Къдрокоси красавици - 7

• 64 069
  • 754
  •   2
Отговори
# 645
Alis,момичетата са прави. Аз също си мия косата през ден,няма никакъв проблем.Даже   корейските специалисти казват,че косата се мие всеки ден или най-много през ден...разбира се,не с Низорал...
Но да,както ти си прецениш.
За цвета,аз съм за бежовото,много харесвам пшеничени,маслени,с карамелени оттенъци...Според мен не изсветлявай корена колкото дължините. При мен явно някоя част от мозъка се е бъгнала и постоянно гледам на жените косите,как са подстригани,цвят,прическа,поддържана ли е,изтощена ли е...луда работа 😆 Та мисълта ми беше,че почти на никоя жена не и стои добре изцяло руса коса,една-две идеи по-тъмен корен отваря и лицето и прическата на жената...мое мнение разбира се.

# 646
Ванеса, ценя мнението ти и докато си на линия, ако е възможно за бърз съвет.

Преди време ми препоръча двеминутния реконструктор на Афоджи, също така и интенз хидратора на Джойко.
Продуктът на Афоджи може да се каже, че не го усетих, лек ми беше, не видях ефекта, който очаквах.
Сега пробвам хидратора на Джойко. Там пък уж има някакъв ефект, косата се начупва, харесва ми, но само в деня на измиването. После се изправя.
Боядисвам дължини на два-три месеца, не съм се изсветлявала никога, не ползвам преси/маши, сешоар рядко.
Тестът с косъма показва, че имам нужда от протеин. Правя 2-3 измивания с протеин, 1 с хидратиращи продукти.
Протеините на горните продукти ми идват силни или слаби? Не мога да преценя...

# 647
Даа, определено си представям някакъв по-тъмен корен, просто не й естесвения ми, цвета наистина не мо харесва и не ми птваря лицето, напротив,мисля,че ме състарява.
Ще постна снимка, задължително😁
Дължината доооста ще се матира, тя някак неусетно стана толкова руса,не ми допада.
За миенето ще го имам предвид, аз също слагам шампоан само в корена.
Ванеса, така и така сме почнали- ще препоръчиш ли финиш,който мислиш,че е ок за моята коса.

# 648
Здравейте, момичета! Имам нужда от помощ! Ще се опитам да бъда кратка.
По време на бременността косата ми беше страхотна. Няколко месеца след раждането всичко коренно се промени. Не стига че имах косопад, но ми се появи и пърхот. Уж закрепих нещата, но след прекаран ковид отново започна косопада. Намерих подходящите шампоани и срещу косопада и срещу пърхота. Ползвам ги и двата заедно(което не знам дали е правилно) , първо единия, после другия. Обаче косата ми се изсуши, твърда е, къдриците се поизправиха.. Просто ужас. Дори я скъсих. Не я харесвам изобщо..маска ползвам, кератинова на Nanoil и на Keen, редувам ги, обаче и двете са кератинови. След баня на мокра коса слагам активатор за къдрици, после на влажна коса гел за къдрици. Но дори и стилизирана и изсушена с дифузер пак не  е това което беше. Просто тези шампоани ми помагат за едно, но ми скапват самата коса.. Не знам какво да добавя към грижата за косата? Как да се боря хем с косопада, хем с пърхота, пък и да имам хубави къдрици? Как?

# 649
Едно по едно- няма друг начин🙂
Започваш с елиминиране на  пърхота защото често той е и фактор за косопад , като същевременно" храниш" дължините, за да се възстановят. Слагай често масла и на влажни и на сухи краища- не много , а няколко капки разтъркани между дланите и нанасяш.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 10:42 от ccvet

# 650
Impatiens,сори за късния отговор.
Вероятно си претоварила с протеин.Ако ползваш постоянно Джойко,няма да се учудя,той е силен продукт.
Пробвай да обърнеш схемата,два пъти хидратация,един протеин

Алис,много хвалят новото Термо на Олиосета.Аз не го познавам,но до колкото знам,в него има масла. За тази коса точно това е добро,освен всичко друго и масла. Термото Терапист,това на Олиосета,Олаплекс 9. Любимото ми кърли на Керастаз го спряха за съжаление,но вероятно новото също е добро,ако намериш мостра го тествай. А, и Нектар термика на Керастаз с капчица масло,също много добра комбинация.

# 651
Привет Simple Smile Може ли мнения за Керастазките протеинови шампоани? Дисциплин мисля не е моят шампоан, сега се чудя между генезис и терапист ?

# 652
Момичета, свършиха ми всички налични… там каквото ползвах Grinning Не съм от София, но днес ще пообикалям магазини за козметика там и ми трябват - хидратиращ Ш, протеинов Ш, маска за коса и термо. За термо ще огледам тези, които Ванеса спомена последно.
Досега ползвах ХШ и ПШ на Джойко, но не ми допаднаха колко предните ми ХШ на Маладамия и ПШ Fiber Force.
 Качвам не много сполучлива(и доста начумерена, се оказа😁) снимка от автобуса, за да видите косата. Има само leave-in и е след море, където не съм слагала нищо специално. Чакам препоръки за нужните ѝ продукти. Благодаря предварително Simple Smile

# 653
Здравейте, с дъщеря ми се заговорихме за къдрави коси. Тя знае,че много искам да имам. Моята е вълниста. И тя ми обясняваше,че има специални правила за поддържане, за да се изразят къдриците. Тогава потърсих и четох за curly girl метода. После попаднах на тази тема и за това реших да пиша тук. Всипки ми звучите супер професионално, замотах се в толкова обяснения и марки Simple Smile. А и не мога да си позволявам скъпа козметика. Обикновено като се изкъпя се появяват някакви вълни и къдрици даже. Но като се среша всичко заминава. Та разбрах,че не трябва да реша суха коса. Снощи направих малка проба , сложих само шампоан, но какъвто имаше - не е безсулфатен - за овлажняване е и после балсам и сресах с шиток гребен кати намачках малко. Отмих балсама добре. Защото ме беше сърах,че после ще ми е много полепнала по главата. Обукновено след повечвто балсами стои по-права и изглежда тънка. След това увих в тениска и псотоях така и после си легнах ,беше леко влажна косата. Според типовете коса смятам,че моята е 2а. Леко вълниста. Ще прикача 2 снимки от днес. Дали правилно я определям по класацията и смятате ли,че може да се постигне повече къдравост или вълнистост от това, което е на снимките.

# 654
Методът многократно е коментирам в групата като ужасен. Не съм го пробвала, но само прочетеното в темата ме разубеди изобщо някога да опитвам го пробвам. Прочетете малко по-назад в темата.

# 655
Здравей, Fran, аз карам по метода от около два месеца с променливи резултати. Тъкмо се беше получило нещо прилично с дифузера и дъщерята ми счупи сешоара, та чакам новия да пристигне от Англия.

Да, освен мен няма особени фенове тук Joy Аз така или иначе вече се бях хванала на хорото и реших да пробвам, искам да видя какво може да се получи, а ако стане зле тогава ще опитам и с други продукти. Със сигурност доста ми помага това, че почнах да научавам разни техники, преди това не правех нищо.

Косата ти изглежда като 2А действително, но това не е от особено значение. По-важни са други характеристики, уви и аз не съм специалист, за да помогна, и за моята коса не съм сигурна, че преценявам правилно. Може да разгледаш този блог, дава някаква основа и е на български - https://curlydee.com/blog/
Иначе си мисля, че има потенциал да се накъдри още при употреба на стилизанти. Аз леко се изумих когато чух за гелове в началото, но се оказа, че са еволюирали доста и изобщо не е това, което си мисля. След като се разчупи каста косата остава мека и много приятна. Сещам се сега за гела от ленено семе. Май не трябва да се прекалява с него, но ако не ти се влагат много средства може да го пробваш, има рецепти из нета предполагам.

Понеже четох и книгата за метода там изцяло отричат четки и гребени. Препоръчва се разресване с пръсти когато косата е обилно напоена с балсам, за да е много хлъзгава и да не се получава накъсване.

Също да не се носи вързана прекалено стегната, аз си взех и копринени скрънчита и гледам да я нося повече спусната.

Едно нещо, което ми се наби в главата - техниките са по-важни от продуктите. В тази насока инстаграм ми е от голяма полза в момента, изобилства от кратки видеа и всеки ден мога да науча нещо ново. Разбира се и в ютюб се намират полезни неща.

# 656
  • В полите на Пирин планина
Fran, не ти трябва да спазваш кърли метода, а просто някакъв крем с фиксация, за да ти се оформят и запазят къдриците. Моята коса също е чуплива, а не къдрава, особено след като започнах да я боядисвам преди 5-6 години.
Лично аз ползвам и дрогерийни продукти, а също и професионални, но не особено скъпи - в смисъл от по-умерени, като цени брандове.

В момента ползвам кърл крема на Dessata: https://www.zlatnaribka.com/oformyasht-krem-za-kadritsi-dessata- … AYAiAAEgL7KfD_BwE
Честно казано е доста икономичен. Имам го от поне половин година - не ползвам само него, но съм сигурна, че и при редовна употреба ще ми стигне поне за 3 месеца. Ползвам по 2-3 помпички след измиване на леко влажна коса.

Този крем на Лакме, ми е любим: https://www.zlatnaribka.com/balsam-bez-izplakvane-lakme-curl-up- … akme%20no%20frizz
Той е без отмиване и е голяма разфасофка - 300 мл. Има лека фиксация, но пак ми върши работа.
Също и този харесвам: https://www.notino.bg/schwarzkopf-professional/osis-curl-honey-k … za-chupliva-kosa/

Реша косата само леко подсушена и намазана с някакви кристали за коса.
Ето тези са ми любими:

В момента съм в процес на "изпробване" на балсамите и маските на Organic shop и мога да кажа, че са доста добри за цената си.

И това желе ми е ново откритие:

Това е косата ми от вчера, след боядисване:

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 14:15 от Lady Brinne

# 657
Методът многократно е коментирам в групата като ужасен. Не съм го пробвала, но само прочетеното в темата ме разубеди изобщо някога да опитвам го пробвам. Прочетете малко по-назад в темата.
Защо смятате,че е ужасен? Какво е неправилното в него? Не съм нашироко запозната. В общи линии аз разбрах,че е важно да се мие с безсулфатен шампоан, да се сложи балсам и да се среши с него, да се сложи стилизант,гел,крем или както там ае нарича и да се подсуши с тениска например, а не хавлия.
Fran, не ти трябва да спазваш кърли метода, а просто някакъв крем с фиксация, за да ти се оформят и запазят къдриците. Моята коса също е чуплива, а не къдрава, особено след като започнах да я боядисвам преди 5-6 години.
Лично аз ползвам и дрогерийни продукти, а също и професионални, но не особено скъпи - в смисъл от по-умерени, като цени брандове.

В момента ползвам кърл крема на Dessata: https://www.zlatnaribka.com/oformyasht-krem-za-kadritsi-dessata- … AYAiAAEgL7KfD_BwE
Честно казано е доста икономичен. Имам го от поне половин година - не ползвам само него, но съм сигурна, че и при редовна употреба ще ми стигне поне за 3 месеца. Ползвам по 2-3 помпички след измиване на леко влажна коса.

Този крем на Лакме, ми е любим: https://www.zlatnaribka.com/balsam-bez-izplakvane-lakme-curl-up- … akme%20no%20frizz
Той е без отмиване и е голяма разфасофка - 300 мл. Има лека фиксация, но пак ми върши работа.
Също и този харесвам: https://www.notino.bg/schwarzkopf-professional/osis-curl-honey-k … za-chupliva-kosa/

Реша косата само леко подсушена и намазана с някакви кристали за коса.
Ето тези са ми любими:

В момента съм в процес на "изпробване" на балсамите и маските на Organic shop и мога да кажа, че са доста добри за цената си.

И това желе ми е ново откритие:

Това е косата ми от вчера, след боядисване:

Благодаря за съветите и на Бухтичка също. Имам някакъв стилизиращ спрвй за къдрици, купуван от ДМ, с консистенция на балсам е. Но съм слагала на суха коса няколко пъти, макар,че пише основно на влажна 😄😄
Ще пробвам с някои продукти. Иска ми се да не е много често, чудя се дали няма да утежняват много косата. Но от проба ще се види,предполагам

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 18:12 от Fran

# 658
Защо смятате,че е ужасен? Какво е неправилното в него?
Понеже и аз питах почти същото неотдавна ето няколко от последните мнения:
Скрит текст:
И аз съм писала назад - моята история е почти същата като на Spiritlight.
Около три месеца косата ми беше добре и си мислех, че това вече е Моето Нещо. След това къдриците ми започнаха да се отпускат, да стават все по-мижави (хъхъхъ), завъдих пърхот - нещо, което никога не ми се е случвало в тоя живот. Косата ми е 3B към 3C, но с този метод направо не можех да я определя вече каква е.
Като се завърнах към силиконите и любимата ми пяна за коса, всичко си дойде на мястото. Да не говорим, че при мен изсъхване без сешоар е невъзможно, така че от него никога не съм се отказвала.
Моя братовчедка го използваше този метод. Първите месеци ужасно го хвалеше, но след година се отказа. Сподели, че косата и станала ужасна. Според мен има достатъчно козметика за коса и не е нужно да я тормозиш с CGM. Вземи си някой крем за коса с фиксация.
Аз съм споделяла доста пъти, но пак ще кажа - косата ми изглеждаше добре и я чувствах жизнена първите 2-3 седмици. После започна да пада на кичури, къдриците увиснаха и станаха  безжизнени и грозни, косата ми изглеждаше ужасно. Някои къдрици си бяха къдрави, други кичури почти се изправиха, стоеше проскубано и провиснало. Косата ми е 3B, свикнала съм да съм си къдрава, никога не съм имала такива проскубани, сплескани и провиснали кичури, както по време на метода. След повече от година изтезания над косата ми, реших да си сложа крем със силикон, имах важен повод да изглеждам добре - лелеее, след първото нанасяне на добрия стар силикон, косата ми като с магия се съживи, лъсна, накъдри се...изхвърлих всички безсиликонови, безсулфатни и всякакви други боклуци и с удоволстие си накупих нормална козметика. Косата спря да пада безобразно и възвърна нормалния си обем. Сега даже гледам в стилизиращия ми продукт задължително да има силикон Joy

Иначе моето мнение е, че универсални неща няма, всеки трябва да си намери най-доброто за неговата коса. Със сигурност методът не работи за много хора, но за много други е супер.
Аз лично засега проблеми нямам, като цяло промяната е в положителна посока, но за момента не съм постигнала съвсем резултат, който ме удовлетворява и да си струва времето и усилията. Но става бавно просто, мия си косата на 5 дни, тоест всеки опит ми отнема 5 дни, а има толкова много техники и неща, които да пробвам, водя си записки чак понякога Joy

# 659
Защо смятате,че е ужасен? Какво е неправилното в него?
Понеже и аз питах почти същото неотдавна ето няколко от последните мнения:
Скрит текст:
И аз съм писала назад - моята история е почти същата като на Spiritlight.
Около три месеца косата ми беше добре и си мислех, че това вече е Моето Нещо. След това къдриците ми започнаха да се отпускат, да стават все по-мижави (хъхъхъ), завъдих пърхот - нещо, което никога не ми се е случвало в тоя живот. Косата ми е 3B към 3C, но с този метод направо не можех да я определя вече каква е.
Като се завърнах към силиконите и любимата ми пяна за коса, всичко си дойде на мястото. Да не говорим, че при мен изсъхване без сешоар е невъзможно, така че от него никога не съм се отказвала.
Моя братовчедка го използваше този метод. Първите месеци ужасно го хвалеше, но след година се отказа. Сподели, че косата и станала ужасна. Според мен има достатъчно козметика за коса и не е нужно да я тормозиш с CGM. Вземи си някой крем за коса с фиксация.
Аз съм споделяла доста пъти, но пак ще кажа - косата ми изглеждаше добре и я чувствах жизнена първите 2-3 седмици. После започна да пада на кичури, къдриците увиснаха и станаха  безжизнени и грозни, косата ми изглеждаше ужасно. Някои къдрици си бяха къдрави, други кичури почти се изправиха, стоеше проскубано и провиснало. Косата ми е 3B, свикнала съм да съм си къдрава, никога не съм имала такива проскубани, сплескани и провиснали кичури, както по време на метода. След повече от година изтезания над косата ми, реших да си сложа крем със силикон, имах важен повод да изглеждам добре - лелеее, след първото нанасяне на добрия стар силикон, косата ми като с магия се съживи, лъсна, накъдри се...изхвърлих всички безсиликонови, безсулфатни и всякакви други боклуци и с удоволстие си накупих нормална козметика. Косата спря да пада безобразно и възвърна нормалния си обем. Сега даже гледам в стилизиращия ми продукт задължително да има силикон Joy

Иначе моето мнение е, че универсални неща няма, всеки трябва да си намери най-доброто за неговата коса. Със сигурност методът не работи за много хора, но за много други е супер.
Аз лично засега проблеми нямам, като цяло промяната е в положителна посока, но за момента не съм постигнала съвсем резултат, който ме удовлетворява и да си струва времето и усилията. Но става бавно просто, мия си косата на 5 дни, тоест всеки опит ми отнема 5 дни, а има толкова много техники и неща, които да пробвам, водя си записки чак понякога Joy
Благодаря, Бухтичка Simple Smile Четох доста назад из темите, но тези точно не съм видяла. Доста инфо има. Винаги е добре да се знаят и отрицателните мнения. Съгласна съм,че за всяка коса е различно. Не сържа дс спазвам метода дословно. За това и писах тук, за да разбера основни насоки. Моята коса не е и къдрава, а начупена и сигурно и ъова има значение. Както и да е вчера куппих безсулфатен шампоан и балсам. За проба. Не аъм ползвала май или поне не съм се заглеждала за такива неща. Да не говорим,че и представа си нямах за протенови и овлажняващи  средства и редуването им. Толкова много информация ми дойде в повече и ужасно се замотах. В крайна сметка ще пробвам разни неща да видя какво ще се получава.

Общи условия

Активация на акаунт