Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 915
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Така е.

# 511
  • София
Разликата между миналата година и тази е, че сега съществува средство за превенция. Решението на проблема е намерено и няма никакво основание да се локдаунва каквото и да било.  Разбира се още по-добре ще е и като намерят лекарство за тези, които все пак ще се заразят и ще боледуват по-тежко. То и от катастрофи умират хора, ама не затваряме улиците...Семейството ми и 90% от хората около мен сме ваксинирани (детето също ще го ваксинираме като стане възможно) Не мога да разбера на друга планета ли се намирам?!

# 512
  • София
Не разбрах - за локдаун ли говорим или за спиране на дете със симптоми от посещаване на училище за няколко дни?

# 513
  • Варна
Естествено, че ще се локдаунва, след като средствата за превенция не са на почит в България ни сред обществото, ни сред управляващите, които освен да блеят "ми няма как като хората не искат" друго не правят. Да, в другите държави със 70% ваксинирани и тестване по 2-3 пъти в седмицата за локдаун и дума няма да стане. Тук обаче картинката далеч не е такава. Или аз живея на друга планета?

# 514
Няма да има локдаун. Хората няма да го допуснат. Колкото се затвориха ресторантите или колкото децата в Габрово са в ОРЕС.

# 515
  • София
Естествено, че ще се локдаунва, след като средствата за превенция не са на почит в България ни сред обществото, ни сред управляващите, които освен да блеят "ми няма как като хората не искат" друго не правят. Да, в другите държави със 70% ваксинирани ....
Има и с по 90% Sad

# 516
При нас има пак клас с карантина. От вчера се върнаха карантинираните от предишния.

Трябваше да си запиша детето в 51-во, там поне щяха да ги тестват за своя сметка със слюнка, ако се наложи.

# 517
Тъкмо тръгвах да пускам това:

51во училище в София прави тестове на персонала и на определени випуски.
Ето, че можело значи. С малко натиск може да тестват всички деца редовно.
 Засега средствата са от бюджета на училището, но ще кандидатстват за възстановяване на сумите. По същия начин кандидатствали за сапуни и пр.

# 518
Ох, те със Стаматов са дружки, но вече няма кой да ги чуе и да отпусне някой друг лев за тестове.

https://btvradio.bg/intervuta/vajnoto-kazano-na-glas/uchilishtni … uchilishtata.html

# 519
  • Бургас
Да, средствата за превенция не са на почит в България, но според мен това е последица от дълги години лошо управление на страната.
1. Няма как да се иска хората да мислят за превенция, след като дълги години личните лекари не правиха профилактики. Това да идеш на профилактичен преглед и да искаш направление за ПКК и други изследвания, защото имаш право веднъж в годината, направо те гледаха на кръв. Да не говорим за другите проблеми в здравната ни система.
2. Народ който десетилетия е бил лъган за абсолютно всичко, не може току така да се отпусне и да повярва вече за каквото и да е. То за това тука най-много виреят теориите на конспирацията и нещата станаха малко като при лъжливото овчарче.

Аз също се дразня на нежеланието да се тестват регулярно и да се ваксинирват, но от друга страна ги разбирам хората.

# 520
За тестването съм съгласна да е регулярно. За ваксините - не, не съм съгласна да се подлагам нито аз, нито децата ми. Мисля, че всеки си има своите съображения, и никой няма право да взема решение вместо мен, да ми коментира решението или да ми налга своето.

# 521
Напомням, че за пропаганди за инжекции  темата не е тази. За целта има и новинарски емисии.
Пак се напълнило със спам.

Вчера виснали 10 души пред лабораторията - на тротоара, на студа и влизат по един на 15 минути. Някои - за тест. И да искам да се тествам - абсурд да увисна там за 2 часа. Тръгнах си. Иначе против нямам, но не и да губя време и то - на студа. Здрав човек - насила ще поболеят. После - хората не се тествали. Абсурд до абсурда!

Всяка година съм на профилактични прегледи. Никой не ми е отказвал ПКК, офталмолог, гинеколог, ЕКГ, преглед вътрешни органи.

За Перник има ли вече решение? До обяд на ДО, след това - на заведение и дискотека. Като в Габрово. 😁

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 12:13 от Judy

# 522
Аз не съм чула за средство за превенция за деца  0-12г , но по стар форумски обичай каквото не ни касае пряко се правим, че не го виждаме, а модератора услужливо ще трие информацията за ''нещастните случаи'' та да не би случайно някой да вземе да се почувства отговорен и да вземе да си развали рахата слагайки маската си правилно.
 Да му мислят и да се притесняват родителите на мъниците. Официално за всички нас- защитените те няма да съществуват.
 И при нас има болни и карантинирани. Маски и дистанция липсват.  Извън темата за COVID изглежда не се говори и за елементарна хигиена, защото едно червило обикаля поне  няколко девойки .Close

# 523
  • Варна
Аз не съм чула за средство за превенция за деца  0-12г
Ами няма. Нито ваксини, нито маски, нито тестване. Нищичко.

# 524
"едно червило обикаля поне  няколко девойки "

...  и една цигара - цял клас. Bowtie
Винаги е било така и няма да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт