Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 482
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Напълно съгласна съм Sparkles.Аз нямам съобщение в школо, но ще погледна.
Благодаря ви още веднъж.

# 106
Моето школо (приложението) пише, че няма качени данни за тази година.

# 107
И при нас информация - зерО. Аз вече се настройвам, че след месец и нещо, ще минат на ДО. Моят ученик ще е в 6 клас, а по спомени от миналата година, те бяха доста време пред мониторите вкъщи.

# 108
И при нас информация - зерО.
Как искате да има информация, като няма заповед. Знаем само, че всички започват ПО.

"В сряда ще имаме окончателния вариант на противоепидемичните мерки, които се налага да се спазват в училищата. Това обяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков пред Нова телевизия."

Аз вече се настройвам, че след месец и нещо, ще минат на ДО.
Аз пък се настройвам за ПО, но нито вашата, нито моята настройка помага някому.

# 109
Важно е да се настроим родители, учители и деца, да гледаме в една посока.
Ако са ни важни децата, тяхното образование, психично здраве и умения. Другото са приказки.
Онлайн обучението, по желание на родител, не е отпаднало, за който се притеснява.

# 110
  • София
Важно е да се настроим родители, учители и деца, да гледаме в една посока.
Ако са ни важни децата, тяхното образование, психично здраве и умения. Другото са приказки.
Онлайн обучението, по желание на родител, не е отпаднало, за който се притеснява.
То не е въпросът, че се притесняват от Ковид, а че никой няма да иска тестове и маски. Държавата също няма да иска да плати по няколко теста седмично и така си чакаме датата за ДО.

# 111
Министърът каза че ще дадът гъвкавост на училищата и те ще решават сами, спрямо обстановката.
Няма да има генерално решение за ДО. Има училища с по-голям процент ваксинирани учители, с по-малко ученици.
Възможност за учене на смени и какво ли не.
Нека не превързваме главата, преди да ни е заболяла.

Миналата година също имаше Ковид и доста по-малко ваксинирани и преболедували.

Имаше директори, които се справиха чудесно със ситуацията. Супер доволна съм от директорие на децата и бързите им реакции, във всяка ситуация.
Имаме директори и учители в семейството и виждам че всичко е до нагласа. Ако предварително директора е решил, че ДО е "по-доброто", той изобщо не полага усилия да мисли за варианти за ПО.

# 112
  • София
Министърът каза че ще дадът гъвкавост на училищата и те ще решават сами, спрямо обстановката.

Кой министър? Защото влезе ли едно населено място в тъмно червено и всички минават на ДО. В момента си противоречат с всяко следващо изказване, защото са в паника, че не може хем да са победили пандемията, хем да очакват огромно количество нови случаи, хем и пари да не им се дават, хем и протести да не им се потушават. Пък и хората вярват на каквото им се иска, та всички се готвят за ПО и ДО пак ще ни изненада.

# 113
Скрит текст:

Кой министър? Защото влезе ли едно населено място в тъмно червено и всички минават на ДО. В момента си противоречат с всяко следващо изказване, защото са в паника, че не може хем да са победили пандемията, хем да очакват огромно количество нови случаи, хем и пари да не им се дават, хем и протести да не им се потушават. Пък и хората вярват на каквото им се иска, та всички се готвят за ПО и ДО пак ще ни изненада.

"Денков - При рязко покачване на процента на заразени ученици в дадено училище, тогава то ще бъде затваряно, каза още той
„Ако няма рязко влошаване на епидемичната обстановка, учебната година ще започне навсякъде на 15 септември присъствено. При влошаване на ситуацията има много възможности за гъвкава организация в училищата”. Това заяви министърът на образованието Николай Денков.

„Има директори, които могат да решат, ако има възможност, обучението да бъде на 2 смени - сутрин и следобед, като 50% от децата да са вкъщи. Има директори, които казаха, че са готови и на хибридна форма – 50% - в клас, 50% – вкъщи и да се сменят през седмица. Директорите ще имат свобода да решават”, каза още той.

„Това, което сме поставил като условие, е при електронно обучение, ако не е всичко затворено, да има не повече от 50% от децата в училище”, добави Денков."

# 114
  • Пловдив
Според мен шикалкавят, защото разчитат на масовата нагласа децата да са болни, но да са в училище. Според мен ще се възприеме тактиката, който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Камъните са в нашата градина.

# 115
  • София
Еми според мен в текущата ситуация не е ЧАК толкова пък сложно да заредиш новата учебна година в Школо и да пуснеш едно съобщение на родителите: подготвяме се, няма яснота, смените на учениците са такива и такива, ако сме онлайн, остават същите програми както миналата година (Тиймс, Школо и каквото там) или се променя това и това. Просто да покажеш, че нещо там правиш, мислиш, работиш, а не десет дни преди началото на учебната година последно съобщение на сайта да ти е от юли и просто да си мълчиш, някак така оставя едно доста горчиво усещане за дежа ву...

# 116
  • София
По-вероятно е да не смеят да пишат нищо, защото нищо не знаят като директиви в момента и седят и чакат.

# 117
  • вкъщи
Само ще ви кажа, че бързат да направят новите екипи до 13 септември, както и цялата документация дотогава , защото се очаква да се мине на ДО и предимно да е така. Бясна съм .

# 118
  • София
Само ще ви кажа, че бързат да направят новите екипи до 13 септември, както и цялата документация дотогава , защото се очаква да се мине на ДО и предимно да е така. Бясна съм .
Родителските срещи ще бъдат онлайн, присъствени за 3 набора и то на открито.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/roditelskite-sreshti-prisystven … 9QIhxcsvPp34BjgO4

Според мен, дори 15-ти септември да е присъствен ще бъде в някои градове и ПО ще е за дни, особено за големите.

# 119
50% да са присъствено означава ли 50% в даден момент, т.е. при възможност за минаване на смени и като разделят учениците на 2, те да могат да си посещават.

Общи условия

Активация на акаунт