Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 37 032
  • 750
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Андариел, Лютиче, човек, който претендира да е образован, трябва да има поне елементарна икономическа грамотност. Или ако няма - поне да не се включва по теми, от които нищо не разбира. Като гледам си представяте училищния бюдежт като една обща сума, която общината превежда на училището в началото на годината и то си я харчи, както си реши. Joy

# 241
  • София
Не само претеднирам, а и имам знания и икономическа култура. Всеки бюджет има някакви възможности за преструктуриране. Няма нужда да ме назидаваш.

# 242
  • София
Някакви, макар и малки, възможности има. Но не такива, каквито си ги представяш. И със сигурност не такива, че да обосноват ползата на директора от ДО. Какъвто всъщност беше моят въпрос към потребителката, която направи това твърдение и на който, незнайно защо, реши да отговаряш ти с безумната теза за спестяването от режийни.

# 243
Ох, Анди, три в едно си ти - Дидро, Даламбер и Русо, барабар с енциклопедията им.

# 244
  • Sofia
И ние сме ДО по желание. Така бяхме миналата година, така ще сме и тази.
Синът ми е втори клас и е заедно с още едно детенце от неговия клас. От това, което чувах през Тиймс и двамата си се справяха добре с материала. А когато всички бяха на ДО, определено двете дечица не бяха по-назад, напротив доста добре се справяха спрямо повечето от другите.
Знам, че има и други молби за цялото училище. Не знам техния брой.

Но нашата директорка съдейства, което смятам, че е голям плюс. Да, вярно доста си поговорихме в началото на миналата година и се опитваше да ме разубеди. Но като видя, че няма как да стане, просто ме предупреди, че този вариант е далеч от идеален и работата с детето ще е най-вече за моя сметка (аз нямам нищо против). И много се радвам, че попаднах на разбрана директорка.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 17:31 от Brin de muguet

# 245
  • София
Няма как да знаеш какво си представям, защото не си в главата ми, нито съм написала какво си представям. Не си съчинявай.
Когато учениците са си вкъщи се пести от режийни разходи, най-малкото защото парното го изключват по стаите, тези ученици не ползват и вода, нито ток. Ако не могат да ги ползват тези спестени суми, значи някъде другаде отиват. Едни пари или са на едно място, или са на друго - няма как да се дематериализират. Може и в сметката на общината да остават.

# 246
Няма как да знаеш какво си представям, защото не си в главата ми, нито съм написала какво си представям. Не си съчинявай.
Когато учениците са си вкъщи се пести от режийни разходи, най-малкото защото парното го изключват по стаите, тези ученици не ползват и вода, нито ток. Ако не могат да ги ползват тези спестени суми, значи някъде другаде отиват. Едни пари или са на едно място, или са на друго - няма как да се дематериализират. Може и в сметката на общината да остават.
Не остават.Училищата са на делегирани бюджети от 2008 година насам Simple Smile

# 247
"Радикално е сменена системата, по която ще се отварят и затварят училища и ще се следи какво се случва с разпространението на коронавируса, заяви министър Денков.

"Това е съвсем нов механизъм, който не беше изпробван преди 15 септември. Има и своите рискове, но е насочен максимално към това да бъдат отворени училищата", каза той.

Създаден е баланс с механизма и насоките - максимално отворени училища, но ако има болен ученик, се карантинира паралелката, директорът решава дали училището ще мина към ротация или дистанционно обучение.

Трябва обаче вътре в училището да спазват мерките, призова Денков.

В момента около 35% от учителите са ваксинирани, около 3% са с първа игла. Около 20% са преболедували. Т.е. имаме покритие малко над 50% от учителите, каза министърът."

# 248
  • София
И Денков си говори тези неща, но поне половината пъти казва, че ако МЗ или РЗИ кажат друго това и ще направят. Има си план със зони, като един град е в тъмно червено всички са на ДО. Толкова за новите схеми и тн.

# 249
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ама тези неща са такива разтегливи локуми...

В училището на малкия ми син се осъществява мек (от страна на класната, която по принцип харесвам) и остър натиск (директорката) върху родителите, които искат децата им да са ДО.
Знам, че е въпрос на лично решение, но и без това ми е трудно, защото е ясно, че един третокласник най-нормално е да е иска да е сред децата... не ми трябва някой да ми обяснява - и на него, и на мен колко по-добре е да сме заедно. Да не съм малоумна... знам, че е по-добре. Ще видя как ще протече просъствената (за чий точно не знам е присъствена) родителска на 23-ти, и ако отново малцина сме с маски, а другите - толкоз красиви, че мутрите им не бива да са под прикритие, и никой да не им прави направи забележка - просто ще подам молба за ОЕСР. Никой не може да спре детето ми да ходи присъствено в моменти, в които се вижда, че нещата са спокойни.
Но да разчитам на решения на някакви хора, които ми доказват ежедневно, че са неадекватни - не искам.

# 250
  • Пловдив
Чета ви от известно време и не знам какво да кажа. Смятах, че ние, родителите, трябва да се борим със зъби и нокти за "нормален" живот на децата ни. Явно...се предадохме...без бой...ей така, щото някой крещи по-силно от нас и ни заглушава здравия разум...

Браво, на родителите, които са избрали ДО за децата си! Имате избор, възползвате се. Съвсем нормално.

Какво да правим ние, за чиито деца ДО е пагубно? Ние, с деца до 7ми клас? Нямаме избор, а ако понечим на поискаме права, като вас, вие изливате цялото си възмущение и ненавист върху нас...

Имам един елементарен въпрос: какво пречат родителите, които искат ПО, на тези, които са се затворили по къщите? Стойте си затворени, ваксинирайте се, маскирайте се и ни оставете ние да правим също това, в което сме се убедили...с факти...

# 251
Ама кой ви спира бре, джанъм?
Може би това, че в един момент болниците се препълват?
Да се преструвате, че нищо не се случва, че мерки не са нужни, и че обстановката е както в други години - това ли е вашето нормално и вашите факти?
Не ви ли стана ясно, че в страните, в които имаше най-много сумарно ПО хората се съгласяват, че мерки трябва да има и ги спазват?

# 252
  • Пловдив
Не

# 253
Ами попрочетете малко, бива да сте по-любознателна след като сте такъв борец за образование Grinning

# 254
Темата е за ДО.
Или?
Ако синът ми е ПО, нямаше да я отворя даже.
Намерих я и пиша тук, защото имам ученик в ДО.
Вие, Ашли, защо пишете тук?

Общи условия

Активация на акаунт