Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 860
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
За мен, като родител на дете на ПО бе много полезно да науча от темата, че мога да купя неинвазивен тест за изключително скромна сума. Като се има предвид, че паралелно с пика на вълната влизаме и в традиционно  период с изострени респираторни заболявания, информацията   би  ми спестила  притеснения и средства.
Благодаря!

От друга страна въпреки, че има много болни деца и както се твърди много от тях са само с хрема, не им се дава възможност да слушат от дома вместо да изпускат материал. Т.е ДО- на практика няма и не само при нас.
Излиза, че трябва да се изтрият повечето постове или направо да се затвори темата, защото в нея пишат само родители на деца в присъствена форма, което  вижда се не е по темата.

# 616
Темата се модерира изключително  тенденциозно според пристрастията на модератора.

Ако ще остават само постовете в които пет потребителя пишат само колко са за ПО  направо я закривайте.

# 617
  • Варна
Благодаря. Как не сме знаели до сега.
Е, вие какво очаквахте да кажа. Някоя сакрална мантра ли?
Не, просто трите д-та и маската не ти гарантират нищо!!! Извадила си късмет досега, но не бъди твърде самоуверена, защото може да се убедиш набързо, че гаранция за нищо няма, особено с тоя вирус и освен ако не живееш на изолиран остров НИКОГА не си в пълна безопасност. Аз спазвах всичко и се разболях! Баща ми също и той се разболя! А маската и вкъщи ли я носиш и пазиш ли дистанция от детето си? Щото ако то ти довлече короната кел файда, че ти спазваш д-тата?

п.п. тест със слюнка взех от аптека Матрикария за мисля 7 лева.

# 618
Добре де, трите Д не помагат, маските и те. Ами вие сами казвате, че не работят тези мерки.
Тогава защо все се възмущавате, че не се спазват мерките по училищата (а и извън тях), като те не работят и всички сте се заразили, въпреки това?
Бързам да се дистанцирам от това ваше крайно обобщение, защото смятам, че дистанция и хигиена (миене на ръце) са си чудесни мерки, които трябва да си бъдат норма.

Но все ми се струва, че накрая все пак ще стигнем дружно до извода, че най-работещото нещо е стоенето вкъщи при симптоми. Ако то се спазва, друго и да няма (при децата дистанцията, например, е трудно приложима), в училище доста ще се подобрят нещата.

# 619
С последното мнение съм съгласна. И също искам да кажа, че информацията за тестовете за деца и цената им, според мен си е точно за а тази тема. И според мен, не следва да се трият. Много ми е полезна

# 620
Аз мисля, че карантинираните са здрави и затова само за тях осигурават възможност за включване. Отсъстващите по болест се предполага, че са болни и имат нужда от почивка. На мен не ми се връзва да искат дете, което не се чувства добре, примерно с температура и главоболие, да виси пред екрана.

И аз се заредих с тестове от слюнка, 9.80 струваха във физическа аптека. Прави ми впечатление, че онлайн цените на тестовете са по-високи.

# 621
  • Варна
Добре де, трите Д не помагат, маските и те. Ами вие сами казвате, че не работят тези мерки.
Тогава защо все се възмущавате, че не се спазват мерките по училищата (а и извън тях), като те не работят и всички сте се заразили, въпреки това?
Не съм казала, че не работят, а че не са гаранция, защото все някъде нещата се пропукват. У дома си никой не носи маска, в училище също не се носят, специално при малките дори няма такова нареждане, при големите... ясно, има, но масово не се спазва. Има възрастни, които не носят маски, ходят по гостита, ресторанти, концерти, носят вкъщи, заразяват децата, те съучениците си и хоп - идва у дома въпреки мерките, които аз лично спазвам. Което изобщо не означава да теглим една майна на мерките, те доказано работят. Означава, че дори да не излизам от къщи без скафандър, това не ми гарантира, че ще се опазя и изказвания от рода "има да чакате да се разболея" са самонадеяни и нагли. Колкото повече се спазват мерките, толкова повече ще работят, елементарно е.

# 622
Темата се модерира изключително  тенденциозно според пристрастията на модератора.
Отново не по темата и отново невярно.
Темата не се модерира от един модератор, а от всички модератори (и джедаи), които са на линия.
Може да се запознаете с всички нас тук Smiley:
https://www.bg-mamma.com/?topic=187449

Излиза, че трябва да се изтрият повечето постове или направо да се затвори темата, защото в нея пишат само родители на деца в присъствена форма, което  вижда се не е по темата.
Така излиза. Или да се затвори темата, или да пишем в нея когато ще е актуална.
За това молих няколко пъти откакто е започнала учебната година.
Иска ми се тази тема да си остане само за ДО. Да, почти невъзможно е, но поне дискусиите относно ваксини, тестове, брой починали и т.н да се избягват.
Ето, аз дори вече почти не пиша тук, само следя темата.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 15:36 от Фран

# 623
Аз мисля, че карантинираните са здрави и затова само за тях осигурават възможност за включване. Отсъстващите по болест се предполага, че са болни и имат нужда от почивка. На мен не ми се връзва да искат дете, което не се чувства добре, примерно с температура и главоболие, да виси пред екрана.
И е така и не е съвсем, защото в условията на пандемия и при наличието на такава висока смъртност много ученици биват оставяни у дома при най-малките признаци на неразположение. Например  с само хрема или само с лека кашлица. Преди извънредното положение такива деца  си посещаваха училище, а сега оставайки у дома за да пазят другите губят по цяла седмица материал. При положение, че извън хремата са си съвсем добре.
 Нали основния довод за ПО беше, че няма пропуски/дупки/ями в знанията?! Тогава защо да  няма ДО за отсъстващи с леки симптоми? Няколко пъти по една седмица заради нещо леко си е сериозно количество материал. Не ми се струва редно да се налага да избират дали да пазят околните или да не допуснат пропуски.

Така излиза. Или да се затвори темата, или да пишем в нея когато ще е актуална.
За това молих няколко пъти откакто е започнала учебната година.
Иска ми се тази тема да си остане само за ДО. Да, почти невъзможно е, но поне дискусиите относно ваксини, тестове, брой починали и т.н да се избягват.
Ето, аз дори вече почти не пиша тук, само следя темата.
Една от основните ползи от съществуването на форума още в самото му създаване е да си бъдем полезни една на друга. Предвид извънредната ситуация няма как да се отдели вида на обучението от наличието/отсъствието  на средства/мерки/способи то да се случва изобщо. Ако някоя от нас има възможност да прочете тук и да се възползва от нещо, с което да допринесе за това процесът на обучение да не се прекъсва и да е максимално безопасен за всички , то според мен, това че не е съвсем по темата така както е озаглавена в момента е излишен педантизъм.

# 624
Една от основните ползи от съществуването на форума още в самото му създаване е да си бъдем полезни една на друга.
Точно така е. Затова има толкова много теми във форума, където всеки може да намери съответната информация.
Тази тема си остава предимно за ДО.

# 625
Нека се върнем и изчетем пост по пост, страница по страница. Под 10% се отнасят конкретно за ДО.
Към днешна дата броят на учениците на ДО е изключително нисък , а  строго погледнато само те или техните родители биха имали какво  да пишат в тази тема.
 За да е коректно решението за всичко останало каквото и да бъде то, би трябвало да е едно и също, а не е.

# 626
Към днешна дата броят на учениците на ДО е изключително нисък , а  строго погледнато само те или техните родители биха имали какво  да пишат в тази тема.
Така е. Затова темата не би трябвало да е активна.
А в последната страница си пишем предимно аз и Вие, но предлагам да приключим!

Нека и не гледаме чак толкова строго в момента, защото страниците са изписани, нито пък да се връщаме да четем пост след пост.
Нека говорим за оттук нататък и го казвам/ моля за последен път.
Тази тема си остава предимно за ДО.

# 627
Дали не е добре да се пусне отделна тема за училищно образование по време на пандемия, която ще покрива децата на присъствено обучение и евентуалното дистанционно обучение за тях при влизане в тъмночервена зона?.

# 628
Нека си остане темата. Скоро най- малкото гимназиален етап ще излезе на ДО.

# 629
Фран,
Можеш ли да преименуваш темата така, че да пасне на съдържанието й?
Много са малко потребителите, чиито деца учат в момента онлайн. А явно са много повече, които се вълнуваме от този въпрос/как да се избегне/защо не се налага... И прочие вариации.

Може би нещо от сорта на "Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците". Или нещо от този сорт.
Не виждам полза от това да се заключи, защото -;във форума няма друга тема, която да е аналогична на тази. Тази си е нужна, но заглавието й вече не е много актуално може би.

Общи условия

Активация на акаунт