Коремът вече доста натежава, ОКТОМВРИ бързо наближава - Тема 14

• 45 744
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Предният път родих с гел лак. Не съм го махала и си го поддържах и след раждането. Сега съм го оставила да израсне, защото нямам време за поддръжка 😞

Нищо няма да нося в болницата, защото няма да засека тези, които са ме израждали. Може на рецепцията да се остави нещо за всички или поздравителна картичка.
След раждането те местят в друго отделение с други сестри, тези които са те изродили повече не ги виждаш и нямаш достъп до тях.
Честно казано толкова хора се смениха на смяна предния път, че имената не им помня.
Кой казва че нямаш информация за изроди ли те?

# 646
За първото дете на изписването, моя мъж беше донесъл почерпка.Независимо колко плащаш за раждане и екип, по стара традиция за хубави събития си се черпи.Оставили сме почерпка за здравето на нашето дете,както сме почерпили приятели и роднини.Ако всичко е наред, мисля пак да им оставим нещо.
За изписването вероятно ще дойдат свекърите и родителите ми.Имам прекрасни семейни снимки от първото изписване.Голям купон и превървици от хора няма да има.

# 647
Честито и тук за бебоците на Моника и Hariom.
Аз днес ходих да си взема резултатите от секрета и честито гъбички. Уж лекувахме преди месец и половина и така ме е яд на себе си, че не поисках да ми вземат пак секрет след лечението. А тогава АГ ми назначи лечение без изследване, само като ме видя и каза какво лечение да започна. Наревах се едно хубаво и чакам АГ да ми пише какво да правя.
И без това съм супер притеснена, заради синдрома ми на бялата престилка. А другата седмица имам час при д-ра при който искам да раждам.

# 648
Честити бебенца на всички , нека да растат здрави и бързо възстановяване на майките.

Аз имам въпрос. Живот и здраве ще раждам в София,но сме си от Бургас. Знаете ли как стоят нещата с акта за раждане? Къде трябва да се отиде ,кога и за колко време го издават?

# 649
Акт за раждане:
1.ако родите в града, в който сте по ЛК се получава от районната администрация, в която се водите.
2.ако раждате в друг град, актът се получава в районната администрация, в която се води болницата, срок 14 дни.

# 650
Какъв бебевалеж само!
Много здраве за малките бебоци и само радости за мама покрай тях!

Усещам как времето тик така и изтича. Питам се кой ли ще е следващия.... При някои болки или нови усещания се замислям дали не се започва Simple Smile а в началото имах някакъв инстинкт, че ще пренося.   

Успех на всички!  Леки последни дни и дано е леко раждането за всички и със здрави и силни бебенца!

Някой ще ражда ли в Авис Медика, Плевен? Може да ми пише на лично.

# 651
Честити бебоци, момичета! Бързо възстановяване и дано скоро сте си вкъщи!❤❤❤

# 652
Чистити бебоци❤❤❤живи и здрави да са !Бързо възтановяване на вас 🥰🥰🥰

# 653
  • до най-прекрасния мъж
Браво на Румен, да трупа бързо останалите грамчета и да си се гушкате вкъщи скоро. Щом си е в легълце, най-страшното е минало. Той е герой и вие също. Blue Heart

# 654
Честити бебчета!!! Heart Да са ви живи и здрави, a на вас бързо възстановяване. Flowers Four Leaf Clover

Аз имам следното питане - Кога се изплаща 45-дневния болничен? След раждане ли?
Защото имам някакъв измислен превод от този болничен - 60 лв. Flushed Даже не разбирам какви са тези пари.

# 655
Най-вероятно са ти платили последните два дни от Август (30 и 31). И аз днес имам превод само за 31 Август.
Честити бебчета!!! Heart Да са ви живи и здрави, a на вас бързо възстановяване. Flowers Four Leaf Clover

Защото имам някакъв измислен превод от този болничен - 60 лв. Flushed Даже не разбирам какви са тези пари.

# 656
Най-вероятно са ти платили последните два дни от Август (30 и 31). И аз днес имам превод само за 31 Август.

И аз предположих, че така е станало. Благодаря много!

# 657
Абсолютно същото и при мен. Понеже първият ми ден е последният от август, на 14 септември получих първите 30 лв. превод.

Честити да са ни малките бонбони 💙💙
Да растат здрави, силни и борбени, а мамите да не усетят времето на възстановяване ❤️

# 658
Аз пък досега, винаги съм получавала пълния размер на болничния.  45дневния ми беше от 20.08, след няколко дни получих превода, в това отношение счетоводството на болницата са много коректни,  изобщо не съм чакала

# 659
45 дневен отпуск преди раждане се изплаща в размера на майчинството и влиза в самото майчинство. Затова са ти изплатили оставащите дължими пари по болнични, защото те се изплащат на по-нисък %, а 45 дневния се изплаща на 90%, както се изплаща самото майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт