ Димяни ♥ започнете с Кушадасъ, като най-близка и може би най-евтина дестинация. Щом сте с деца търсете нещо с аквапарк, малко са с откровен аквапарк, но има доста хотели с по 4-5-6-7 пързалки. Вижте първо какви са ви приоритетите....щото някои си търсят телевизия да има, голяма стая, гледка, хубав плаж...и тогава, който може ще помага.

# 517
  • София
Здравейте!

Може ли да помогнете с препоръка за хотел в Бодрум. Две семейства, с по две деца ( големите са 13г и 16г), пътуване със собствен транспорт в края на август месец.
Търсим хотел с хубава храна, сравнително голям ресторант (да не отидеш в 19:30-20ч и да няма къде да седнеш), ако има и тераса на ресторанта още по - добре,  да има пързалки (дори и да са стандартните-обикновени),  по възможност - разходка около хотела, достатъчно места за шезлонзи, приличен плаж.  Ако освен основна сграда но хотела има и вили-къщи ще е супер.

Разгледах:
1. Duja Bodrum Hotel (EX.KERVANSARAY) 5
2. Armonia holiday village & spa
3. Yasmin Bodrum Resort
  Ако имате и други предложения, или мнения за горните хотели ще се радвам да споделите.

Благодаря!

# 518
Здравейте на всички, имам въпрос някой ползвал ли е услугите на тур агенция --Посока--сайта им е www.posoka.com---спечелихме ваучер за 3000лв от тях и се чудим как са като агенция. Турция ни е до болка позната защото само там ходим на почивки --визирам почивки от 3 до 20 дни по всяко време на годината.

# 519
  • Балчик
Здравейте. почивали сме няколко пъти в Турция и тази година отново искаме да направим резервация. Обичаме хотели с голяма озеленена територия, добра и разнообразна храна и забавления/ според ценовата ни рамка все пак/. Плажа не ни е приоритет нито пързалки и аквапаркове. Две двойки възрастни сме и ценовия диапазон е около 2500-3000 лв. на семейство със самолет в края на септември. От хотелите в които сме били сме най доволни от VonResort Golden Beach в Сиде и Swandor Topkapi в Лара. Търсим нещо от този клас. Засега съм набелязала 3 хотела и колебанието е между тях, но не бих отказала и нови предложения.
1. Pine beach в Белек
2. VonResort Golden Beach  отново
3. STARLIGHT RESORT HOTEL в Сиде.
Идеята на почивката ни е много слънце и релакс, възможност за разходки в близост до хотела / да не е в нищото, че и такива случаи имахме/ и добра храна и забавления.
Моля ако някой има преки наблюдения и препоръки да помага.

# 520
  • Beyond the Frontiers
Турски туроператор, реално е партньор на няколко от българските фирми.

Здравейте на всички, имам въпрос някой ползвал ли е услугите на тур агенция --Посока--сайта им е www.posoka.com---спечелихме ваучер за 3000лв от тях и се чудим как са като агенция. Турция ни е до болка позната защото само там ходим на почивки --визирам почивки от 3 до 20 дни по всяко време на годината.
Агенцията на България еър...Най-вероятно си познавате хотелите, те самите не организират програми, а ще ви изпратят по програмата на друг туроператор...Не виждам причина за притеснения.

Liberty Fabay - хотелът се предлага от Турс клуб, Емералд...С Роже сравнявахме цени и през българските колеги не бяха по-високи.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 20:45 от Galactic Voyager

# 521
  • Пловдив
vemite ние сме много доволни от Сегинус - Лара.
Голяма територия, хубави еннормални стаи, хигиена, ами всичко ни хареса.
Хотела е страхотен😊и ние не сме млади 🙃

# 522
  • София
О Роже,ще ми е много интересно да споделиш как мина пътуването?Имаше ли много сънародници които празнуват Нова година в Анталия,какво е тяхното мнение за хотелите сигурно сте коментирали в самолета.Отделно сподели за хотела всеизвестно е ,че хотела е мечта но не по джоба на всеки .Мен лично малко ме е яд ,че цените пак са нагоре от 01.01 и докато се чудя какво ще е положението юни може още да се повишат.А и нали всички се надяваме тази пандемия вече да отмине ,но знае ли се?
Ако сте се запитали преди почивката си какво всъщност е хотел Selectum Luxury Resort – то отговорът след като сте били там е: Selectum Luxury Resort - това  са съчетани специално за Вас елегантност, лукс, страст и комфорт.
Затова и отново сме в Белек. След 20 те прекрасни дни през лятото в един от най-красивите курорти в Анталия отново се завръщаме в края на декември, за да бъдем в един познат и обичан от нас хотел - Selectum Luxury Resort.
Този път почивката ни бе малко неочаквана и решена в последния момент.
И за това бяхме радостни от факта, че един от двата хотела, в който искахме да останем за няколко дни бе свободен.
Благодарим разбира се най-много на личния ни тур. агент, който повече от 10 години е винаги на разположение, по всяко време на денонощието.
И сега Галактик Вояджър  и нейната агенция Алиса турс направи невъзможното, за да може на 22 декември /тогава и се обадих/, ден преди Коледа да открие две свободни места в някой от чартърите на туроператорите летящи за Новогодишните празници до Анталия, и да резервира стаята и хотела, които желаехме.
Тур операторът с който летяхме бе Аква тур. За първи път използвахме техните услуги и трябва да отбележа, че от началото до края на пътуването бяха перфектни и изключително експедитивни. Нямахме никакви забележки към обслужването и от страна на посрещащата ни турска агенция- Summer Tour, техен партньор в Анталия. Самолетната компания, с която летяхме бе Sun Express. А часовете на полетите супер.
На отиване от София излетяхме в 10.20 сутринта, а на връщане от Анталия в 22.15 вечерта. Тоест можехме да използваме пълноценно чак до вечерта петия ден от почивката.
За пръв път посетихме хотела през лятото на 2019 год. и останахме очаровани от територията и инфрастурктурата му. Площта му е около 100 000 кв.м., открит е през 2017 год., а последната му реновация е през 2018год.
Условно територията му е разделена на две зони. Едната е около централната сграда, а другата е фамилната зона с аква парка. В строеж е и трета още по-луксозна част от хотела, която се надявам да бъде завършена до лятото на 2023 год.
Фамилната зона е просто уникална и истински рай за децата. Няма да се спирам в разказа си на нея, тя работи само през лятото, а и тук в темата съм разказвал за всичко, което може да се открие в нея с много и различни атракции за деца и възрастни. Само ще пусна линк към албума от лятото на 2019 год., за да може който не я е виждал да добие някаква представа за красотата и.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10217641028355413&type=3
Хотелът е във високия луксозен сегмент от хотелите в Белек, неизменно присъства в 10 те най-добри комплекса в Белек и държи изключително високо ниво на качество и обслужване, позволявайки на гостите си да изпитат истинско удоволствие, съчетано с много лукс, комфорт и изисканост.
Затова и цената му през летните месеци не е от най-приятните, но пък за зимата и ниския сезон е съвсем достъпна. Още повече, че ако изключим факта, че не работи фамилната зона, зимната концепция на хотела е достатъчно богата и в нея присъства голяма част от лятната концепция на хотела, съобразена с природните условия.
Хотелът се намира на 27 км. от летище Анталия и трансферът до него е в рамките на 40 минути. Разположен на морския бряг той има /според мен/ една основна черта, отличаваща го  от другите огромни и луксозни хотелски комплекси в Белек.
Докато другите хотели са построени така, че  от пътя влизаме почти веднага в основната сграда, а териториите им са разположени пред нея. Тоест имаме басейни, амфитеатри, зелени площи, детски клубове, аква паркове, заведения и т.н. и чак тогава стигаме до морския бряг и плажа. Понякога това разстояние е от порядъка на 500-800 метра и през горещите летни дни не е най-приятното нещо да вървиш около десетина минути до плажа под палещите лъчи на слънцето. При Селектум обаче по-голяма част от територията е разположена преди основната сграда на хотела. И от нея  до плажа разстоянието е само около 100-150 метра, а основният басейн е почти под прозорците на стаите.
Елегантност, страст и лукс е мотото на Selectum Luxury Resort. И тази елегантност, страст и лукс се откроява във всеки един нюанс на интериора и обазвеждането. Като се започне от двата основни цвята на хотела- червено и черно, подчертаващи отлично споменатите по-горе три основни черти на хотела и се стигне до последния детайл на интериора и обслужването, гаранция за едно незабравимо преживяване на морския бряг.
 В този преглед на хотела ще говоря основно за основната сграда и прилежащата и територия, защото фамилната зона не работеше.
В основната сграда има 320 стаи и това е чудесно, защото при същата площ на други хотели стаите и хората  са двойно, че и тройно повече. Разликата в броя идва от големината на стаите.
Докато в някои от хотелите стаите са с площ от 20-25кв.м, то тук най-малката стая е 45кв.м., а средната големина е 60-65кв.м.
Всички стаи в Selectum Luxury Resort Belek са напълно оборудвани с високотехнологични мултимедийни системи, телевизор с плосък екран, безжичен интернет достъп, дистанционно управление (осветителни и климатични системи).
Има няколко вида стаи. Луксозни, делукс, супериорни и фамилни. И няколко вида суити.
Най-обикновените стаи в основната сграда са луксозните. Има 192 луксозни стаи. Площта на стаята варира между 45-62 m² / в зависимост от това дали има или не тераса/ и в нея могат да се настанят до 3 човека. Всички луксозни стаи разполагат с баня, оборудвана с душ и джакузи, тоалетна, телефон, сейф, минибар, сателитна телевизия, LCD смарт телевизор, кана, кафе и чай, кът за сядане, сешоар, централна климатична система.
Подът във всички луксозни стаи е изцяло покрит с килими. Луксозните стаи се предлагат в различни варианти; изглед към морето, частичен изглед към морето или гората. Най-непредпочитани са стаите с изглед към строежа на новата част на хотела.
Някои от стаите имат тераса, други са с френски балкон, а трети- на последните етажи нямат нито балкон, нито тераса- въпрос на късмет при настаняването.
Ако не Ви се рискува с това и държите да сте сигурни, че ще имате тераса изберете по-луксозния тип стаи- ДЕЛУКС. Има 49 делукс стаи. Площта  варира между 70-75 m² и може да побере до 3 човека. Всички стаи Делукс разполагат с баня с душ и джакузи, тоалетна, телефон, сейф, минибар, сателитна телевизия, LCD смарт телевизор, кана, кафе и чай, мека мебел, сешоар, централна климатизация. Стаите делукс са с дървени подове, частично покрити с килими. Предлагат се с две различни гледки: гледка към морето и гледка към градините на хотела и зелените голф полета на Суено голф хотел. Всички стаи делукс имат тераса.
Най-луксозните стаи /изключвам суитите, които са за повече хора/ за двама души + дете са СУПЕРИОРНИТЕ СТАИ. Selectum Luxury Resort Belek разполага с 36 супериорни стаи. Площта на стаята е между 75-85 m² и може да побере до 3 души. Всички супериор стаи разполагат с баня с джакузи, отделна тоалетна, отделен душ, телефон, сейф, минибар, сателитна телевизия, LCD смарт телевизор, кана за чай, кафе машина със заредени 4 капсули всеки ден, няколко къта с мека мебел, сешоар, централна климатизация.
Супериорните стаи са с дървени подове, частично покрити с килими. Те имат две изложения-гледка към природата и гледка към морето. Супериорните стаи са с  голяма тераса с джакузи и маса със столове. Всички супериор стаи разполагат с 2 джакузита- в банята и на терасата. Това плюс кафе машината и по-голямата площ са основните разлики с другите два типа стаи. Но трябва да се отбележи, че и трите вида са достатъчно луксозни, за да задоволят и най-изтънчения вкус.
Стаята, която ние бяхме резервирали бе Супериорна стая с изглед към морето. Макар и по-скъпа нито за миг не съжалихме за избора си, защото панорамата, която се откриваше от терасата бе зашеметяваща, а горещото джакузи на нея бе отлично допълнение към 20 градусовите температури и целодневните слънчеви бани на терасата ни.
Мини барът във всички стаи се зарежда по един и същи начин без разликата в категорията.
Всеки ден се зареждат по 2 бири, 4 мин.води / отделно за кафе машината зареждат две големи бутилки мин.вода/, 2 газирани води, 2 кенчета кока кола, 1 кенче кока кола зеро, кенчета фанта и спрайт, кенче студен чай, 2 бутилки вино-бяло и червено, мляко, шоколад, чипс, бонбони, солети и т.н. да не изброявам докрая.
Козметиката, която се зарежда в баните е Булгари, включително и сапуните. А отделно има и флакони с еко натурален сапун. Има и разбира се четки за зъби, пасти, самобръсначки и гел за бръснене и т.н. и т.н.
Супериорните стаи са и със собствена отделна гардеробна / не зная как е в другите/, има сейф, и достатъчно закачалки и рафтове, за да поберете богат гардероб за престоя Ви в хотела.
Хотелът няма познатия тип голяма рецепция. Служители посрещат всеки гост отделно в лоби зоната. Настаняват го в зоната за сядане, поднасят му питие и му дават да попълни необходимите документи. След което отнасят документите до импровизираната рецепция-  две луксозни старинни бюра и Ви донасят електронните карти за стаите. Отделно от тях пиколото качва багажа Ви до стаите Ви, след като предварително са го обработили с дезифектанти на входа.
Както в другите хотели от високия и луксозен клас хотели в Белек на всички гости се зачисляват лични асистенти, които Ви включват веднага в отделна Уатсап група . Това е изключително удобство, защото в мига, в който личните асистенти Ви включат в групата си в Уатсап, Вие преставате да мислите за каквото и да е.Всеки ден Ви изпращат информация за различните активности през деня и вечертав хотела, информация за спа процедури, за отделните ала карт ресторанти и т.н. Каквото и да Ви потрябва- от такси до майстор, който да поправи нещо в стаята, резервация в някое от заведенията, или каквото се сетите единственото, което трябва да направите е да се свържите по уатсап с личния си асистент и да му предадете желанията си.
Не зная дали златната рибка се справя с всички желания, но личните ни асистентки в Селектум Екатерина и Юлия се справиха с абсолютно всички наши желания.
За разлика от Мардан палас, където имахме един личен асистент, тук имахме двама. Две изключително симпатични девойки, за които нямаше невъзможни неща.
Първата се грижеше за нас от 8 сутринта до 16 часа следобед, а втората от 16 до 24 часа.
Луксът, комфортът и качеството на обслужване в Селектум не бяха само думи.
Освен личните асистенти, и по-малкия брой стаи, а от там и по-малкия брой хора и невъзможността да попаднеш в мравуняк и лудница от претъпкани фоайета, спа зони и заведения друга отличителна черта на хотела бе качеството на храната и напитките.
Дори и в Мардан палас ми се налагаше по няколко пъти да връщам сервитьорите, за да донесат оригиналната марка напитка, която желаехме, а не турския и еквивалент, макар да натъртвахме, че искаме оригинал. Не говоря за по-ниско категорийните хотели от пода на Суено, Спайс, Титаник, Делфин и т.н.
В Селектум нито веднъж не споменахме на сервитьорите думата оригинал към напитките, които поръчвахме и нито веднъж не ни бе донесена неоригинална марка. Не съм сигурен дали и в баровете и заведенията на хотела имаше турски алкохол / изключвам тяхната ракия/ или всичко бе само вносен.
Най-добра представа за неизброимото количество видове марков алкохол даде един от гостите на хотела, който заставайки пред лоби бара и виждайки асортимента от видове напитки спонтанно възкликна : Уооо, тук е по-богато от  фри шоповете на летищата.
Освен изключителното богатство видове алкохол и великолепното качество на храната / мисля, че няма смисъл да се спирам на нея, само ще спомена, че никога досега в нито един от хотелите в Туерция не бяхме консумирали толкова добре приготвени според Вашето желание говежди стекове/ голямо предимство в хотела бе работещия 24 часа ала карт ресторант по меню.
Той е безплатен и работи денонощно с изключение на часовете на работа на основния ресторант. Тоест може да обядваш и в 5 следобед, и да вечеряш в 12 през нощта, и да закусваш в 11 часа към обед, поръчвайки си от ала карт менюто турска закуска. Само за няколко минутки на масата се появяват над 10 чинийки и панички, чашки и какво ли не още с няколко вида сирене /обикновено и синьо/, няколко вида кашкавал, бюреци и банички, омлети, варени яйца, маслини, разядки, зеленчуци, плодове, фрешове, кафета-няколко вида, чай и т.н. и т.н.. Изключително удобство да не се съобразяваш с часовете на работа на основния ресторант и да се чувстваш наистина не като в столова, каквато обикновено са шведските маси с непрестанното дрънчене на чинии, съдове, тави, а в луксозна ресторантска обстановка , обслужван от сервитьори.
И като стана въпрос за сервитьори тук е поредното предимство на Селектум пред други хотели.
Барманите и сервитьорите в абсолютно всички заведения са  САМО ТУРЦИ. Няма киргизи, казахи, и докарани за работа без пари хора, преквалифицирани на сервитьори от всички краища на света, които не знаят коя чаша е за вода и коя за водка, камо ли да ти приготвят коктейл или да ти сервират нормално нещо.
А турските бармани и сервитьори в Селектум знаят отлично как да те обслужат така, че да не се поколебаеш нито за миг и да им дадеш напълно заслужен бакшиш. Да не говорим за скоростта на обслужване. Имах чувство, че са на състезание, желязна организация от страна на менъджерите.
Повярвайте ми това е една от гаранциите на високо качество на обслужване, не че имам нещо против киргизите, казахите и т.н. Напротив много са симпатични, но обслужването им е една голяма НУЛА, които води и до отрицателните оценки за хотелите.
За високия и изискан стил на хотела допринасят и стилните рекламни постери. Никъде няма да видиш надпис като в другите хотели: Влизането в ресторанта е забранено по бански костюми.
Тук ще видиш изискан постер с  елегантни мъжка и дамска фигури и със следния надпис:
Всички ресторанти на Selectum Luxury Resort са готови да станат подиум за Вас и за Вашите най-изискани тоалети!
Стилно, нали?
И сега няколко думи за интериора и дизайна на хотела.
Споменах вече, че в него властват два основни цвята-червено и черно, въплащение на страстта и лукса и още два допълнителни- лилаво и тюркоазено. Освен за лукс и страст в същото време те ни препращат и в една по тъмна и по-мрачна обстановка, не така светло в коридорите и залите и с много светлина от огромните полюлеи като например в Мардан палас. Но човек бързо свиква с по-сумрачната обстановка, която с още други мотиви в интериора ни препраща и към средновековието.
Абе с две думи хотелът е различен. Много по-различен и европейски от останалите дворци хотели в Анталия, които познаваме.
Колкото до стаите, те са решени в три основни цвята- ЧЕРВЕНО, ЛИЛАВО И ТЮРКОАЗЕНО. Ние избрахме лилавия цвят и не съжаляваме- беше много стилно. Лилави и червени бяха и коридорите на етажите. Нашият специално беше лилав.
За това всъщност трябва да благодарим на Екатерина-личният ни асистент, която дословно до най-малката подробност относно етаж, изложение и цвят изпълни желанието ни при избора на стая при настаняването. За какво ни е Златна рибка като си имахме Катя и Юлия!
Време е да се спра и на СПА центъра и басейните на хотела.
За тези от Вас, които ще го предпочетат за лятото ще спомена само че в хотела има 12 тенис корта, мини футболно, баскетболно и волейболно игрище, тенис на маса и билярд, боулинг, кино театър, детски клуб за деца от 4 до 12 години. Голям основен басейн- 4700кв.м., още един изключително атрактивен червен басейн при амфитеатъра, открит релакс басейн с морска вода и подгряващ се през зимата.
През зимния сезон всички басейни са пълни / с изключение на червения/, като е препоръчително да ползвате открития подгряващ се басейн с морска вода, който е точно до закрития басейн в Спа центъра. Макар че имаше и посетители, които смело цапаха в огромния открит басейн със студена вода. Температурата на водата в морето бе около 20 градуса и в двата слънчеви дни на 1 и 2 януари можеха да се видят поне по двайсетина човека, които да се къпят.
В СПА центъра има два подгряващи басейна- голям 350кв.м. и малък детски. Има си стандартните хамам, сауни, зали за процедури, зали за релакс, съблекални с цифрово заключващи се големи шкафове, фитнес зала.
За отбелязване бе и това, че в целия хотел бе много топло и човек се чувстваше уютно и спокойно ходеше леко облечен.
За мен Селектум Белек остава като един от най-предпочитаните хотели за лятна и зимна почивка и без никакво колебание бих се завръщал отново и отново в него, и през лятото, и през зимата, защото никой не бяга от хотел, който ти предлага единствено и само: елегантност, лукс, страст и комфорт, съчетани специално за Вас!
Снимки от хотела можете да видите във ФБ. Вчера качих албум в моя профил и го споделих в групата: Почивка в Турция. Ето и линк към него:
https://www.facebook.com/media/set?set=a.10223144829747008&type=3
Със сигурност в описанието си за хотела съм пропуснал доста неща, но който го интересува нещо може спокойно да пита. И накрая, моля да не забравяте, че всичко написано от мен са мои впечатления и усещания, и не означава непременно, че и Вие ще го почувствате по този начин и че на Вас хотелът ще Ви хареса също толкова много колкото и на мен.

# 523
  • Пловдив
    Роже
Какво винаги много полезен и изчерпателен.На фона на това което прочетох хотела който  запазих за лятото https://www.booking.com/hotel/tr/sirene-belek.en-gb.html?aid=356 … p;type=total&
ми се струва невзрачен.

# 524
Sirene Belek е хотел, строен преди 20-тина години, някога може и да е претендирал за луксозен, но беше позападнал и затова не е споменаван често тук. Наскоро обаче е реновиран или поне частично, територията му е хубава и зелена, локацията също, близо е до Land of Legends и голф клубовете. Освен това е с много големи стаи и апартаменти, за разлика от повечето стари хотели особено от този тип. Срещат се все още разни оплаквания и вероятно има неща за подобряване, но не е лош избор, разглеждах го за приятели преди, защото имаше много добри оферти за него, а и те обичат да им е широко и да си се чувстват като у дома как и аз всъщност. 

Лятна конценция от миналия сезон
https://visitantalya.com/data/pdf/sirene-belek-hotel-9231.pdf

Рекламно клипче, има и отзиви от миналия сезон в youtube
https://www.youtube.com/watch?v=LF9ZLiG1J7I

Общи условия

Активация на акаунт