Нашите уютни спални - тема 9

• 77 340
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
А като е "плътно до долу" хич не се събира прах, нали.

# 691
Няма. В спалнята грам няма.
Малмът в детската ...нещо матракът не влиза добре, рамката идва високо....та там има.

# 692
  • Между гори и планини
Ние сме с тапицирана спалня, с повдигащ механизъм, подматрачна скара, двулицев матрак.
От лятото миналата година е, не се е изцапало. Аз не си слагам гелове и др, има и възглавници, кои пречат главите ни да са до гърба.
Ако се изцапа вероятно ще го изчистя както изчистих и диваните, когато старата ми котка се изтърва - първо с препарат за петна по дивани, след това хубаво изтъркване с хавлия, увита около капак на тенджера. Имам перяща прахосмукачка, но този начин е много по ефикасен.

# 693
  • София
А това с хавлията съм го виждала някъде, бях го забравила.
Аз писах докато избирах, краката при нас са нужни заради подово отопление. Но когато има достъп и от двете страни не е проблем никакъв чистенето,  освен това се оказа, че високото легло ни е мн, мн удобно. 👍

# 694
Няма, вкъщи са така.

# 695
Аз имам една спалня плътно до пода и две с крака. С краката ми стоят по-елегантно, не толкова тромаво като тази без крака, не се събира прах засега отдолу, но чистя редовно. Забранила съм на ММ да слага разни кутии под спалните, че му беше навик. Едната има и покрито чекмедже, върху него има прах не повече от обичайния, който се събира и върху други мебели, когато ни няма - това в селската къща. Когато сме там, се чисти редовно и няма. 

# 696
  • София
Кутии под спалня с крака - голямо Не... Е те вече затрудняват чистенето и събират отгоре прах... Не, не, не...

# 697
Няма, вкъщи са така.
Въпросът ми беше риторичен. Вие всъщност как разбирате, че не?
В момента съм в квартира с евтинджос спалня, която няма дъно. Всеки път като вдигна матрака да прибера нещо отдолу, се изумявам колко прах се събира. А в стаята минава робот, ако не всеки ден, то през ден.
Аз бих си купила с крака да може робота да минава свободно отдолу и с подвигащ механизъм, тези изцяло тапицираните според мен са трудни за почистване. Но пък зависи и кой колко се впряга, аз определено имам обсесия към чистота Wink

# 698
  • Между гори и планини
Събира или не прах, въобще не мога да го мисля. Нашата има 2 см-3 макс разстояние от пода. Минавам със спрей моп. Той е много тънък и плосък - става.
Обаче когато правихме освежителен ремонт и махнахме старите мебели, ако знаете що паяжини и прах имаше зад гардероба.... Е това няма чистене! Кой мести четирикрилен гардероб често , за да почисти? И аз съм с някакви окр мании за чистота, бърша, лъскам и пера, но има места на които няма как да стане. Гледам да не го мисля и толкова.

# 699
Е как разбирам, че не? Нали има механизъм и от долу е пълна с неща, които взимам чат-пат.. В случая под спалнята ни е цялото къмпингуване и ски оборудването.
Гардеробът също е вграден от стена до стена и от тавана до пода. С три плъзгащи врати. И там няма прашоляци.

# 700
Ние сме с тапицирано, подматрачна рамка с механизъм.
Тапицерията е много светлобежово, имитира велур. Седма година го ползваме, тапицерията е като нова. Много лесно се почиства. Спалнята е италианска. Дамаската е някаква със 100 защити — против акари, против изгаряне, против петна и т.н.
Ако детето нещо пипне с мръсни ръце — почиства се идеално с мокри кърпи (бебешките).
Скоро беше изцапало (пак детето) от някаква раничка кръв. Видях нацапаното чак когато кръвта беше засъхнала. Петното се изчисти напълно, като натърках с препарата за тапицерии и килими на Астониш.
Иначе, регулярно почистваме дамаската с прахосмукачка и това е в общи линии.

# 701
Djordja, може ли снимка на спалнята и от къде сте я купили?
Аз търся нещо подобно, обърках се от тези имена, но да не е с два матрака, да е без крачета и да има място за съхранение.

# 702
  • SF
И за такова тапицирано легло, няма да го наричам континентално, бокспринг, френско и т.н., кой магазин ми препоръчвате?

# 703
Поръчвах спалнята (+диван и леглото за детето) по каталог от тук:
https://modigliani.bg/brands/%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/

А иначе, ето я нашата спалня с място за съхранение, общ матрак и подматрачна рамка с повдигащ механизъм (доста здрави).
Спалните/леглата могат да се поръчват с/без крака, различен вид и височина на краката. Яд ме е, че по онова време нямах робот и не съобразих височината на краката. Нашата е с 6 см височина на краката. Но за на детето леглото си имах вече едно наум.
Скрит текст:
За съжаление, не помня точната марката, че те работят с много брандове.
Беше нещо от рода на “Be side”…

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:46 от Djordja

# 704
  • SF
А тези крака не могат ли да се сменят с по-високи?
Въпреки, че така спалнята изглежда много добре.
Ами нещо такова търся, но ще ми е достатъчно 140 на 200.
Да, предпочитам да е бяла, розова или светлосива.

Общи условия

Активация на акаунт