Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 67 521
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Чудя се при 6 капки на ден вигантол трябвали да взимам К2 /МК7/?

# 121
  • София
Здравейте, за профилактика по колко капки Вигантол е удачно? Благодаря

Аз мисля да пия по 5-6 капки - 2 пъти в седмицата, но не знам дали е добре. Ще видим 😉
Беше ми изписан 2 пъти в седмицата по 20 капки, но аз реших да си направя експеримент и 1 месец го пих всеки ден по 6-8 капки. Резултата беше напрежение в колената, граничещо с болка при ставане. Реших повече да не правя експерименти 🙂 Мисля, че всеки трябва да намери неговата си доза и начин на прием, при които се чувства добре и да не се лекуваме по книга.

# 122
При 6 капки Вигантол дневно трябва К2.
Поддържаща доза, ако няма недостиг, или не се знае според мен е 2 капки. С толкова не може да се предозира.

# 123
  • софия
да напомня, че на новородените се дават 1-2 капки вигантол. едва ли е доза от значение за възрастен организъм. мисля, че 4-5 капки поддържаща доза е оптимална  и без вит.к2

# 124
  • Бургас
Лекарите изписват по 4 капки, което е 4*400 =1600 единици.Пих над месец по толкова и нищо, витамин Д ми е на долната граница.

# 125
  • софия
Лекарите изписват по 4 капки, което е 4*400 =1600 единици.Пих над месец по толкова и нищо, витамин Д ми е на долната граница.
компенсирането на сериозен недостиг налага  друг подход - сменете вида вит.д - пийте примерно 3 месеца по 5000 ед. дневно с вит к2 и тогава изследвайте. споделям личен опит по съвет от съфорумки.

# 126
  • Бургас
компенсирането на сериозен недостиг налага  друг подход - сменете вида вит.д - пийте примерно 3 месеца по 5000 ед. дневно с вит к2 и тогава изследвайте. споделям личен опит по съвет от съфорумки.
Благодаря, така ще направя.

# 127
Здравейте. Резултата ми за вит.Д е 9.7 при стойности за латентен дефицит 10-20. Когато пръскам спрея на Бетър Ю или вземам капки на Джонсън започвам да се чувствам зле след час, два. Започват да ме болят ставите и цялото тяло, да ми кървят венците, да не говоря за зверския апетит, който получавам. Вече цяла година се пробвам с вит.Д, но всеки път ми става зле и се отказвам. Не предозирам. Чудя се от какво може да ми е тази реакция и то от два различни продукта. Не съм се консултирала с лекар, защото изследванията си ги пускам на своя глава.

# 128
Странно е наистина. Аз за себе си не отчитам никакви негативни реакции, а го приемам в много големи дози. Даже мисля, че ми се отразява добре.
Не знам дали ще можеш да минеш без консултация с хематолог - вероятно тези симптоми при теб може да се дължат на много и различни причини. Confused

# 129
Пробвай таблетки и ги взимай с малко краве масло или лъжичка кокосово. Възможно е някоя от добавките в течния продукт да са проблема, нищо че са от различни производители.

# 130
  • София
Здравейте. Резултата ми за вит.Д е 9.7 при стойности за латентен дефицит 10-20. Когато пръскам спрея на Бетър Ю или вземам капки на Джонсън започвам да се чувствам зле след час, два. Започват да ме болят ставите и цялото тяло, да ми кървят венците, да не говоря за зверския апетит, който получавам. Вече цяла година се пробвам с вит.Д, но всеки път ми става зле и се отказвам. Не предозирам. Чудя се от какво може да ми е тази реакция и то от два различни продукта. Не съм се консултирала с лекар, защото изследванията си ги пускам на своя глава.

Пробвайте и с Вигантола, все пак се дава на бебета. Хората около мен, които са пили таблетки не да особено доволни от тях, но на всеки организъма е различен.
Пробвах да пия Вигантол всеки ден и след месец и мен ме заболяха ставите, за това си го пия 2 пъти в седмицата във висока доза.

При това ниско ниво трябва да вземете някакви сериозни  мерки, а не да се отказвате.
Най-лесния начин е всеки ден на слънце! Ето, скоро се затопля…. Имате половин година на разположение 🙂🌞

# 131
За съжаление при толкова нисък резултат няма как да стане с излагане на слънце. Пък и естествено набавяне на вит. Д е много трудно.
Пробвайте с вигантол на капки, смесен с храна. Ако пак не стане, задължителна консултация с лекар.

# 132
Момичета, взех си спрея на "BetterYou" (този с Витамин K) и го ползвам вече няколко седмици. Имам един малко тъпичък въпрос, обаче...
Когато го впръскам от вътрешната страна на бузата, устата ми моментално се оводнява, т.е. пълни се със слюнка. Явно е реакция на организма, но се чудех дали по този начин усвоявам добре спрея? Защото аз, все пак, трябва да преглътна и се замислих дали приетото количество не заминава към стомаха, вместо да се абсорбира през устната лигавица. Thinking

# 133
Здравейте, момичета! Колко дълго мога да давам витамин D на малко дете ( 4,5 г.) без прекъсване?

# 134
  • София
Здравейте, момичета! Колко дълго мога да давам витамин D на малко дете ( 4,5 г.) без прекъсване?
Здравей!
Зависи от здравословното състояние на детето, начина на живот и т.н... и от дозата.
До 400МЕ може да се приема през студените месеци, без почивка... 3 до 5 месеца напр.
Ако има съмнение за дефицит на вит. Д е желателно да се направи контрола, защото този елемент има пряко отношение към костния метаболизъм на децата ... а в  ранна детска възраст се "полагат основите" на здрава костна система за в бъдеще, важен също, респ.,  за зъбите, за Имунната с-ма, общия метаболизъм, синтез на хормони, правилно функциониране на различни органи и системи - ССС-ма, ЩЖ...
Всеки един елемент е максимално полезен, когато се приема в оптимална доза ... повече вит. Д напр. не означава повече ползи.
Дефицитът на вит. Д много често е свързан с /има отношение към други витамини и минерали - напр. Калций, Желязо, вит. А и т.н. ... или, много често той се усвоява по-трудно, когато има дефицит на други елементи ... една от причините, защото може да има и други - напр. генетична мутация, при която той също трудно се усвоява.
Много от Автоимунните заболявания се свързват с тази мутация - напр. Хашимото, АД, астма ...

Общи условия

Активация на акаунт