Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

• 36 881
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
След година и половина по къщите, строга дезинфекция, пазене, необщуване с хора, имунната система на децата (и не само тяхната) нямаше никакви предизвикателства и те се изнежиха. Сега ще наблюдаваме една от неприятните последици на локдауните - ще се разболяват като бебетата в ДГ. Но и това ще мине.
Ще мине, ще мине, изнежените ще го прекарат.
Само дето от 9 болни деца, изследваха само 1 и то се оказа с ковид. Дали наистина останалите 8 са простинали или алергични както твърдяха родителите им, като тези на алергичното в момента са в болница, но не с алергия.
Трябва да се доказва, че децата не са болни от ковид, а не упорито да се твърди това без изследвания.

# 601
Цитат
След година и половина по къщите, строга дезинфекция, пазене, необщуване с хора, имунната система на децата (и не само тяхната) нямаше никакви предизвикателства и те се изнежиха. Сега ще наблюдаваме една от неприятните последици на локдауните - ще се разболяват като бебетата в ДГ. Но и това ще мине.
Ще мине, ще мине, изнежените ще го прекарат.
Само дето от 9 болни деца, изследваха само 1 и то се оказа с ковид. Дали наистина останалите 8 са простинали или алергични както твърдяха родителите им, като тези на алергичното в момента са в болница, но не с алергия.
Трябва да се доказва, че децата не са болни от ковид, а не упорито да се твърди това без изследвания.
То хубаво трябва да се доказва, но все се прехвърля топката между родители и учители, а те не са комптентни за диагностика. Защо педиатрите не разполагат с безплатни неинвазивни тестове, които да предоставят за използване от детето по време на прегледа. Преглед се изисква поне един път понеже се изисква и бележка за връщане в училище. Защо трябва да се намесват училищата като изпълнител и посредник за тестването? Защо се очаква заради отговорност всеки да поеме задължение да тества многобройните детски вируси за своя сметка? Не всеки може да си го позволи. Преди при варицела и скарлатина, градините и училищата ли диагностицираха заболелите деца или това беше работа на специалистите, които при откриване на случай трябваше да уведомят РЗИ?

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 22:04 от Sparkles

# 602
Ама какви безплатни тестове? Още не ни работят ковид зоните и нямаме пътека за долекуване на постковид...

# 603
  • Майничка
Скрит текст:
Нямаш право да го пратиш вкъщи.
По правилник при видими симптоми на детето следва учителят да се обади на родителите, да изведе детето от стаята и то да бъде изолирано в специално помещение и да стои там с маска, докато не дойде родителят да си го прибере.  Важно уточнение е, че в това помещение следва да има и дежурен възрастен  (учител/хигиенист/охрана), защото детето не може да стои там само.  Това са разписанията.
Вече доколко се спазват и как точно се случва са добри въпроси, които ще оставя без отговор.

Ако са малки ок. Но става въпрос за 12год деца, които сами ходят и се прибират от училище.
Големи, малки - няма значение. Преди над 12г. можеха да се приберат сами след обаждане на родител и изрично негово разрешение, сега, при съмнения за ковид,  до 18г. изискването е родител да организира вземането.

# 604
  • София
Ама какви безплатни тестове? Още не ни работят ковид зоните и нямаме пътека за долекуване на постковид...

А защо да няма безплатни тестове за деца със симптоми.

Моето дете цяла седмица е у дома заради симпоми, но личната лекарка, която го прегледа, отказа тест. Аз и съпругът ми можем ли да откажем да заплащаме здравните си осигуровки - не, нали.

# 605
  • София
В страните, които отчитат Ковид като проблем има безплатни тестове за всички по няколко на седмица. Взимат се от аптеката. Тук и лекар отказва тест. Нямам думи.

# 606
Лекарят пък защо отказва тест, има право да изписва неограничен брой, само праща един код  до лабораторията, нито му струва нещо, нито нищо.

Аз мисля да проверя дали има по аптеките от тези, които показа директор Александров, дето се плюе в пликче, 13 лева стрували. Щом са добри за западняците трябва да стават и за нас, въпросът е дали се продават свободно, или той е поръчал.

# 607
  • София
И аз се чудех защо ЛЛ не дават направления за тест, въпреки че в ковидната убеждават, че няма ограничение в броя на направленията. Не за пръв път го чувам. Освен да имат някаква уговорка със самите лаборатории, както с представителите на разни фармацевтични компании...

# 608
Не знам защо отказват, но аз и детето сме при един лл. Е, успях да я изврънкам само за пср за дъщеря ми април месец, въпреки че й казах, че сме контактни и съм убедена, че е ковид. По темите се вижда как има болни деца, но лл казва, че не е ковид, а другият вирус. Явно хвърля боб.
Касата май плаща 40лв за пср, а иначе е около 90лв. Изобщо с тези надути цени на тестове съм убедена, че се правят врътки.

# 609
  • Бургас
Уж казаха, че 60лв плаща касата. Цените са толкова надути, а себестойността на тестовете падна заради многото марки вече. Всичко е сбъркано при нас. Ето сега чакам при личната за бележка на детето, че нали е болен и отсъства. Чакалнята пълна, малко коридорче. 70% от чакащите са там за някаква бележка/печат/рецепта. Процеси, които спокойно могат да се оптимизират и да не се получова такова стълпотворение. Накачулени един връз друг. Пък вие ми говорете за мерки, дистанция и маски и незнам си колко Д-та.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 10:37 от Irene Adler

# 610
Сигурно е толкова и аз бъркам, но стандартната цена е по-висока.

# 611
  • София
Аз мисля да проверя дали има по аптеките от тези, които показа директор Александров, дето се плюе в пликче, 13 лева стрували. Щом са добри за западняците трябва да стават и за нас, въпросът е дали се продават свободно, или той е поръчал.

Да, продават се свободно. Юни месец купувах такъв.

# 612
Продават се, аз купих за себе си и детето, че то е първа група в градина и непрекъснато носи сополи и предпочитам със слюнка да го тествам (преди си го тествам и с назофарингиален секрет, оцеля и  това Grinning )

# 613
  • София
Много избирателно се трие и в тая тема, защо изчезна дискусията за медийната проява на директора на 51 СОУ и родителника активист ....Да кажем че е било спам, аз обидих властта освен това, колко съм неблагодарна ....

Дискусията за цената на тестовете също не е по темата ДО ама тя си стои, явно спама е избирателно и угодно отсяван.
Ето сега ще пиша за Дистанционното обучение, което ще ни застигне по воля и по неволя, защото здравнОТО министър направи гениално прозрение и ще ни спаси като въздаде заповед да се носят маски в училище. Та както казах в нашето училище маските са си задължителни, добавям и в много други училища в България. Липсата на реални мерки води неизбежно към заветното ДО, но и за него никой няма воля да тропне и да го въведе, чееее ще се разсърдят гласоподавателите.

# 614
Много избирателно се трие и в тая тема, защо изчезна дискусията за медийната проява на директора на 51 СОУ и родителника активист ....
Не, не се трие избирателно. Трият се постове, които нарушават правилата на форума, както и отговорите към тях.
В момента съм оставила последните страници известно време. След това ще разчистя и тях.
Няколко страници за видове тестове и цената им.
Ами не е това темата
Помолих няколко пъти да се придържаме към нея,  но явно това е трудно да се спазва.

Общи условия

Активация на акаунт