Лакове за нокти - 154

• 41 285
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Има разлика в качеството при стъклените пили определено. Имам на Титания сигурно на повече от 5 години и не е мръднала. Бях си я счупила и инцидентно купих някаква каква да е, беше ужасна. Изтърка се за нула време. Та, харесвам стъклените, но ме дразни дебелината им ( то няма как да са по-тънки де). И определено има разлика в качеството им.

# 136
  • София
Снощи набързо се лакирах. Основният цвят е на She, бялото е непокривно на Bel london, златистото е на Zoya

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 10:49 от lepi

# 137
Пиля само с груба картонена пила аз, за няма и 10 минути оформям ръце и крака, моята направо е като шкурка, 2-3 движения и премахва по 1-2 см. нокът, мразя да губя време в пилене, нито пък понасям да дишам финия прах, който се стеле наоколо с повечето пили. После обаче дооформям с метална, за прецизно оформяне в основата. Четох че коментирате, че овалната форма издължава визуално - да, но искам да вметна, че е така, ако пилите и в основата, отстрани, защото нокътят също расте и на ширина, не само на дължина. Ако не се пили встрани, въпреки овалната форма, ноктите си остават по-тумбести и не издължавате пръстите си кой знае колко. Аз имам много дълги пръсти и дори те изглеждат по-набити и тумбести, ако само заоблям върховете и не пиля встрани под ъгъл, като невинаги пилени под ъгъл нокти е равнозначно на остри, stiletto нокти.
lepi, страхотен маникюр!

# 138
Кристалче, на мен дори ми е странно, че се коментира пиленето на нокътя отстрани. Никога не съм подлагала това на съмнение и ми е чудно, че има хора, които не оформят нокътя и странично. Не мога да си представя, че ще пиля само отгоре, израсналата част, без да оформя в основата(отстрани). Обаче явно щом се коментира има такива наблюдения. Определено нокътната плочка оформена и в основата издължава визуално маникюра и пръстите изглеждат по елегантни.

# 139
Кристалче, на мен дори ми е странно, че се коментира пиленето на нокътя отстрани. Никога не съм подлагала това на съмнение и ми е чудно, че има хора, които не оформят нокътя и странично. Не мога да си представя, че ще пиля само отгоре, израсналата част, без да оформя в основата(отстрани). Обаче явно щом се коментира има такива наблюдения. Определено нокътната плочка оформена и в основата издължава визуално маникюра и пръстите изглеждат по елегантни.
А може ли нагледно (снимка) колко отстрани успявате да изпилите?

# 140
Снощи набързо се лакирах. Основният цвят е на She, бялото е непокривно на Bel london, златистото е на Zoya

страхотен лак, много мой е!

# 141
Витаминче, нагледно не мога да покажа в момента, но то е простичко. Отстрани нокътя също се разширява, както е писала и Кристалчето и е видимо с просто око. За да бъде "стеснен" се пили с пилата под лек ъгъл да се обере разширението. Може да е мъничко, а може и повечко в зависимост от нокътната плочка, нейния вид и размер. Формата в случая е без значение относно пиленето отстрани в основата, няма значение дали е правоъгълна, остра, заоблена. В основата само стесняваш. Вече в израсналата част там пиленето и ъгъла имат значение за формата. Не съм сигурна дали обяснявам добре, но се опитвам. Grinning

# 142
A, Джаста, аз преди не пилях отстрани. 😃 Мислех, че е вредно за нокътя 😄 А и да си призная, не предполагах, че при моите нокти може да има "пълна промяна" само заради формата...даже мислех, че с такава ненатрапваща се, безлична форма туширам дефектите 🙂
Витаминче, достатъчно е да си припомниш моите нокти преди и сега, разликата при мен е фрапираща 😆
И аз мразя досадното скъсяване и ми отнема време. И аз имам ел. пила. Освен това, намерих някаква хартиена в Елитис, евтина, а е като шкурка и скъсява и тя много бързо (когато не мога да използвам ел. пилата действам с нея). Тази седмица си купих и от Лидъл 2 пили (много харесвам техните полиращи блокчета)- блокче и една стъклена. Стъклената доста ми хареса също. Ще видя как е като издръжливост. Направи ми впечатление, че добре оформих с нея и отстрани, с блокчета после само загладих леко. При пилене на по-дълги нокти много ме дразни когато ми се получават нещо като висящи "парцалчета", остава слой от нокътя...цял живот се чудя дали е нормално или само при мен се получава 😃
Лепи, много мой цвят също! 💚 Бялото Бел 04 ли е?
Ивче, и синьото много ми хареса 🙂
Междудругото, розовият лак на средните пръсти още се държи, нищо, че се отлепи леко откъм кожичките, за ежедневието (без снимки в близък план) става. Очаквах да е паднал на люспа вече...

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 14:03 от dolce miele

# 143
  • София
dolce miele точно 04, когато го купувах ми се стори, че ще е покривен, но за френски лак е чудесен

# 144
А може ли нагледно (снимка) колко отстрани успявате да изпилите?
Ето, прилагам моя снимка - в червено (и много лаишки) съм маркирала откъде започвам да пиля под ъгъл. Важи за всякаква дължина, не само за тази, просто ако не се пили встрани, ефект на издължаване няма в пълен ефект, напротив, дори могат да изглеждат по-тумбести пръстите, ако само върхът е объл, а встрани не се пили под ъгъл, важи и за моите пръсти, които по принцип са дълги. Ако спуснеш една мислена линия до маркировката в синьо, равна по широчина на широчината, от която съм посочила че започвам да пиля, можеш да добиеш представа колко по-тумбест ще е нокътят и съответно, по-тумбести и пръстите.
За всяка форма, не само за овалната, ако се цели ефект визуално по-дълги и фини пръсти, следва да се пили и встрани. Долче е най-големият пример в темата за напредък с пиленето, помня първото ѝ включване тук, веднага си помислих колко ще ѝ се преобразят ноктите и ръцете, ако започне да пили настрани и под ъгъл, резултатът не закъсня Simple Smile

# 145
Кристал, помня, че тогава и на мен ми показваше подобна снимка с линии 😄 До онзи момент изобщо не можеше да ми хрумне да пиля ноктите от тази точка/линия- но на практика като пробвах се оказа, че е възможно. 🙂
Лепи, и аз когато купувах Бел 04 помислих, че е покривно бяло (такова търсех), поне на светлината в Лили така изглеждаше. Но пък е хубав лак. "Блажното" бяло на Бел е 03. 🙂

# 146
  • София
Не пиля нокти при всяко лакиране. Както и кожичките не ги режа всяка седмица.  Когато оформям ноктите четвъртити, не пиля отстрани. Така ноктите ми не се чупят.

# 147
И аз не пиля всеки път, само заглаждам, ако усетя, че има неравност. Когато пиля ноктите си "по-ръбести" също задължително пиля и отстрани- едно, че така е по-добре визуално за моите плочки и второ, че на мен пък точно така ми се чупят по-малко. Въобще при мен колкото е по-изпилено отстрани, толкова по-малко чупя нокти 🙂

# 148

Това маслинено зелено е страхотно! Много красиви маникюри видях в темата. При мен няма нищо за показване. С розовия мат на Shе съм. Вчера го сложих, днес е обелен отвсякъде, сигурно защото не сложих нито база, нито топ. Предния път сложих и не изсъхна за  два часа и се размаза. Освен това няколко нокътя се счупиха до дъно. Ближа рани и чакам да се пооправи положението.

Ползвам тази база уж с витамини от два месеца и ефектът е нулев. 🙄

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 14:50 от Atamagaokashii

# 149
Да, Джаста ще ти покажа. Само да се добера до вкъщи след работа :д
Продължава да държи зеленото на ноктите ми. Днес си купих 2 нови пиера от същата серия са като показания от мен онзи ден.В мен са. Ако искаш да ти покажа и тях, или държиш да видиш зеленото как е в шише?

Общи условия

Активация на акаунт