Коремът вече доста натежава, ОКТОМВРИ бързо наближава - Тема 14

• 45 735
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • au bout du monde
До колкото знам на тонове се ходи само на частно и се заплаща.

В Англия също няма такова нещо, само ако имаш оплакване, че не усещаш бебето.

# 676

Тъкмо сега гледах в Национален рамков договор 2012”- подменю „Приложение № 13 и № 15” или по точно какво , какви и по колко прегледи се полагат при Наблюдаване на нормална, рискова и тн.бременност. Въпросните тонове за който съм се интересувала аз влизат в безплатните прегледи, по два пъти в седмица…ама то в БГ вече няма закони..взимаш си направлении за раждане(безлатно такова) и пак си плащаш под масата..

# 677
  • au bout du monde

Тъкмо сега гледах в Национален рамков договор 2012”- подменю „Приложение № 13 и № 15” или по точно какво , какви и по колко прегледи се полагат при Наблюдаване на нормална, рискова и тн.бременност. Въпросните тонове за който съм се интересувала аз влизат в безплатните прегледи, по два пъти в седмица…ама то в БГ вече няма закони..взимаш си направлении за раждане(безлатно такова) и пак си плащаш под масата..

Не съм се интересувала, защото не живея в Бг, но всичките ми познати са били на частно и на мен ми се струваше като допълнително даване на пари. Слава богу и двата пъти не ми се е налагало да бъда на тонове, само при оплакване.

# 678
Аз също не ходя на тонове, но всеки път ме гледа на ехограф.  Моя Аг не е от разговорливите,  накрая само казва екстра и толкова. Имам му доверие, щом казва, че е ок, значи е ок.

# 679
Току що се връщам от болницата  точно от тонове
Имам много контракции и неразположения  и болки .....
Бебето е добре обаче аз пак съм   с уринарна инфекция. Не знам от къде и как става , съмнявам се че не се доизлекува и пак се почва. Въртя се в един омагьосан кръг от юни месец .
 3ти антибиотик вече ще се пръсна. Реве ми се много! Оплаках ви се Cry

# 680
Някой с актуални цени за Селена? Аз влязох в няколко теми, но много различни мнения има. Разбрах, че трябва около 2000лв. да си отделя, но това което ме разочарова най-вече е, че момичетата пишат, че не дават вода е бутилки, а само в диспенсър в коридора. Диспенсър.... ХИ ги забрани в училището на децата още преди години. Та явно ще си нося и стек вода с багажа, което за частна болница си звучи разочароващо.

# 681
Някой с актуални цени за Селена? Аз влязох в няколко теми, но много различни мнения има. Разбрах, че трябва около 2000лв. да си отделя, но това което ме разочарова най-вече е, че момичетата пишат, че не дават вода е бутилки, а само в диспенсър в коридора. Диспенсър.... ХИ ги забрани в училището на децата още преди години. Та явно ще си нося и стек вода с багажа, което за частна болница си звучи разочароващо.
Приятелка роди там преди няколко месеца, плати общо 2250 лв.

# 682

Редактирам се : Нормално 1400,секцио 1800.
За водата е вярно, за съжаление.Доста неща ся се променили.
За цената тя е различна, ако примерно се наложи да ти направят накой от изследванията който трябва да имаш при прием в болница, отделно ако желаеш преглед от ортопед.
И най-фрапантното е че ако си RH- и трябва да ти слягат Анти Д инжекция се плаща, което никак не е уместно тъй като дори ЗК поема тази инжекцияя ама както и да е..тя е около 200лв.
Виж в темата за болницата.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 23:11 от Sunshine202

# 683

Между другото в Холандия е като в Англия. На последния преглед ги питах за тонове и ми казаха, че правят само, ако има някакъв проблем или не усещаш бебето.

# 684

Нормално 1600, секцио 1800.
Виж в темата за болницата
Е как нормално 1600,като преди 1 седмица питах на регистратура и ми казаха 1450лв

# 685
По въпроса с водата в частните болници. Нали съм в Токуда от снощи. Преди да ме настанят си взех отвън от автомата едно шише, днес питах за още вода, защото в края на коридора има диспенсър, който не работи, а чета, че на родилките дават две шишета по 500 на ден (аз съм за наблюдение, не съм родила, но пак имам нужда от вода като че ли..)
Та ми казаха да ида отвън до автомата да си взема вода или да пия от чешмата в стаята..
иначе на мен кръвното ми се нормализира, тоновете са добре, утре като излезе 24 часовата урина се надявам да кажат какво ще правим, защото никой никаква информация не ми дава.

# 686
  • омъжена
Говорим си ние с мъж ми,че все забравям шоколад да си купя за болницата и вода, а той ми  каза аз сега ако ти купя ти ще го изядеш 😄😄😄😄😄. Ох много се смях днес не е май на добре. Почнах да попълвам анкетата за преброяването  онлайн и като стигнах един въпрос в сграда,колиба , или др място живеете, и си мисля е не в палатка живеем ⛺ напушиме един смях от там още. И бебока само рита милия.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 23:11 от sunshine1992

# 687
Съншайн пак не те разбирам 😄

# 688
  • омъжена
Съншайн пак не те разбирам 😄
А поправих се малко. Ами и аз вече незнам тези хормони са на макс май, единия ден плача на другия се смея. Те побертетите са така и аз сега като тях се чувствам. Да не говорим,че се ядосвам все едно съм в м. цикъл изобщо нямам думи. 🙂😋

# 689
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз по принцип съм си ревла, ама сега хептен. Сноши ММ като ми съобщи, че днес отново ще бъде цял ден на работа, ревах с глас. И кучето се разплака, почна да купи като крава и както ревях, почнах да се хиля. 😂 Миличкото ми то, много ме мисли.

С първата ми бременност не са ми взимали пари за запис на тонове. Сега, ако аз не бях попитала, май нямаше да ми предложат. АГ-то каза, че щом ми е нормална бременността, чувствам се добре и усещам редовно бебето, нямало нужда. 20лв. платих, два пъти съм ходила. Утре влизам в 38г.с.

Общи условия

Активация на акаунт