Коремът вече доста натежава, ОКТОМВРИ бързо наближава - Тема 14

• 45 739
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Hariom, Monika, честити щастия!! Много да ви радват, да растат живи, здрави и много щастливи.

Бързо възстановяване на вас и безаварийно родителстване ☺💕💗

Water, страхотни новини за Румен! Стискаме палци бързо да става пухкав 💚

# 661
Честито на Хариом и Моника, да сте живи и здрави и бързо възстановяване.
Water,  браво на Румен и бързо да достигне кг. и прибиране в къщи вече при мама.

Аз днес бях на първи тонове, всичко изглежда добре. Даже започна да хълца, че се посмяхме малко с нея, чуваше се много.Док каза че е доволна. Аз още незнаех точно какво да гледам , за тоновете знамм, но контракциите още не са ми ясни, а като гледам линията на контракции има само един отскок в графиката, ако това показва контракция. Другата седмица съм пак и тогава вече ще знам какво да гледам и питам на място.
Минах и след това до Лидл и си купих един сутиен за кърмене и клин, а за бебка 2 чорапогашника, много сладки ми бяха, чесно казано незнам дали ще ми трябват, но да има за всеки случай.

# 662
  • София
45 дневен отпуск преди раждане се изплаща в размера на майчинството и влиза в самото майчинство. Затова са ти изплатили оставащите дължими пари по болнични, защото те се изплащат на по-нисък %, а 45 дневния се изплаща на 90%, както се изплаща самото майчинство.
Въпроса е кога се изплаща 45 дневния - преди или след като се роди?

# 663
Благодаря много на всички за пожеланията! Бебчо е вече цял ден при мен, засука, сега спинка. Въпреки, че ми е второ имам чувството, че за пръв път имам толкова малко бебе❤️Още не мога дори да повярвам как вчера излязох и деня ми беше пълен със задачи, а накрая родих😀

# 664
Толкова сладка новина! Толкова ме радва всяко засукало бебче HeartHeartHeart

# 665
Станислава5642, пак казвам-на мен вече първият ден от 45-дневния ми е изплатен на 14 септември, т. к. първи ден ми е 31 август.

# 666
45 дневен отпуск преди раждане се изплаща в размера на майчинството и влиза в самото майчинство. Затова са ти изплатили оставащите дължими пари по болнични, защото те се изплащат на по-нисък %, а 45 дневния се изплаща на 90%, както се изплаща самото майчинство.
Въпроса е кога се изплаща 45 дневния - преди или след като се роди?

Аз съм пуснала моя 45-дневен болничен на 28-ми август. Изплатен ми е вече за последните два  дни от месеца - 30-ти и 31-ви.
Счетоводителят ми каза, че началото на октомври ще бъдат изплатени и всички дни от септември, след което и оставащите дни до термин (12-ти октомври в моя случай). Тоест изплаща се ПРЕДИ раждането. Ако родиш преди термин пък оставащите дни се прехвърлят към следващия болничен.Hands Plus1

# 667
  • au bout du monde
Взех си чай от малинови листа и започвам да пия.
Днес успях да направя дълга разходка👌
И сега идва ред на упражнения за нормално раждане.

# 668
Момичета, някоя имала ли е висок Фибриноген? Прочетох, че е нормално в края на бременността, но ако е коментирано с лекар ще ми е полезно да видя инфо.

# 669
Момичета, някоя имала ли е висок Фибриноген? Прочетох, че е нормално в края на бременността, но ако е коментирано с лекар ще ми е полезно да видя инфо.

Да, моя фибриноген последно преди 2 седмици беше 4.5 при референтна до 4. Хематолога, който ми назначи терапията за тромбофилията (в БГ) каза, че в края на бременността стойности до 6 е нормално.

# 670
  • омъжена
Вижте какви сладурски музикални  играчки играчки продава една приятелка нов онлайн магазин е и са по 25лв

# 671
Аз си идвам от следящата по ЗК.Ходих да я питам кога да ходя за тонове, и тая ми вика ама ние такива неща не практикуваме🤣откъде си го чула това нещо..еди си кво си хаха.. вика ти ако ходиш в някаква часна клиника за това, ние не правим такива неща, единствено ако има нещо следим тоновете в болницата, или пък ако искаш на видеозон аз така или иначе ти ги виждам и така🤣боже щях да припадна…лошото е че тяхс мен така се отнася щото свекърва ми работи при нея и мен не ме вижда като “КАСИЧКА” и за това ме отсвири…
Просто нямам думи с който да опиша ситуацията..толкова некомпетентни лекари има в тая държава…

# 672
  • София/Севлиево
Моят все е малко над горнаата граница,но както са ти написали в края на бременноста до 6 е допустимо.
Много сладки играчки, ако може линк към магазина на ЛС.
Аз не мога да разбера как без мерене на тонове.Днес бях за пръв път в Шейново.Бяха малко високи,но Вецев каза, че всичко е наред.Забелязах, че рязко скачат като получа контракция и после има леко прекъсване-случи се 2 пъти,но докторът ме успокои и каза, че ако нещо го притеснява ще ме задържи в болницата, а щом ме пуска да не го мисля.Бебето е вече 3 кила, отговаря на 37+4 -5 дни и се надявам да си дочака датата за секциото.На 21-ви пак съм на преглед.

# 673
Аз си идвам от следящата по ЗК.Ходих да я питам кога да ходя за тонове, и тая ми вика ама ние такива неща не практикуваме🤣откъде си го чула това нещо..еди си кво си хаха.. вика ти ако ходиш в някаква часна клиника за това, ние не правим такива неща, единствено ако има нещо следим тоновете в болницата, или пък ако искаш на видеозон аз така или иначе ти ги виждам и така🤣боже щях да припадна…лошото е че тяхс мен така се отнася щото свекърва ми работи при нея и мен не ме вижда като “КАСИЧКА” и за това ме отсвири…
Просто нямам думи с който да опиша ситуацията..толкова некомпетентни лекари има в тая държава…

При мен беше по същия начин с ЗК Grinning , но тя знаеше ,че се следя и на частно и си ми каза следи с нея,тук правим запис на тонове,само ако не се следиш на друго място Grinning

# 674
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит рожби, момичета! Нека растат здрави и силни, а на вас бързо възстановяване!♥️

Ние предния път оставихме бутилка уиски, кола, бонбони и соленки за почерпка, сега също ще направим така.

Никой няма да идва на изписване, единствено мама ще ни чака вкъщи с дъщеря ни, защото мисля, когато вляза да раждам, тя да им отиде на гости. Изобщо не се притеснявам, че ММ няма да се справи с нея, напротив. От бебе си в гледа страхотно, къпе я, облича я, прически прави. ♥️ Но не искам да се стресира, че мен ме няма, защото никога не съм отсъствала. А при мама и тати обожава да ходи и знае, че там ни няма с баща ѝ и ще ѝ бъде спокойно.
Откакто си стегнах багажа за болницата, не спира да повтаря, че мама няма да ходи самичка в болницата, Мони щяла да дойде с мама.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 20:59 от DespicableMe

Общи условия

Активация на акаунт