Коремът вече доста натежава, ОКТОМВРИ бързо наближава - Тема 14

• 45 751
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Честитоооо на новите мамиии! 😍 Силни и здрави момчета! Леко и бързо възстановяване на вас и скоро да си ги гушкате вкъщи! ❤

# 631
За почерпката съм решила следното. Подготвих малък подарък за док, защото без нея и двете ми момичета можеше да ги няма, имам си история. Инструктира таткото да и го занесе още в деня на секциото с един хубав букет. А на самото изписване ще донесе една питка и някакви бонбони, които ще подадем на акушерката, която му дава бебето.
А за близките много се чудя. Честно да ви кажа вече ми е трето и не ми се занимава. Мисля само на изписването да дойдат, ама после със сигурност няма да ми се размине гостито. Дано сами да съобразят, че няма да е удобно.
Да ви кажа и за стаята съм си заселила  една сума и ще искам да съм сама. С ЕГН-то явно човек става по-дръпнат😂

# 632
Честити да са бебенцетата, момичета🍀
Вярвам че всяко едно нещо се е случило за доброто ви!🙏

Бъдете живи и здрави💕💕

# 633
Момичета, колко хубаво! На всички нови мами пожелавам здрави и честити бебчета! Само радост да ви носят и щастливи мигове! 🙏🏻❤❤❤
Аз мъничко да се похваля, Румен вече от два дена не е в кувьоз, а на нормално легълце, облечен в дрешки, като едно нормално здраво бебе. Това са думите на докторката. 1910кг беше вчера и казаха, че като стане 2150кг го пускат. Нямам търпение да си го приберем.

# 634
  • омъжена
Да ви питам аз до сега не съм носила питка . Значи на акушерката де подарява букет,питка и бонбони? Аз сега отивам при АГ обадих и се. Да видим какво ще каже как е положението. Днес ме боли главата,но май е от вълнение.. Детето за първи път на училище и така. Новината е страхотна за бебоците наистина. нов ден нова радост

# 635
Добре дошли да са ни новите бебчета Heart

За изписването ще взема една бутилка уиски и някакви сладки за акушерката ми. Ще ме посрещнат само най-близките макс.10човека, но нямам намерение да ги каня на трапези и да ги обгрижвам. Те ако искат да се организират и да си празнуват някъде другаде Simple Smile
Вчера се роди бебчето на много близък приятел на ММ и празнуваха до малките часове, прибра се доста замотан, представям си какво ще е като се появи и нашата буболечка Grinning

Я да ви попитам, знаете ли дали все още има изискване да се маха лакът от ноктите преди постъпване за раждане?

# 636
И аз се чудих много за почерпката. Родих в частна болница и като си говорих с другите родили момичета всички казваха, че достатъчно плащат и не смятат да дават почерпка. Реших все пак да оставим нещо за пиене и голяма кутия хубави бонбони. Но много ми се иска да дам нещо на двамата АГ, които ме следяха. За алкохол и дума не може да става, особено при единия, защото не пие и сам е казвал, че има много алкохол, но понеже може да бъде извикан по всяко време не може да си позволи да пие. Гледах в мола в магазина на линд много красиви кошници, но за 80 лв вътре има много малко неща. Ако аз си купя кошница и купя отделно същите неща вероятно ще излезе наполовина.

# 637

Я да ви попитам, знаете ли дали все още има изискване да се маха лакът от ноктите преди постъпване за раждане?

Казаха ми, че няма нужда и че това са глупости.
Цитирам мой близък анестезиолог "Ако чакаме да следим състоянието по плочките на ноктите, загубена е работата." 🙂

Друг е въпроса, че аз мисля като вляза в 9ти месец да го махна, защото не знам дали ще ми бъде удобна поддръжката следващите няколко месеца.

# 638
Честита радост, Мони и Хариом! Да са здрави и борбени юнаците!
Браво и на Румен! Още малко и всички трудности ще са зад гърба ви!

# 639
Това с лака на ноктите и на мен с първото ми го разправяха, сега като си говоря с анестезиолога и той се скъса са се смее. Били пълни глупости.
С тези почерпи да ви кажа, това си е личен акт. Всеки сам си решава дали и на кого и какво иска да даде. Така че изобщо не се съобразяват с общите схващания. Аз на моята док съм и подготвила нещо лично, защото аз така го чувствам, а на акушерката мъжа ми ще подаде примерно кутия бонбони или нещо си там, пак защото аз така го чувствам. Това не значи, че ако някой не подаде, няма да му дадат детето 😂 Смисъл, че всичко си е строго индивидуално. Моя приятелка беше толкова разочарована от нейната болница, че не искаше и една троха да им остави. Така че съм си набелязала някакви неща, пък като вляза там ще го реша на първия/втория ден 😊

# 640
  • омъжена
Минах при АГ . Тя за разкритие ме гледа, аз и казах,че имам силни контракции което не е лъжа и си викам да се хвана за нещо но нямам разкритие, незнам какво каза ,че влизал един пръст в шийката и главата се намествала вече. Но нищо не разбрах. Изписа ми за силните контракций с по издължено действие коринкаре Нео. Еми това е ще си чакам до датата явно така си трябва,бебето си иска тази дата няма да го пришпорвам с моите притеснения.

# 641
  • София
Честито на родилите!
По повод даването на лекари и т..н. Аз мисля че е най добре колкото и да е но да е от сърце!

# 642
  • au bout du monde
Предният път родих с гел лак. Не съм го махала и си го поддържах и след раждането. Сега съм го оставила да израсне, защото нямам време за поддръжка 😞

Нищо няма да нося в болницата, защото няма да засека тези, които са ме израждали. Може на рецепцията да се остави нещо за всички или поздравителна картичка.
След раждането те местят в друго отделение с други сестри, тези които са те изродили повече не ги виждаш и нямаш достъп до тях.
Честно казано толкова хора се смениха на смяна предния път, че имената не им помня.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 10:54 от La Libellule

# 643
Мен като ме оперираха преди 5 год в света Марина в Плевен, да нямам лак беше изрично изискване. Може на някои места да се изисква и за раждане.

Браво на бебе Румен!!! Да стане 2150 за 0 време пожелавам Simple Smile

Азалия Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 644
Честити бебчета, Мони и Хариом. Да си ви живи и здрави и много да ви радват.

Общи условия

Активация на акаунт