Нашите уютни спални - тема 9

• 77 391
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
Има ли място вместо да слагаш висящ шкаф/скрин срещу спалнята, да сложиш по един от двете страни на леглото?

# 601
Иланг, разгледай тези спални. Те са на Ергодизайн, обаче в айко ги продават под друго име. Може да си избираш вида на дамаската и цвета на корпуса, както и ширината. Зад дамаската има малка ракла. На живо изглежда чудесно.
Дефакто всичко може да персонализираш по нея. Но на място в магазина, в сайта не се виждат опциите.
Предполагам че ще има опция и да не поставят дамаска. А може и да се свържеш директно с ергодизайн.
https://aiko-bg.com/product-08354065543

По отношение на шкафовете срещу спалнята. Предлагам ти да ползваш рамки беста от икеа. Най плитките са по 20 см, с вратичките 22.
Слагах такива точно поради липса на място, ще ти пусна на лс как изглежда.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 09:51 от second

# 602
Има ли място вместо да слагаш висящ шкаф/скрин срещу спалнята, да сложиш по един от двете страни на леглото?
Аз така съм направила в едната спалня - вместо нощни шкафчета има две сравнително малки скринчета, но си мисля, че щом ще прави странични рафтове на спалнята, може би няма място - обикновено това е причината за подобен избор.
Иланг ще си каже, де, но идеята наистина е добра.
Малко дребна ми идва схемата, но ми се струва, че щом леглото е разположено на дългата стена, би трябвало да има място. Трябва да е ясно каква част от същата стена заема гардеробът.

# 603
Те може също да са окачени. Хем ще има плот за нощно шкафче, хем отдолу ще има чекмеджета/вратички....

# 604
Те може също да са окачени. Хем ще има плот за нощно шкафче, хем отдолу ще има чекмеджета/вратички....
Да, така го предложих първоначално - да има и чекмеджета под рафтовете, за да се ползва максимално така и така заетата от тях площ.

# 605
  • Пловдив
След гардероба до стената ми остава 265 см. Матрак съм поръчала 180/190 см. Така че нямам много място за вихрене.
second, искам спалня на крака и минимално мебели до пода, защото имам котка и куче (с най-ужасните косми на света) и така се набиват космите... Котаракът ми е крайно недовъзпитан и ще види сметката на тапицерии и дамаски. Не случайно носи прякора Дон Томазо.
Не знам една една табла до колко може да носи странично, за това попитах дали има разлика дали избера пдч или мдф. Иначе веднага бих сложила на нея малки скринчета от двете страни.
Събота или неделя ще се видя с мебелиста и ще му предложа различните варианти. Искам да бъда подготвена с информацията предварително, за да знам за какво да се боря.
В този ред на мисли колко разстояние "изяжда" перде+завеса от стената(прозореца), като се има предвид, че под прозореца ще има и радиатор (алуминиев стандартен)?

# 606
  • София
А тези малки скринчета ако са плътно стъпили на пода какъв е проблема с котките и космите?
На мен това 60-65ми се струва адско малко и не бих си го причинила...

# 607
Аз пък търся спалня без крака.
Според мен ще е ужасно трудно да почиствам мястото под спалнята.

# 608
Разстояние за завесата - отнема не по-малко от 20 см, щом има радиатор под прозореца. Моята релса е двойна и разстоянието до тънкото перде е 20 см, плътното е още малко по-напред.

# 609
Скрит текст:
След гардероба до стената ми остава 265 см. Матрак съм поръчала 180/190 см. Така че нямам много място за вихрене.
second, искам спалня на крака и минимално мебели до пода, защото имам котка и куче (с най-ужасните косми на света) и така се набиват космите... Котаракът ми е крайно недовъзпитан и ще види сметката на тапицерии и дамаски. Не случайно носи прякора Дон Томазо.
Не знам една една табла до колко може да носи странично, за това попитах дали има разлика дали избера пдч или мдф. Иначе веднага бих сложила на нея малки скринчета от двете страни.
Скрит текст:
Събота или неделя ще се видя с мебелиста и ще му предложа различните варианти. Искам да бъда подготвена с информацията предварително, за да знам за какво да се боря.
В този ред на мисли колко разстояние "изяжда" перде+завеса от стената(прозореца), като се има предвид, че под прозореца ще има и радиатор (алуминиев стандартен)?
Не е нужно да се закрепват за таблата. Има нощни шкафчета за стенен монтаж. На конзоли за стената се закрепват. Самото шкафче може да бъде широко колкото ти искаш и да бъде с врати, чекмеджета, комбинация от двете.
Нещо такова:
https://mebelino.bg/%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F/%D0%9D% … 1%81%D0%BC-817091
https://tehnoshop.info/product/238518/noshtno-shkafche-za-stenen … -50x36x47-sm.html

# 610
Иланг, в моята ПДЧ спалня има закачени за таблата висящи шкафове. Хванати са и за самата спалня.
Аз не виждам защо толкова се притесняваш от ПДЧ. Корпусите на кухните обикновено са от ПДЧ и цялата тежест виси на тях. Моите висящи мебели половината са от него. Другата са от МДФ за да се вържат с кухнята, защото са в едно помещение.
В коридора имам висящи шкафове и висяща пейка на която сядаме от едно евтино пдч на което много ми хареса цветът. За две години едно петънце не видях и обмислям, какво да си "барна" от него в новото жилище пак .😆
В началото питах майстора защо има разлика в цените и дали евтините са некачествени. Той всеки път ми отговаряше "ти няма да разбереш разликата, по-трудно е за мен да го работя"

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 14:42 от Чи лу

# 611
Здравейте отново,

В чуденка съм отново - щори или пердета или и двете в спалнята.  Имаме една тясна врата/прозорец, от която се излизи на терасата. И един френски прозорец, до пода.  Гледах щори ден и нощ, не съм имала, ако може предимства и недостатъци да ми посочите. Най-красиво ми изглежда с тюл и завеса, но се чудя. Искам да е красиво и практично, имам тинейджър, мъж и малко дете и само аз ще отварям внимателно май:flushed:
Вкъщи навсякъде е с щори, но римски.
В спалнята единият прозорец е почти френски (на 20-30 см от пода е) и римската щора му стои добре.

# 612
Гледах щори ден и нощ, не съм имала, ако може предимства и недостатъци да ми посочите.
На мен не ми харесват визуално, което е голям кусур.

# 613
  • София
Имах такива в помещение, което ползвах за работа. За мен основните предимства на ден и нощ щорите са две - първо, през деня при пълна "ден" позиция отвън навътре нищо не се вижда, и второ, много е лесно регулирането на дневната светлина, което ми е важно - мразя да ми е светло около компа, но пък и не обичам да е много тъмно в стаята. Третото предимство е за мързеливите като мен - вечер с едно движение си "пуснал пердето".
Обаче ако по някаква причина се търси пълно затъмнение, дори и с блекаут тия щори не го постигат, винаги през процепите си влиза светлина, което е минус. Друг минус е визията - тия хоризонтални черти трудно се връзват с уюта. Виж, вертикалните ми харесват и визуално, но не съм имала и съответно не знам, те сигурно си имат други кусури.

# 614
А как се почистват тези "ден и нощ", перат ли се?

Общи условия

Активация на акаунт