Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 407
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ми, като не четеш. Лекарите/лаборантите няма да ги правят тестовете вече, Алибегов ще ги прави. Joy

# 646
Сладолед на клечка с вграден тест.... Изблизваш си сладоледа и ти светва резултата на клечката 😎

# 647
Аз отдавна казвам, че часовете трябва да се преместят в заведенията. В близост до нашето училище има един куп такива. Ще учат там, на сухо, топло и тестове ще имат регулярно. Даже не веднъж на седмица, а всеки ден.

# 648
И какво толкова страшно ще стане ако София се наложи да мине на ротация за две, три седмици. По-добре да се ограничи разпространението навреме.
И още нещо за ДО. Обясниха ни, че за обучение в електронна среда имат право само тези, които са подали и имат одобрено подобно заявление, или ако целият клас е карантиниран. Ако някой е болен и си е вкъщи, не са длъжни да му осигуряват връзка чрез платформите и директно да участва в часовете. Просто му се пращат уроците и толкова.

# 649
Няма да са две-три седмици.
За пореден път ще жертваме децата, защото не можем да дадем кръчмите. 
Реално ако се въведат тестове-близалки всеки понеделник и четвъртък дори без маски в училище ще е сравнително безопасно и много ще се помогне за прекъсване на веригите.

Умът ми не го побира защо не застанем всички зад подобна идея и да си ходят децата на училище нормално.

# 650
Защото още никой не е видял тестовете- близалки.

# 651
  • София
И какво толкова страшно ще стане ако София се наложи да мине на ротация за две, три седмици. По-добре да се ограничи разпространението навреме.
А, да, щото ротацията на учениците рязко ще ограничи разпространението. Супер смислена мярка е това, няма спор.

# 652
По добре тест с изплюване, по-стерилно е. Имаше преди направо замърсени тестове при производството, които излизали фалшиво-положителни (не близалки) в UK беше. Не искам синът ми да ближе някакви китайски близалки няколко пъти седмично, били те и сертифицирани.

# 653
Аз пък предпочитам каквито и.да е (неинвазивни) тестове и.децата в училище.   
Докато всеки има безкрайни претенции и никакви компромиси не е готов да направи, все на това дередже ще сме.

# 654
Аз пък предпочитам каквито и.да е (неинвазивни) тестове и.децата в училище.  
Докато всеки има безкрайни претенции и никакви компромиси не е готов да направи, все на това дередже ще сме.
Тези с плюенето даже мисля са по-евтини. Аз в носа няма да дам никой да му бърка редовно, стигат ми нервите да му спирам кръвотеченията и да вадя съсиреци по 5 см всеки път като човърка. А след шоколадови яйца и разни близалки му се е случвало да го започне да го сърби небцето или директно да се оплаква от гърло. Щом има такива със слюнка не виждам защо трябва да се бърка в устите и носовете на децата.

# 655
  • Варна
Хубаво би било да се тестват в училище, ама хич не ми се вярва да могат нещо да организират. Само тестване без последваща карантина няма смисъл. Те и в момента са в тотална невъзможност/нежелание да карантинират контактни, пък какво ще стане ако почнат да тестват наред учениците не ми се мисли.
От сряда има дете с + ПСР в класа. Във вторник е било на училище.Позвъних на сто места- еми няма карантина до момента за класа. В училището си чакат предписание от РЗИ, те не са стигнали да обработят още и така...  Играем си на развален телефон три дни. А от РУО ми предложиха да си пусна молба за ОРЕС щом се притеснявам защо не са в карантина.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 23:51 от julisa

# 656
От сряда има дете с + ПСР в класа. Позвъних на сто места- еми няма карантина до момента в класа. В училището си чакат предписание от РЗИ, те не са стигнали да обработят още и така...  А от РУО ми предложиха да си пусна молба за ОРЕС щом се притеснявам защо не са в карантина.
Не трябва ли карантината да започне от датата на теста, защо Директорът чака РЗИ?

# 657
  • Варна
Не трябва ли карантината да започне от датата на теста, защо Директорът чака РЗИ?

Ами според тях - не, трябвало им предписание от РЗИ. И в РУО твърдят, че такъв бил редът. Може само по желание на директора, явно нашият няма такова.
Класната и училищният лекар твърдят,че при един положителен не се излиза в карантина. Жалка работа!

# 658

Ами според тях - не, трябвало им предписание от РЗИ. И в РУО твърдят, че такъв бил редът. Може само по желание на директора, явно нашият няма такова.
Класната и училищният лекар твърдят,че при един положителен не се излиза в карантина. Жалка работа!
Децата с маски ли са в клас? Може би тогава не смятат за задължително карантинирането на всички, бях чела във форума за такава ситуация.

# 659
  • Варна
Цитат на: Sparkles link=topic=1365144.msg43601662#msg43601662
Децата с маски ли са в клас? Може би тогава не смятат за задължително карантинирането на всички, бях чела във форума за такава ситуация.
С маски са - 10клас са.
Някой знае ли има ли предписание какъв е редът за карантиране в училище, има ли наредба и тя задължителна ли е? И какво следва, ако не се спазва? Кого са сезирам още МОН, МЗ, някоя медия? Или най-добре арменския поп?

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 00:04 от julisa

Общи условия

Активация на акаунт