Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 37 024
  • 750
  •   2
Отговори
# 255
  • Пловдив
Не пиша. Просто сега не издържах.
Четях само. Информирах се.
И си зададох въпроса към подкрепящите ДО. Къде другаде да го задам?

# 256
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мога да отговоря следното - не от нас, подкрепящите ДО, зависи дали вашите деца са ПО или ДО.

# 257
Аз бях пуснала детето по желание на ДО миналата година, сега както е почервеняла картата ако минат пак на ДО за известно време нямам против, даже бих се чувствала по-спокойна.  Сега е на ПО защото е в пети клас и не познава новите учители и техните изисквания и ми се струва, че ДО нямаше да потръгне въобще. Свито ми беше като тръгна и в същото време ми се искаше да е сред връстници, успокоявам се че уж го е карал и ние също и че след 4 клас вече ползват предпазни средства. Моля се да са здрави и тоя бацил накрая да се кротне ...

# 258
Хубаво сте чели, но сте недочели.
Аз не знам в темата да има подкрепящи ДО.
Има такива като мен, решили да не пускат ученика си ПО, защото няма необходимите мерки в ситуация на пандемия. Не са адекватни, даже бих казала, че няма.
Вие защо си пускате детето ПО, много не ме интересува. Щом го пускате, “мерките” ви удовлетворяват. Ами чудесно.

Не съм в темата да ми се казва, че трябва да си стоя в землянката.

Съм в темата, ако има други подобни на нас със сина, да споделяме опит.

# 259
  • Sofia
И аз започнах да следя темата, защото очаквах, че тук пишат родители, чиито деца учат ДО, било то по желание или не. Обменя се опит и се търсят съвети...

Но това, което чета, откакто започнах да я следя, е само как всички искат ПО и колко ДО е най-лошото нещо, което може да се случи на децата. Как трябва да бъдат взети някакви мерки (но странно никой не иска да ги спазва), за да се осъществи ПО.
Дотук темата е просто за това как да има ПО. С други думи - нищо по темата.
Ще видим как ще е сега, след започването на годината.

# 260
  • София
Ааа, не, не си чела внимателно. Прочети по-назад. Доста дълго време темата беше: "Да има ДО за всички, защото ОЕСР по желание не е ОК." Някои просто се възпротивиха на идеята.

# 261
  • София
Аз пък адмир рам позицията на едното училище на децата ми - имаме присъствено, самостоятелно обучение и ДО за цял клас по необходимост. Няма вариант за ОРЕС по желание, защото оценката на риска за мама била висока.

# 262
Мда, sanaka, удобно се премълчава причината за това нещо...
Масово не се полагат усилия за качествено ОЕСР.
Нашата директорка например дори беше казала на класната връзката да се осъществява за част от часа - защото имаше право на това. В полза на ученика, може би? Или за наказание на наглата му майка?
Аз нямам проблем да обучавам детето си и без помощта на училището - имам и времевата, и интелектуалната възможност.
Ама да ми се прави някой, че е загрижен, а да прави такива изцепки... сори. Беше заявила на класната, че ни е разлигавила, като ни е дала възможността да се възползваме от достъп до това, което се случва в класната стая. Класната, въпреки, че ѝ се иска всички да са в клас (а и със сигурност ѝ е и по-лесно) постъпи миналата година като истински учител, загрижен за всичките си деца.

magi_sveta - " Няма вариант за ОРЕС по желание, защото оценката на риска за мама била висока." - ми няма как да няма право, колкото и да адмирираш.

# 263
  • София
Аз не споря, че в много училища не са предоставяли качествено ОЕСР по желание. Но не съм съгласна решението на проблема да се търси в ОЕСР за всички.

# 264
  • Sofia
Аз пък адмир рам позицията на едното училище на децата ми - имаме присъствено, самостоятелно обучение и ДО за цял клас по необходимост. Няма вариант за ОРЕС по желание, защото оценката на риска за мама била висока.
Това е в разрез с Наредбата. Няма как "царят да дава, а пъдарят да не дава".
ОРЕС не се разрешава от директор или от определено училище, а от РУО.
Ако някой директор отказва ОРЕС по желание, без да има решение от РУО, това си е за сигнал.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 23:20 от Brin de muguet

# 265
Какво да правим ние, за чиито деца ДО е пагубно? Ние, с деца до 7ми клас?
Пагубно? Нищо пагубно за детето не видях в дистанционното. Тази година започна присъствено и заради липсата на елементарни мерки има много по-голяма вероятност ПО да се окаже пагубно за някого, надявам се не за него.

Пречи ми ограниченото мислене на онези, които държат на всяка цена да живеят както преди две години и абсолютно отказват да се адаптират. Не ми пречи изобщо желанието за присъствено на тези, които разбират рисковете, нямат проблем да си накривят леко шапката за да ги митигират, и са наясно, че при определени обстоятелства всеобщо преминаване на ДО е най-малкото зло.

# 266
  • София
Цитат на: magi_sveta link==1365144.msg43492179#msg43492179 date=1631993281
Няма вариант за ОРЕС по желание, защото оценката на риска за мама била висока.
Това е в разрез с Наредбата. Няма как "царят да дава, а пъдарят да не дава".
ОРЕС не се разрешава от директор или от определено училище, а от РУО.
Ако някой директор отказва ОРЕС по желание, без да има решение от РУО, това си е за сигнал.
Явно при нас не учат "сигналисти", а хора, които оценяват предимствата на  ПО.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 23:24 от magi_sveta

# 267
Що за празни приказки са това?
Ясно и точно - адмирираната директорка няма право да отказва ОЕСР по желание, пък вие ако искате - извадете и скелета на комунизма от гардероба, та да си подкрепите тезата.

# 268
  • Sofia
Явно при нас не учат "сигналисти", а хора, които оценяват предимствата на  ПО.
Защо си мислите, че аз или хората избрали ОРЕС по желание не оценяваме предимствата на ПО? Та те са от небето до земята!

Когато кандидатствах със сина ми за първи клас, го приеха в желаното училище (едно от най-желаните в София, но на няколко спирки с метрото) и в кварталното. Пандемията вече беше обявена и не си представях детето ми да се бута в метрото по два пъти на ден по време на пандемия. С голямо разочарование го записах в кварталното, за да му спестя този допълнителен риск. Тогава и през ум не ми минаваше, че ще е дистанционно. Не съм си и представяла, че на първия учебен ден детето ми дори няма да разбере, че вече е ученик, че вече ще кара втора година без изобщо да си е видял на живо съучениците...

Но като наближи септември и виждах, как мерки няма или просто масово съвсем нагло и безотговорно не се спазват, взех решението за ОРЕС. Не можех да разчитам други 24 семейства да опазят здравето на детето ми и това на семейството ми. Бях принудена от безотговорността на Българина и от Бай-Ганьовския манталитет да си задържа детето вкъщи.

Не съжалявам, това беше правилното решение за нас при тези обстоятелства.
Но спрете да говорите, че не оценяваме предимствата на ПО. Защото много добре ги оценявам, но за жалост антиваксъри, антимаскъри и тем подобни ни лишиха от тези предимства.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 23:51 от Brin de muguet

# 269
Еми не им се занимава на хората за едно дете да организират ОРЕС.

Общи условия

Активация на акаунт