Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 67 750
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Добра стойност е тази 52.5 - може да не приемате известно време.

# 331
Здравейте! Имам бебе на 3 месеца и разбира се ни беше изписан Вигантол по 1к, но тя е с малка фонтанела. Реших да спра Вигантола, но лекарката ми каза, че въпреки малката фонтанела не трябва да се спира. Започнах го отново, но фонтанелата още повече намаля драстично за 1 седмица прием и отново спрях Вит. Д. Консултирах се с още един лекар и сега имам две мнения: 1. Спри го / 2. Не го спирай… и не знам какво да правя. Някой има ли опит с това?

# 332
Здравейте, в търсене съм на добър вит Д за запълване на дефицити. Вит Д при последните изследвания беше 10,5. Приемай бетер ю спрей, но явно не успявам да запълня дефицит с него.
Имате ли опит с рибено масло?
Благодаря 😊

# 333
  • София
Здравейте,
включвам се и аз в темата с вит Д - 12,8 ng/ml.
Ще стартирам с 5000 единици на ден и ще видим след  три месеца докъде ще съм стигнала Simple Smile

# 334
Здравейте,това са резултатите на синът ми (9-годишен).
Има ли нужда от допълнителен прием на витамин Д?

# 335
  • София
Здравейте,това са резултатите на синът ми (9-годишен).
Скрит текст:
Има ли нужда от допълнителен прием на витамин Д?
Здравей!
Желателно е, да е поне 50ng/ml... защото, при едно разболяване, някакво възпаление... а може и безсимптомно  - вит.Д ще падне и това ще се отрази зле на Имунната с-ма от една страна, от друга - че на тази възраст, децата растат,  вкл. и костната с-ма .. и за да изграждат "здрави" кости ( с достатъчно натрупан в тях калций... грубо казано)  не трябва да са в дефицит на вит. Д, а той е важен за правилния калциев метаболизъм ( кости, зъби и т.н.).
За костаната с-ма - първите 14 год. са много важни... тогава се залага каква костна с-ма ще има човек след години и дали и в каква степен ще страда от остеопороза... а от нея страдат и мъжете Simple Smile.
Всички знаем връзката на вит. Д и Рахит-а. Simple Smile

# 336
Може ли да ми кажете по колко да му впръсквам за да вдигна D-то спрямо възрастта и резултата му?
Ако взема този спрей:

# 337
  • София
Може ли да ми кажете по колко да му впръсквам
Скрит текст:
за да вдигна D-то спрямо възрастта и резултата му?
Ако взема този спрей:
1500 до 2000IU /дн.... и след 2 месеца + 20 дни почивка -> контрола.
1 впръскване  e 400IU ... или 3 до 5 впръсквания /дневно

# 338
  • София
Здравейте, ще се запиша в темата с резултат на дъщеря ми 35, при референтни стойности 80-200. Изписаха по 5 капки вигантол на ден цяла зима. Мислех, че 5 капки са много по рпинцип, но явно трябва дефицити да се запълват..

# 339
Даже са малко 5 капки...

# 340
  • София

Казаха по капка на 10кг.

# 341
Здравейте, с много отслабена имунна система съм, детето донася от градината постонно вируси и от както ходи, (година и половина) няма месец, в който и аз и тя да не сме болни.  Покрай профилактични прегледи ме посъветваха да си пусна и вит.Д., заради това че боледувам постоянно и изследванията ми за плътността на костите не са добри, а съм млада (27г). Това са изследванията на вит. Д. Ще може ли да ми препоръчате как мога да го увелича? Имам вкъщи вигантол, но ако е нужно ще взема и друг продукт.

# 342
  • София
Здравейте, с много отслабена имунна система съм,
Скрит текст:
детето донася от градината постонно вируси и от както ходи, (година и половина) няма месец, в който и аз и тя да не сме болни.  Покрай профилактични прегледи ме посъветваха да си пусна и вит.Д., заради това че боледувам постоянно и изследванията ми за плътността на костите не са добри, а съм млада (27г). Това са изследванията на вит. Д. Ще може ли да ми препоръчате как мога да го увелича? Имам вкъщи вигантол, но ако е нужно ще взема и друг продукт.
Здравей!
Дефицит на вит. Д, се попълва с прием на вит. Д добавка... като доза, в случая, по 7-8000IU/дн. ( приема се след по-мазно хранене) , но е желателно да включиш Калциева формула или поне вит.К2( МК-7)... защото, при ниски нива на вит. Д, се дърпа калций от костите ( зъбите и т.н.), а само вит.К2, вкарва този калций обратно, там където трябва да бъде.
Провери и за други дефицити... защото, ако има такива, по-трудно ще попълниш вит. Д дефицита ... напр. желязо, селен, мед, цинк ( той има отношение/важен е и за Имунната с-ма) и т.н.
Добави магнезий, вит. А ( ретинол) и т.н.
ПП.
Вигантол - става.
1 капка е 500 IU

# 343
  • на земята
Здравейте,пуснахме витамин Д с дъщеря ми ,която е на 10 год.и се оказа и на двете доста ниско.
Нейното 23
моето 14
Бихте ли ми препоръчали какво да купя за нея и за мен и каква доза?
Ще се радвам и  Дениз да се включи със съвет.
Благодаря ви ,връщам се да ви чета отначало.

# 344
  • София
Здравейте,пуснахме витамин Д с дъщеря ми ,която е на 10 год.и се оказа и на двете доста ниско.
Скрит текст:
Нейното 23
моето 14
Бихте ли ми препоръчали какво да купя за нея и за мен и каква доза?
Ще се радвам и  Дениз да се включи със съвет.
Благодаря ви ,връщам се да ви чета отначало.
Здравей!
Не следя какво се предлага в БГ, но ако искаш, избери нещо и го покажи.
Вит. Д не е скъпа добавка, така че няма смисъл да се дават много пари за нея.
Дозите:
 - за теб около 7-8000IU/дн. + 180-200мкг вит. К2(МК-7) ... защото при теб нивата на вит. Д са много ниски, а това дърпа Калция от костите, зъбите.... а вит. К2 го вкарва обратно и подпомага калциевият метаболизъм.
- за младата госпожижа - 1500- 2000IU/дн..... след по-мазно хранене.
След 2 месеца прием + 20 дни почивка => контрола

Общи условия

Активация на акаунт