Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 375
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Аз също съм на мнение, че всичките мерки са безсмислени, след като 1 час в стола стоят без маски.
За новия щам казват, че някакви минути са достатъчни.
Защо не протестирате който си носи храна, да може да яде на двора?

# 76
  • Пловдив
Дъщеря ми също е кашлица и сополи, а на училище не ходи и в затворени пространства също. Градински сополи не е имала. Не е отсъствала заради болест нито от градина, нито от училище. Не знам как е изградила имунитет, защото по принцип повече от три дни не боледува, ако изобщо боледува. Но и се случват неразположения от време на време. Две години сопол не съм виждала. Не е ковид, правих тест. Та, Бояна, по-скоро е случайност, а не, че мерките не работят. Хубаво е, че при вас ги има.

# 77
След първите два дни при нас – тежки мерки, термокамери, маски и на двора, следят стриктно и вманиачено, но пък в стола са без маски и от днес синът ми е с кашлица и хрема. Ваксиниран е, но все пак направих и тест, не е Ковид, но само показва колко работят и най-строгите мерки.
Колкото повече ги пазим, маскираме, дистанцираме и дезинфекцираме, толкова по-крехки стават и ще се разболяват от всяко малко вирусче. С години изграждан имунитет, седмици на градински сополи и често боледуване в ДГ и всичко това сега го рушим и ще ги изнежим жестоко.
И да, и най-строгите мерки не работят, още по-малко пък на 100%.

Точно така е.
Когато човек се извади дори за 3 месеца от естествената си среда, а тя включва постоянни срещи с разнообразни организми, толкова повече отслабват естествените му защитни сили. Всяка болест го хваща и поваля все по-лесно. Това е естествен процес. Нито можете, нито е нужно и дори полезно да го пазите за дълго от всичко. Нито е само ковидът, нито той е най-опасен.
Аз затова не съм спирала, нито съм се канила да спирам нормални контакти с хора. Особено да месеци и години. Това е огромна здравословна и социална грешка.

# 78
  • София
Тези неща за твърде голямото пазене хич не ги купувам, особено в контекста на сегашната ситуация. Приказки под шипковия храст, същите като "децата си изграждат имунитет като боледуват". Същата история като как било по-добре да се заразят от шарка като  малки. Не знам защо хората толкова лековато гледат на заразните болести, основно го свързвам с решаването на техните собствени нужди и проблеми. Никой не знае какви поражения може да има за децата след години от този вирус, но щом за момента децата не са с усложнения, непосредствени, значи могат да се заразяват и да боледуват на воля.

# 79
  • Пловдив
Е, че кой го прави това? Никой не се е затворил вкъщи две години. Естествено, че всички имаме контакти. Дядо ми е роден през 1908 година. Завършил е медицина в Сорбоната. Най-добрият лекар е чистия въздух, водата, природата, спорта. Непрекъснато ми го повтаряше. Колкото пъти идваше вкъщи, толкова пъти отваряше прозорците, ако случайно има затворен. Детето ми от 20-дневно бебе е с часове навън. Внимавам какво яде.....До ден днешен. Спортува. Редуваме, лятото, планина с море. Дава удивителни резултати. Убедена съм, че ако често се заразяваше с вируси, щото, нали, така се гради имунитет, ситуацията щеше да е различна. Никой организъм, който се бори от инфекция, след инфекция, не е толкова устойчив, колкото се очаква. То и логически не е издържано. И, не, не е задължително детето да е често болно, за да изгради имунитет.

# 80
Тези приказки ми приличат малко на дайте да направим скарлатина парти, че да си упражняваме имунитета.
Не знам защо решихте, че детето на Бояна цяло лято е било извадено от естествената си среда?

# 81
  • Пловдив
Е, то нали и ковид партита правиха......

# 82
Аз също съм изумена колко много хора неглижират ситуацията с децата, защото по принцип го карали леко. Маската и тестът са им по-страшни.

# 83
И да изпадате в идейни крайности и безумни аналогии /скарлатината май я бъркате с варицела, примерно/, и дори да вярвате в тях, това не проминя основни природни закони и няма да ги промени.
Правете си вашият избор за вас. Ако искате се крийте до края на живота си дори. На мен не ми пречи чуждото отклонение. Не вярвам да ви е донесло со тук ни здраве, ни щастие. Но то си е личен избор, който не ме касае.
Съжалявам искрено за здравито на "вардените" с месеци и години здрави деца, обаче. Те нямат избор.

# 84
  • София
Учениците не са затворени, особено пуберите са постоянно с други пубери, но отидат ли в училище и се започва, независимо от мерките. Така беше и пролетта като ги пуснаха, цяло лято също върлува какво ли не. Само казвам, че както за другите вируси, така и за Ковид. И при наличието на толкова вируси не вярвам някой да седне при всяка хрема да прави тест. В случая направихме от любопитство, но ако човек прави така всеки път, най-малкото ще фалира.

# 85
Доста от тях всъщност са с изключително намалели като разнообразие и интензивност контакти, в сравнение с доковидния нормален живот. Това променя значително и натоварването на имунната система. И развитието й.
 Затова е нормално при първи събирания да се разболяват бързо. Желая поне да не е тежко. Късмет. Друго не мога да им пожелая.

# 86
  • Пловдив
Джуди, искаш ли да спреш да ни говориш на нас, за нас, да правиш абсурдни изводи и самозаключения, и да си говориш на себе си. И да си вярваш. Никой, ама никой не се крие никъде. И сме здрави, и сме щастливи. Възможно и двете неща заедно. Не е задължително да си болен и щастлив. Детето ми не се прибира по цял ден, освен за да яде.......Пъдар не съм и никога не съм била.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 08:29 от dazel

# 87
Нищо не бъркам и точно скарлатина имам предвид.

# 88
  • София
Джуди, не знам защо минаваш в такива крайни реакции, които са доста агресивни. Казваш на хората, че са глупаци и си пазят децата прекалено? Трябва ли да отговори някой със същото? Голяма куражлийка си, ама бъди за своите, не за чуждите! Разбирам ти мотивите, но е доста грубо. На мен ми е все тая кой как си пази децата или не ги пази - моите са пълнолетни хора. Но има някакви граници.

# 89
  • София
Доста от тях всъщност са с изключително намалели като разнообразие и интензивност контакти, в сравнение с доковидния нормален живот. Това променя значително и натоварването на имунната система. И развитието й.
 Затова е нормално при първи събирания да се разболяват бързо. Желая поне да не е тежко. Късмет. Друго не мога да им пожелая.
Фактори много, аз само исках да кажа, че носенето на маска по 8 часа е безсмислено и неефективно като мярка. Вероятно самотестване вкъщи или нещо друго би имало ефект, ако хората имат съвест и не пускат ученик с положителен тест на училище, разбира се. Просто другото не виждам да има ефект, като това не е еднократно наблюдение. Пролетта също се разбиха от боледуване всичките като ги върнаха. И аз им пожелавам да не е тежко, но това са банални аденовируси и прочее, не е драма, просто ако в този момент има някой с Ковид всички ще са с Ковид. Според мен, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт