Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 67 456
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Ако ги увелича какъв К2 да закупя?

# 91
  • Столичанин ама не в повече :D
Мне няма нужда от к2, всъщност сега като се замисля и аз като теб преди години бях почнал баш с 4 капки на ден от страх да не предозирам (май пак беше някаква подобна стойност (22-23 ми се върти из главата), след 3 месеца или беше останал на същото ниво или се беше вдигнал с 1 единица, и само ми изтегли магнезия, тогава увеличих дозите спомням си че купих к2 и изпих едно хапче след това обаче разучих нещата и останалите ги оставих недокоснати, не съм ок да пия мастноразтворим витамин, който не може да му се видят директно нивата (има косвени начини изследвайки други неща), защото мастноразтворимите витамини не се изхвърлят от организма толкова лесно колкото водноразтворимите.

# 92
Ох, пак се оказах със страшен дефицит на Витамин D: 21.1 nmol/L, при референтни 80 - 250.
Последно вземах по 10 капки "Вигантол" дневно, но беше през ранната есен. Явно положение бързо се е забатачило отново.
Кой е спреят на "BetterYou", който така често се препоръчва из темите, този ли? По колко да почна да вземам от него, според вас? Т.е. колко впръсквания дневно? Wink

# 93
  • Бургас
Да не би да са го развалили Вигантола, преди много го хвалеха?И аз го взима, но спрях за известно време, защото искам да го изследвам, интересно дали ще се е усвоил.

# 94
С "Вигантол" си качвах преди. Не мисля, че проблемът е в самия препарат - явно, като не съм приемала поддържаща доза в продължение на половин година, запасите са се изчерпали. Което си е логично, де. Шест месеца са доста време.

# 95
Здравйте! Какъв вит Д капки може да се взема профилактично за Ковид?

# 96
Всякакъв д3 какъвто има по магазините.
Има спрей, таблетки, меки капсули, течен...
Гледа се колко iu е...
Аз вземам на таблетки, сега поръчах меки капсули.
На детето с вкус на ягода на джеймсън, или с портокал- те са по 1000iu в 1 тоблетка. Смучат се или дъвчат.

# 97
teta75, на колко години е детето ти? На моите деца - 8 г и 6,5 години не съм им пускала изследвания, но моят вит.Д е нисък и ми се иска и на тях са давам, особено през зимните месеци. Може ли линк?
По колко iu на ден е полезно и безопасно да се дава на неизследвани деца ? Някъде има ли таблица колко трябва да е витавина по възрасти на децата?

# 98
И аз не съм изследвала на дечко и на мен.
Ориентирам се по темата тук.
Иначе 400iu /500iu/ е една капка която се дава на бебета. На зимните и по 2 изписват, тоест към 1000 iu.
По това се ориенгирам.
Синко е на 11г..давам 1000-2000 на ден.
Мибобо май писа че също дава 2000 май на ден, върти се ако искаш и изчети темата, много е полезна Grinning

На синко на джеймисън бях взела мечета с вкус на ягода. По 2-3 мечета му казах...това са 1200 iu.
Сега с вкус на портокал взех,  смучещи..едно е 1000 iu.

Аз вземам около 2500 iu, но заедно с К2.
Този имам

Но понеже в него са само 1000 единици витамин Д, добавям към него таблетки на джеймисън няколко, там са по 400 единици една таблетка.

Иначе сега чакам от аптеки Гален тези - за майка и за мен..
https://galen.bg/nature-s-way-vitamin-d3-extra-strength-vitamin- … 0-softgel-kapsuli
Този за мен че е 2000 единици.

На майка не смчея високи дози да давам, нито К2..за това мисля по 1000 единици на ден да взема, не знам..вие как процедирате, момичета?
За майка - https://galen.bg/neycharal-faktor-vitamin-d3-softgel-kaps-1000-iu-h-180

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 12:30 от teta75

# 99
Здравейте на всички тук! Ще бъда много благодарна на мнение или съвет относно моя проблем.

Месец Декември по тялото ми започнаха да излизат малки червени точки, тип капиляри, след тях започнaха да се появат и синини по краката - без да има удар. След паника от страна на моята ЛЛ си пуснах ПКК, ДКК, СУЕ - всичко в норма. Проблемът не спря и отидох на хематолог. Накара ме да си пусна всички показатели, свързани със съсирването + всички показали, свързани с ЩЖ. Установи, че най-вероятно са слаби кръвоносни съдове и ми изписа подсилващ препарат за тях самите, със съдържание на вит. С.

Пуснах предписаните от хематолога показатели - всичко е в норма. След пускането им, не съм се виждала с хематолога, предвид че няма излизане от границите - на предходния преглед ми каза, че ако всичко е в границите от лабораторията, няма нужда да ходя пак.

На своя глава си пуснах и няколко допълнителни показателя. Един от тях беше Д3 - резултатът е 16.80. Всичко друго е в норма - B6, B12, фолиева киселина, феритин, желязо, калции, магнезии, фосфор и т.н.

От 20 ден след раждането, бебенцето ми приема вит. Д на Jameson по препоръка на педиатър. На капки е.

Въпросите ми са:
1. Удачно ли е да приемам от вит. Д на бебенцето ми и по колко капки предвид стойностите, които имам?
2. Възможно ли е червените точки и синините по тялото ми са да от липсата на Вит. Д?
3. Възможно ли е да имам болки в костите и ставите предвид ниските нива на Вит. Д, визирам тазобедрени стави, длани и глезени?
4. Щом сега са ми ниски стойностите, препдолагам са били такива и по време на бременността, нужно ли да изследвам бебенцето, което е на 9м. или няма връзка?

Благодаря много на всички! Хубав ден! Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 20:46 от nat92

# 100
  • Пловдив
Момичета, обсъждахте витамин Д на Джеймисън. Ето още два варианта :

# 101
  • София
Пийте си Вигантол, евтин и доказано действащ 🙂

# 102
Въпросите ми са:
1. Удачно ли е да приемам от вит. Д на бебенцето ми и по колко капки предвид стойностите, които имам?
2. Възможно ли е червените точки и синините по тялото ми са да от липсата на Вит. Д?
3. Възможно ли е да имам болки в костите и ставите предвид ниските нива на Вит. Д, визирам тазобедрени стави, длани и глезени?
4. Щом сега са ми ниски стойностите, препдолагам са били такива и по време на бременността, нужно ли да изследвам бебенцето, което е на 9м. или няма връзка?

3. Съвсем възможно, даже е очаквано;
4. Аз бих, но не съм специалист, защото все още нямам деца. Simple Smile

# 103
Много Ви благодаря! Simple Smile

# 104
И само да вметна, понеже сега се загледах в първия ти въпрос, не си дала референтни граници, за да се види с какъв дефицит си.
Освен това, по отношение на другите показатели, които си тествала, "в норма" далеч не е равнозначно на "с оптимална стойност". Именно оптималните стойности на витамините и другите ценни вещества са тези, които трябва да "гониш", ако искаш организмът ти да функционира на пълен капацитет.

Общи условия

Активация на акаунт