Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 64 989
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Има ли го в Бг този спрей vitamon D  Better You по аптеките в момента? Оня ден реших да взема на сина ми че му е по-лесно да го ползва, но ми казаха че го изтеглят от мрежата поради recall. Това не в Бг. Какво ли му има, дали се касае за конкретна партида…. Не ми казаха иначе какъв е проблема точно.

# 511
  • София
Здравей Денис.Каква дневна доза магнезий
Скрит текст:
е добре да се взима преди забременяване?Имам на солгар и вземам една таблетка дневно.Добре ли е? И този Витамин К2 подходящ ли е с прием на Вигантол всеки ден?
Здравей!
Темата е за вит. Д и не е желателно да спамим  с други въпроси и отговори, но тъй като магнезия е важен при дефицит на вит. Д и за калциевият метаболизъм - отговарям.
За вит. К2 - виждам, че е форма МК-7, ако е органична е Ок., ако е синтетична, горе-долу става ( по този етикет само, не мога да преценя). Дозата - зависи от дефицита на вит.Д ... предполагам е 200мкг/табл., но без повече информация за продукта, не мога да преценя... това е доза за по-сериозен дефицит на вит.Д. Ако се налага прием при зачеване и износване и има високорискови мутации ( или комбинации от такива) - трябва консултация с лекар, особено ако назначена и някаква терапия за тях.
За Магнезия - дозата при бременност е около 330мг/дн., ако не е назначена друга (по-висока) доза от лекар.
На Солгар - нищо не ми говори?!... всяка марка предлага продукти с хубави и не толкова хубави продукти ( важна е формата, не толкова марката).

# 512
Има ли го в Бг този спрей vitamon D  Better You по аптеките в момента? Оня ден реших да взема на сина ми че му е по-лесно да го ползва, но ми казаха че го изтеглят от мрежата поради recall. Това не в Бг. Какво ли му има, дали се касае за конкретна партида…. Не ми казаха иначе какъв е проблема точно.

vici, има го - поне аз го намирам лесно. Не е разпространен чак навсякъде, но и не е труден за откриване.
Последните бройки, които си купих наскоро, за мен имат странен вкус - сякаш, на нещо развалено, наред с вкуса на мента. Но може и да си внушавам. Мъжът ми вика, че нямало разлика с преди. Едва ли това е причината за изтеглянето при вас, разбира се, просто си споделям. Simple Smile

# 513
Гърненце, аз повече се притеснявам да не съм взела нещо негодно за детето си. Иначе аз ползвам от iHerb.  Но на него му било по-лесно с този спрей. За това го вземах най-вече. Искрено се надявам да не е нимало нещо канцерогенно в съдържанието му, макар че то няма гаранция за нищо.

# 514
Хм, не хвърляйте такива бомби, че някои сме паникливи. 🤪😄
Търсих сега и единствената информация, която намирам, е че BetterYou преди време са изтеглили партида спрей фолиева киселина (лилав), поради намаляващи нива на ФК / не можели да гарантират нивата до срока на годност, оказан на опаковката, нещо такова.
Аз съм ползвала преди техен вит Д на спрей, а сега пръскам Д и К2, еднакви са ми на вкус, ментови. У наше село ги няма по аптеките и поръчвам онлайн

# 515
Добър вечер.
Някой да ли е пил витамин Д на СОЛГАР (1000IU)  25 мг 90 таблетки.
И ако някой ги е пил моля за мнение.

# 516
Здравейте, може ли коментар:

# 517
Здравейте, може ли коментар:

Аз единствено което разбирам и мога да кажа е ,че Витамин Д е много голям дефицит. Виждам, че трябва да е 50.0-120.0
А твоя резултат е 8.77 което води до мисълта, че трябва да пиеш Витамин Д за да се покачи стойността.
За другите изследвания не мога да кажа.

# 518
Да, благодаря. Аз търсех коментар на терапията, но не се е пейстнала.
10 к вигантол + още 1000 iu, в комбинация с вит К на natural factors
Магнезий, калций, цинк в комбинирана формула

Трябва ли да добавя още нещо? До скоро не пиех калций, ЛЛ не беше предписал, добавих след препоръка от ортопед. и се чудя дали не пропускам нещо важно

# 519
  • au bout du monde
Някой правил ли е контрола след 2 месеца да види колко се е покачил вит Д.? Чудя се да дупча ли малкия или да изчакам 6 месеца.

# 520
И аз това се чудя. Пия вит.Д от 20 януари, а на 20 април имам профилактични прегледи от работата. Т.е. трябва да спра да пия витамин в края на март. Пила съм точно 2 месеца. Все ми се струва, че е рано за контрола.

# 521
И аз това се чудя. Пия вит.Д от 20 януари, а на 20 април имам профилактични прегледи от работата. Т.е. трябва да спра да пия витамин в края на март. Пила съм точно 2 месеца. Все ми се струва, че е рано за контрола.
Ако не друго, поне ще видите как се движат нещата. Има ли нужда примерно от коригиране на дозата.

# 522
  • София
Вие в пакета профилактични от фирмата и вит Д ли имате? Ние нямаме, така че не бих спирала приема заради профилактичните, така или иначе ще ходя да си го пусна, когато ми трябва и е минало достатъчно време от приема му и ще си платя изследването.

# 523
Здравейте, може ли съвет, по колко капки вигантол трябва да взимам и за колко време при резултат 25OH vitamin D 23.9ng/ml (20.0-43.0) ?

# 524
Вие в пакета профилактични от фирмата и вит Д ли имате? Ние нямаме, така че не бих спирала приема заради профилактичните, така или иначе ще ходя да си го пусна, когато ми трябва и е минало достатъчно време от приема му и ще си платя изследването.
[/quote
Не, нямаме вит Д, но имам проблем с вземането на кръв и предпочитам да го направя на едно боцкане за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт