Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Русе
ДО не е нормален начин за учебен процес, и надали някой го твърди. Въпросът е кога и колко да се прилага и кой да определя . Предполагам най-уместно би било да са РЗИ, с най-пълната информация .Целта в конкретния случай не е да се спре зараза, а да се ограничи в определен момент преди колапс на болниците. Освен стоене в затворено пространство на 20-30 човека, стои и въпросът с градския транспорт,който много от гимназистите в големите градове ползват. Едни ще са условията в големите градове с много гимназии и пълни паралеки, съвсем други в малките населени места, където може и да не се налага такава мярка.

# 391
  • София
На фона на цялата ситуация Йорданка Фандъкова разпорежда намаляване на автобусите по няколко линии и прави ГТ още по-неудобен и непривлекателен за ползване.
И още по-опасен от епидемиологична гледна точка. А както знаем в София гимназистите се придвижват основно с ГТ. Подобни "гениални" ходове обезмислят всякакви други мерки в училищата.

# 392
Еее, не така с лошо. Все някога ще стане. Може да е при следващата вълна, при по-следващата... Smirk Той уточни ли?
Да, това е самодоказваща се прогноза. Все някога ще се вдигне туй число.
Като "прогнозите" на М.Константинов - очакваме 90 000 починали от Ковид. Да, разбира се, кога? През 2025-та? Защото той, броячът, не спира да отчита. Scream
Явно някои телевизионни врачки ни имат за доста глупави.
Синът ми вдигна 38,5, изпоти се, но не пада под 37,7. Само 4 дни на училище ... и то с мерки. Да видим Мангъров сега дали е прав, или повтаря ...
Има и други вируси в момента. Единият от тях е с висока темп, която е упорита и продължава 7-10 дни.
Ходих при личната за картоните и тя ми го потвърди, като предупреди да не се шашкам ако децата вдигнат темп.

# 393
Има и други вируси в момента.
Разбира се, че има. Не всичко е ковид. Въпреки че на някои друго им се иска.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 18:02 от Mia Rulana

# 394
Трагедии е имало без ковид, ще ги има също до края на човечеството. По най-различни причини.

Днес прочетох за починало 9г момиченце. Да не дава Бог на никого да изживее такава мъка. И моето семейство преживя загуби , но като чуя за болно дете и направо настръхвам. БГ-мамите в голямата си част от постовете, които чета обаче не се трогват от нищо което не се отнася до тях лично.
Worried
Поредното безсмислено, невярно и обидно обобщение.
Никоя от "бг мамите" не е виновна за тази трагедия. Нито пък ти имаш представа кой какво мисли и чувства по всеки такъв повод. Темата не е вестникарска статия за некролози, все пак. Няма нужда да се опитвате да вменявате вина у някого. Няма да се получи.
Съжалявам за всяка трагедия, особено когато е намесено в нея и дете, но това няма връзка с темата и с ковида. Наскоро друго 9-годишно дете загина при катастрофа. Да се чувстваме виновни, когато шофираме ли?
Гръцки студент пък почина след ваксиниране. Какво следва - да забраним ваксините ли?
Стига вече. Прекалявате с драмата и обвиненията.
...................................
Ако е възможно - статистики, прогнози, успокоения и заплахи с ковиди и други болести - в съответните теми. Не се диша от такъв пълнеж тук и на много други места из форума.

# 395
Че нали и аз точно това казвам.

# 396
Според публикациите има все повече хоспитализирани деца с Covid .
Но темата тук е за ДИСТАНЦИОННОТО обучение, което още не е факт.

Всякакви други публикации, чрез които се опитва да се вменява вина, прогнози на Витанов, Томов и сие, публикации за смърт и лични трагедии и т.н. ще бъдат премахвани!

# 397
# 398
  • София
Добре, какви са мерките, които трябва да спазват децата по време на ДО, освен да се движат с маски в ГТ и в обществени сгради? Айде, лятото са навън, това е пожелателно и напълно изпълнимо.
А зимата?
Твоите деца /не знам защо останах с впечатление, че са 2/ какви мерки спазваха? Питам, защото очевидно имаме деца на сходна възраст.

# 399
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не се събираха с деца в затворени помещения (с много малки изключения), или го правеха  с маски. Бяха с правилно поставени маски на местата, на които това се изисква. Втори и десети клас бяха миналата година, тогава бяха изцяло на ОЕРС, освен заради всичко друто и заради това, че трябваше да се минимизира риска да се зарази големия ми син, който е вкрючен в клинично проучване за лекарство за АД.
Не са прекалено много нещата, но и това да се отрича, че има проблем... не знам.

# 400
Lemonade, според теб децата са единствените преносители на вируса, ако ги затворим без контакти ще настъпи рая на земята и всички вируси ще изчезнат, така ли? Аз съм малко тъпа, въпреки че съм учила присъствено и не те разбирам. А ако ти и близките ти можете да си позволите да се изолирате и да стоите вкъщи, спозвате всички мерки, откъде пък се заразихте?

# 401
  • София
Значи имаме набори.
С изключение на целогодишното ОЕСР и сбирките на закрито, значи не правим нищо различно.
Синът ми и днес влезе у дома с маска  до очите. В отговор на ококорения ми поглед, каза че е забравил да я свали на излизане от метрото, което се намира на 15 мин пешеходно.
И пак опираме до "Не са прекалено много нещата, но и това да се отрича, че има проблем... не знам.", тоест не сте сигурна, че има проблем в хората, които стоят срещу вас в тази тема, но е важно да разпуснем нервите?
Пожелавам успешно лечение на детето!

# 402
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Благодаря за пожеланието.
Страхотно ми писна вече да го повтарям - но ще го направя за последен път - коментарът ми беше във връка с написаното от Аш, че хем сме имали ДО тогава (за ноември и март) хем и случаите са растяли. Написах, че при положение, че голяма част от децата си се срещат без мерки (по мои наблюдения, чудесно е ,ако някой има други), то на  това ДО в случая му се намалява КПД-то. Да не говорим пък, че реално в България по време на сериозните вълни беше въпрос на самосъзнание дали ще се спазва нещо, съответно и възрастните не са се презорили.

Да, Боряна, точно така.
Предлагам да се съберат всички деца - от 0 до 18 и предварително, без доказване на вина да им бъдат ударени по 100 пръчки.
Аз и близките ми спазваме мерки без да сме се изолирали напълно.
Даже, о, ужас, ходихме на море 2020 и 2021.
И не сме се заразявали - това точно от къде си го изсмука?

# 403
  • София
Ако трябва да ти опиша колко безсмислено е било ДО, ще кажа само, че не допускахме домашни сбирки на децата, заведенията не работеха и докато беше поносимо навън, навъртаха десетки хиляди крачки... докато не дойдоха истинските студове. Един ден, от дума на дума, случайно разбрах, че вместо да правят крачки се качват на първата срещната кола от ГТ и въртят по 2-3 кръгчета от маршрута за 1-2 часа, след което се прибират.
Е, започнаха да се събират у дома, щото ми се струва по-безопасно от 2 часа в ГТ, па макар и да са били с маски и да са спазвали мерките (а те са ги спазвали).
Не казвам, че всичко е безсмислено.
Казвам, че едни и същи мерки, наложени за дълго време над един и същ контингент, не води до желан резултат, защото рано или късно нишката се къса, бушона гърми, кипва ти канчето и т.н.

# 404
Lemonade, според теб децата са единствените преносители на вируса, ако ги затворим без контакти ще настъпи рая на земята и всички вируси ще изчезнат, така ли? Аз съм малко тъпа, въпреки че съм учила присъствено и не те разбирам. А ако ти и близките ти можете да си позволите да се изолирате и да стоите вкъщи, спозвате всички мерки, откъде пък се заразихте?

Съвсем права си,  наистина е доста тъпо това, което си написала.

Има много интересни неща, жалко, че едвам открих този пост в цялата плява.

Общи условия

Активация на акаунт