Къдрокоси красавици - 7

• 64 110
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Разглеждах го и аз този продукт, но пише, че е за къса коса. Моята е четири пръста под раменете и не знам дали е подходящ за мен. Може ли повече инфо за крема и гел олиото, ако някой вече го е пробвал? Става ли за по-дълга коса?

# 616
А спомня ли си някой, че имаше, много отдавна, едно желе за къдрици на Лонда? Бяха ми сложили от него в един фризьорски салон и много добре се оформиха къдриците. Има ли нещо подобно на него, защото вече не се произвежда. Гледам че има разни желета..

# 617
Крема на Шварцкопф ми харесва, има гоксацоя,но не прекалена, дава блясък и не изсушава. За цената си е супер.
Ето го:
https://www.notino.bg/schwarzkopf-professional/osis-curl-honey-k … za-chupliva-kosa/
А относно гел-олиото, то е с тройка фиксация, при мен косата ставаше мръсна леко и на клечки, слепваше. Но за мноого буйни и бухнали коси,може и да е добре.
Желето на Лонда преди години го ползваше мама, беше брутално, едно със зелена капачка, ако е .
Май са го спрели или е с нова формула, не си спомням какъв беше казуса, но тя вече не го харесва.

# 618
Да споделя нов трик от последното ми подстригване - фризьорът използва върху мокра коса leave in продукт, смесен с продукт за оформяне на къдрици (1:1) и се получи много добър и траен резултат. Аз обикновено слагам само едното от двете и косата остава мека и разплетена, или бухва и прави фриз.

# 619
Минавам да оставя отзив за "A curl can dream" - крем за къдрици. Нанасям го на влажна коса и оставям да изсъхне или ползвам сешоар, но за кратко. Къдриците са дефинирани, меки, а косата мирише невероятно.

# 620
фризьорът използва върху мокра коса leave in продукт, смесен с продукт за оформяне на къдрици (1:1) и се получи много добър и траен резултат.
Хм, аз направих нещо подобно тази сутрин напълно неумишлено Smile Не ги смесих буквално, но ги нанасях едно след друго на секции и точно нещо такова стана. Ще видим резултата по-късно, моята съхне бавно. Тъкмо последния път се беше получило една идея по-добре с дифузера и детето ми счупи сешоара Rolling Eyes Сега съм поръчала друг, но ще си почакам докато дойде, че не е от тук.
Иначе продължавам да експериментирам, сега се прехвърлих в инстаграм и от там черпя идеи Smile

# 621
  • В полите на Пирин планина
И аз в последно време слагам по няколко продукта един след друг. Първо на влажна коса малко олио, за да се разреша по-лесно. След това leave-in крема на Лакме, а след него curl-крема на Десата. Доста добре се получава, но моята коса е по-скоро чуплива, а не къдрава.

# 622
Здравейте,
Кремът на Олиосета как ви действа? Този all-in-one-miracle leave-in.
https://www.zlatnaribka.com/multifunktsionalen-butikov-krem-za-k … -miracle-leave-in

# 623
И аз ще се радвам на отзиви, защото в другата тема го хвалят, но не знам там момичетата с какви коси са, а тук от къдрокоски ще ми е по-полезно споделеното.

# 624
Здравейте на всички Simple Smile ,

пиша за първи път в темата и като цяло за първи път влизам в нея, така че не успях да прочета всичко.

Бих се радвала много на вашите съвети и помощта ви. Simple Smile

Естествената ми коса е къдрава, но от малка въобще не харесвах къдравите коси... и съответно в годините в гимназията си изправях косата, дори някои хора от класа ми като ме видеха с къдрава коса и ме питаха какво ми е станало на косата, защото си мислеха, че ми е естествено права. Smile
Не съм имала проблем с пресата, защото я използвах само след като се изкъпя и косата си ми държи до следващото измиване...

Ноо... миналата година си направих руси кичури... всъщност силно казано бяха кичури, защото цялата ми коса изглеждаше руса, независимо дали съм къдрава или права.. и с това изрусяване ми опропастиха косата буквално.
От 2 години съм с кичури, преди това бях с омбре и проблем с накъсвания, суха коса и т.н не бях имала... но, винаги има първи път.

След като ми опропастиха косата, реших че ще я съживявам, съответно използването на пресата беше табу. В момента също я използвам много рядко. Изрязах всичко, което беше накъсано и гадно... съживих косата си и в момента ми растат малки нови косъмчета отвсякъде, и съм като гръмнал бойлер.

Та, откакто спрях да ползвам преса, видях, че косата ми расте една идея по-бързо... но от средата надолу е много твърда. Първия и втория ден след къпане е окей и е мека, но на третия започва да става твърда. Споделих го с фризьорката ми и тя ми каза да си мия задължително косата по два пъти със шампоан и ще е окей. Да, по-доре е, но пак е твърдичка. Отделно на това.. е много бухнала и просто си ходя като гръмнал бойлер. Късмет е, че работя от вкъщи и мога да си ходя така, но започнем ли да ходим от офиса, няма как всеки ден да съм в този нелеп вид... косата ми, особено най-отгоре кичурите ми не са къдрави.. то е просто бухнало, нито право, нито къдраво. Нещо, което не можеш да вкараш в ред. Ако я вържа.. отвсякъде имам бебешка коса, която стърчи и е супер нелепо на 24 да си ходиш с бебешката коса на работа, поне за мен. Като цяло самата ми коса на места, навярно от изправянето, е нито права, нито къдрава.. но бухнала и твърда.

Използвам шампоан, маска и балсам. След измиване лилавото олио на Керастаз за изрусена коса или сметаната за коса на Милкшейк. Използвам и термозащита при третиране задължително.

Какви са вашите препоръки за да бъде косата ми по-хубаво къдрава и да мога да излизам без да изглеждам все едно съм бръкнала в контакта? Приемам малко обем и фриз ефект, но то моето хич не си е малко...

Ще съм благодарна на всякакви съвети от ваша страна, защото до сега в повечето случаи съм ползвала продукти за изтощена коса, но никога за къдрава.

Благодаря на всички ви!

# 625
Споделете какви шампоан, маска и балсам ползвате, за да получите адекватни съвети. Грижата за косата не е само в продуктите без отмиване, олио и термозащити.

Може да направите теста с мокрия косъм, за да разберете от какво има нужда косата - протеин или хидратация и споделете тук, за да се включим с препоръки за конкретни продукти Simple Smile

Скрит текст:
”Намокрете косата си, хванете няколко сантиметра от един косъм между пръстите си. В зависимост от това как реагира косата ви опъване, може да определите дали тя има нужда от хидратация или протеин.

Косата ви има нужда от хидратация, ако:
- не се разтегля и се къса лесно
- или косъмът е грапав и чуплив.

Косата ви има нужда от протеини, ако:
- се разтегля много преди да се скъса;
- има мек и отпуснат вид, приличащ на гума.

Косата ви добре балансирана, ако при опъване се разтегля малко и след това се връща към първоначалната си дължина. Тогава количеството протеини и влага в косата ви са балансирани.”

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 14:36 от Impatiens

# 626
Моята коса също става твърда. Това, което съм открила, че работи при мен, е едно олио на Orofluido.
Колкото до горния бухнал слой-най-безобидното е след миене да го навия на няколко кичура дали с ролка или друго и да изсъхне в този вид.

# 627
Също с лента за коса може да се опита, за да е по-вълнообразна,а и малко по-“събрана”.

# 628
Някой да е ползвал това желе?

# 629
Аз преди време споделих снимка от първото ми подстригване уж за “къдрава” коса 🤣
Еми иж, защото на мен грам не ми допада, бях обещала снимка на Ванеса, не съм си слагала нарочно нищо на косата, за да ми препоръча тя и вие какво би било ок,аз имам някакви продукти,но винаги приемам съвети.
Косата е издухана вчера, не с дифузер, вързана и преспала.

Цвета ще го ремонтирам сега в събота, за него също приемма съвети, май ще махам ест.ми корен, мисля,че го искам вече светъл, защото ходя предимно вързана и като е тъмен мисля,че ме състарява.
А желето на Революшън дори не съм го чувала/виждала.

Общи условия

Активация на акаунт