Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 64 915
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Привет . Миналия септември/октомври Вит.Д. ми беше 44, започнах да приемам Вигантол, пролетта пак пуснах изследвания -38. Сега пак 38.
Не знам как да го вдигна. Пия Вигантол , пробвах и всеки ден по 7-8 капки, пробвах и веднъж в седмицата по 20капки. Първо го приемах като просто накапвах в устата, после в лъжичка с мляко или масло.
Сега искам да взема някоя таблетна форма да опитам, но не знам коя. Ще се радвам на препоръки.
през зимата е естествено вит.д  да спада - но не са критични стойности. може би все пак да смениш лабораторията за сравнение? вигантол са добри капки и лесно усвоими, но в аптеката могат да дадат съвет за други капки - има избор. прием веднъж седмично е неефективен. по-добре е ежедневно - по-горе качих таблици с примерна дозировка. и не се притеснявай - 38  не е лош резултат.
    [/b]

# 556
    А витамин К2 заедно с капките ли да се вземат?
    Да заедно .

# 557
    • София
    Препоръчайте ми кое К2 да си взема,да го комбинирам с Вигнтола сутрин?
    Благодаря
    В iherb тази седмица има хубав К2, намален с 50% Simple Smile , което не е за изпускане, защото и продукта е много хубав - органичен, от Натто ( МК-7)

# 558
    • In the land of Never Never
    Да споделя моите резултати за витамин Д - 71.20 nmol/l, при референтни стойности 50.00-120.00 .
    От ноември месец вземам по 5000 IU дневно с витамин К2 100 мг. Преди изследването спрях да вземам за три седмици.
    През ноември стойността на витамин Д беше 84.10 nmol/l.
    Тоест, дозата витамин Д, която вземам и която не е малка, в крайна сметка ми помага да поддържам някакви стойности, които са добри, но даже и не стигат средните на нормата. И през зимата, независимо от приемането на витамина ежедневно, стойността все пак е намаляла. Не съм боледувала от грип този сезон. Ваксинирана съм все пак, сложих ваксината през ноември.
    Ще продължавам с тази доза витамин Д, докато отида на море, и после ще измеря в началото на есента, и вече ще преценя нататък.
    Дописвам поста, току що гледах в ютюб д-р Джон Кемпбъл, на английски е, изследване за намаляване на риска от заболяване от рак на простатата, а също и на дебелото черво, при повишаване на стойностите на витамин Д.
    https://youtu.be/YjtROU1MeTo
    Прости мерки, и той не престава да се учудва, защо държавата не прилага масово профилактика с витамин Д, което би спестило много за лечение на тежки болести, и би спасило живота на много хора. Ами ясно е защо, той просто обича да задава риторични въпроси. Евтините средства не се рекламират, тези които печелят от скъпите лечения, имат стабилни позиции в здравните органи и начини да влияят при вземането на решения.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 23:13 от Glikoza

# 559
    Здравейте! Кой продукт приемате?

# 560
    Започвам и аз с 5000 витамин Д и 100 К2 дневно. Явно това, което съм пила досега - 800 вит Д, не върши работа. Има ли риск от калциране? Четох за рисковете при излишък и се стреснах.

# 561
    Здравейте! Кой продукт приемате?
    Купила съм ето този Витамин Д3 2500 на Солгар от Ремедиум.
    https://remedium.bg/solgar-vitamin-d3-techen-za-zdrava-kostna-si … 0iu-59ml-133508/p
    Количеството е огромно, обикновено му изтича срока преди да се свърши и го хвърлям.
    За витамин К2 вземай 100 мг заедно с витамин Д3 и заедно с нещо мазно. Ако не ядеш постоянно ферментирали продукти, няма да предозираш К2.
    През лятото може да спреш двата витамина, да направиш почивка и да се изследваш, и според резулатта да продъжиш есента.

# 562
    Колко му е срокът на годност на това нещо че чак да изтече преди да се изпие?

# 563
    Колко му е срокът на годност на това нещо че чак да изтече преди да се изпие?
    Поне година и половина беше. Но по две капки, при положение, че е 59 милилитра и правя паузи по няколко месеца, не знам как да го изчисля, с двете капки на ден, но явно е доста. Сигурно към една трета съм изпила.
    Изтича края на този юни.
    Може да го разделиш с някого, като го купиш.

# 564
    Е как по 2 капки като пише по половин милилитър 1-2 пъти на ден? На този не му ли беше дозата за 1 пипета а не за 1 капка? Може и да го бъркам с друг де, май имаше още един такъв. Ама виж си пак хубаво какво пише. То ще е малоумно ако е опаковка която не може да се употреби от един човек в срока  си, има нещо съмнително.

# 565
    Е как по 2 капки като пише по половин милилитър 1-2 пъти на ден? На този не му ли беше дозата за 1 пипета а не за 1 капка? Може и да го бъркам с друг де, май имаше още един такъв. Ама виж си пак хубаво какво пише. То ще е малоумно ако е опаковка която не може да се употреби от един човек в срока  си, има нещо съмнително.
    Така пише на шишенцето да се взема, по една капка дневно, аз вземам две. Възможно е и да се пие повече сигурно, но както е написано, аз предположих, че една капка е дозата, която е написана на бутилката.
    Тази опаковка на Солгар е купих в Ремедиум миналата година, от началото на март вземах от нея.

Иначе зимата бях в Испания и ползвах този от Амазон, който е 5000 единици в една капка. Също е голямо количество за такава доза от една капка, шишенцето е 50 мл.
    https://amzn.eu/d/b8HP6nQ
    Може и да си права за този витамин Д3 на солгар, но за този от Амазон, точно си пише че дозата е една капка и е 5000 единици.

# 566
    На немски не мога да се оправя, но в линка в който показа продукта по-нагора пише по половин милилитър като доза. Имам някакъв спомен че и преди е ставало дума за този, може би дори в тазо темо пак.
    На пипетата има ли отбелязана мярка някаква? Ако е който си мисля, май имаше маркирано до къде да е пълна и това да е една доза.

# 567
    Коментирано е, че дозите в САЩ бяха различни от тези в ЕС и у нас. За това на солгарите беше дадена американската доза...лаишки го обясних, но това съм запомнила...

# 568
    Ето в този сайт пише, че 1 доза е 1 мл Simple Smile
    https://www.silabg.com/bg/16396-SOLGAR-Vitamin-D3-liquid-59ml-.html
    Една капка сигурно е нищожно количество от витамина. А и леко ме съмнява Солгар да имат толкова евтин продукт, че да ти стига за година и половина 😀 Ако трябва да пиеш 2500 единици на ден - ще ти стигне за 59 дни. Но ако пиеш 5000 единици - за месец Simple Smile

# 569
    Ето в този сайт пише, че 1 доза е 1 мл Simple Smile
    https://www.silabg.com/bg/16396-SOLGAR-Vitamin-D3-liquid-59ml-.html
    Една капка сигурно е нищожно количество от витамина. А и леко ме съмнява Солгар да имат толкова евтин продукт, че да ти стига за година и половина 😀 Ако трябва да пиеш 2500 единици на ден - ще ти стигне за 59 дни. Но ако пиеш 5000 единици - за месец Simple Smile

0.5 ml /половин пипета/ е 2500IU  за 4 месеца
    1 ml /цяла пипета/ е 5000IU за 2 месеца

Общи условия

Активация на акаунт