Паническо разстройство - 51

• 39 157
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз си мисля, дали АД след прекъсване може вече да не действа добре като преди, ако се започне пак? И друго се тревожа, дали ще мога да спра тези хапчета някога? Как има хора, които едно хапче не са изпили пред живота си, камо ли АД? И какви неща преодоляват? Около мен все обвинения, че съм слаба психически и не мога да се боря. Този с какво се правил, онзи как се бил оправил, третият как преживял нещо си. Само аз не съм можела.

Успокой се не си само ти .. И мога да ти кажа ,че не можеш да знаеш този срещу теб как се е справил и дали изобщо се е.Никой не знае какво му е на другия.
Аз съм на 30год и до сега не бях пила никога АД ,борих се сумати години,депресиите идваха и си отиваха.Била съм в депресия и то с много натрапливи мисли още в университета и даже не знаех какво се случва с мен ,била съм с ПА и ги превъзмогнах без АД и др ,но сега просто не успях.
Не се самоизмъчвай, че си слаба ,главата горе.
Да де, ама по думите на околните съм достатъчно слаба и не съм баш като Иванка и Драганка, които се справили , видиш ли ей така на една гола психика. Няма хипохондрия, няма лигавщини, борят се яко и ей го успявали.
Анонимен, мила можеш да ги спреш винаги когато пожелаеш!   АД си действат еднакво по един и същи начин. Спирала съм ги и съм ги почвала, нямаше разлика. Можеш и без тези хапчета. Но първо се кунсултирай с лекуващия лекар. Повярвай ти можеш всичко! Какви са тези обвинения, за които пишеш около теб? Ти си Ти, Не си Иванка и Не си Драганка. И на мен са ми казвали, че имам хипохондрия и на 1 000 000 още най-малко.Пиши ми на лични! Моля те! Прегръщам те силно! ♥️♥️♥️🤗🤗🤗
Аз ги спрях през пролетта. Сега пак ги започнах и си изтърпях и синдрома на отнемане и сега започването. Страх ме е само да не ми довлекат болест друга. Смятам да се стабилизирам и да опитаме пак с доктора да ги спрем. Изпаднах в стрес от случка и се разбутах тотално. Започнах ги и сега гадене, треперене, болки в гърба, в гърдите и постоянното натякване "е, не можа да се пребориш значи и това е!". Постоянно тичане по доктори и ужасен страх.

Да, и при мен беше така. Отвратителна химия. А хората около теб, трябва да те подкрепят и разбират. Сега това е най-важното! Това е ключът към успеха на твоето здраве. И моят съвет е ако ти се гади, значи не трябва ги пиеш. Разговаряй възможно най -скоро с лекуващия, но аз така с  последните, които ми бяха изписа ми се гадеше много от тях просто си казах край. Няма да ги пия. То бяха гърдите, то беше тремор, треперене, то бяха болки в гърба и цялото тяло, изобщо бях парцал, то какво ли не беше, накрая последните които сменихме бяха тези гадене и повръщане и си казах край, това не е за мен. Тялото ми не може да го понесе.

От всички хапчета има гадене, мен ме лекуват заради гадене, при мен е двоен ужас, изпитвам гадене от 1 година вече всеки ден, но трябва да се изтърпи 6 месечното лечение.

# 466
Де да беше само шесмесечно... Аз вече 6г ги пия с малки прекъсвания и незнам докога...

# 467
Лелеее, Розичка... Не е ли много!? А странични ефекти имаш ли?

# 468
Нормално си е. Аз 20 г. пих серопрам и спря да ми действа и сега лекаря ми го смени със сероксат. АД се пият цял живот.

# 469
Нормално си е. Аз 20 г. пих серопрам и спря да ми действа и сега лекаря ми го смени със сероксат. АД се пият цял живот.
Ако са точните половин година се пият и се спират, явно не са ти точните лекарства, затова по-добре е да се лежи в психиатрия и да те наблюдавят кои хапчета и как ди действат.

# 470

Ох, на мен ми се струва прекалено. Отделно, че от серопрама ме болеше зверски глава и в листовката пише да не се приема от хора страдащи от паническо разстройство и паник атаки, тоест както съм аз. Ами това, да не се приема ако сте депресиран и имате мисли за самоубийство. Че нали се изписва точно като антидепресант? Как да го разбирам?

П.П  Ама вие наистина ли имате нужда от тази химия пълна с противоречия? Власт имащите трябва да ни благодарят. Психиатрите биха умряли от глад без нас. Изписват тези медикаменти сякаш раздават бонбони на сираци. Може ли такова безхаберие?

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:13 от Aleks81

# 471
Чак пък в психиатрия... Няма да лежа.
Имам и добри периоди, намалям от едно на 1/2.Но ако стане напечено си ги вдигам. Овладяват ми тревожността и така, до следващият епизод..

# 472
# 473
Тревожните и депресивните състояния са може би най разпространените състояния в света, просто много хора не ги приемат , защото не са както другите болести - на сърце, на мозък, на панкреас и т.н. Но са също така сериозни и искат своето лечение. Това, че Пешо се лекува с ракия 35 години не значи, че се бори. Както и това, че не си с диагноза депресия, не значи , че нямаш. Отделно на това, много хора в депресия просто си го карат така и не отиват на лекар. По добре да се лекува , както всяка друга физическа болест.

# 474
Георги Дяков, аз пък искам да попитам как светът е достигнал до това ниво което е сега, като пра дедите ни са пили именно само домашен гроздомицин. Едно време не е имало лечители и медикаменти. А сякаш хората са били по-здрави... Заболи го гърло пие си ракийка. Весело му е пие. Тъжно му е пие. На сватба, на погребение - пие. И израза, че отровата е в дозата.

# 475
Георги Дяков, аз пък искам да попитам как светът е достигнал до това ниво което е сега, като пра дедите ни са пили именно само домашен гроздомицин. Едно време не е имало лечители и медикаменти. А сякаш хората са били по-здрави... Заболи го гърло пие си ракийка. Весело му е пие. Тъжно му е пие. На сватба, на погребение - пие. И израза, че отровата е в дозата.
В днешно време всичко което минава през устата ни е отрова. Това е истината.

# 476
Я ми кажи до кое ниво е стигнал света да видим?
Средна продължителност на живота на българина през 1916? Основна причина за смъртност през 1920? Нива на визуален стрес през периода 1930-1936?
Аз ще ти дам подсказка - не са живели над 55 масово, и през 1920 са умирали от "лош корем". Та толкова за дедите. Съвременния свят прекалено силно стимулира всички рецептори и това води до хипер реакция на тялото и мозъка. И от там просто се сриват системите. Отделно - колко често мислиш, че са били диагностицирани психични заболявания при дедите? Е не са, защото не е имало лекари. Който е много шантав - намирали го на дъното на кладенеца. Неврози при жените си е имало винаги, сега им викаме паническо разстройство. Незнам каква ти е представата за миналото и медицината но нещата не са се променили особено. Просто сега е по изчистено всичко. И информацията е много много повече.

# 477
Ако са точните половин година се пият и се спират, явно не са ти точните лекарства, затова по-добре е да се лежи в психиатрия и да те наблюдавят кои хапчета и как ди действат.

Това като го прочетох тръпки ме побиха.. Пу пу да не се стига до там.Не знам някак се плаша и ужасявам само от думата

# 478
Прав е Георги, и с майка ми съм говорила и тя ми е разказвала как като малка е разтривала ръцете на баба ми, защото се схващали от нерви.
А другата ми баба като я хванеше кризата и не можеше да диша, ужким астма, ама си беше баш паник атака.

Просто сега знаем, че и на 30 може да те удари в сърцето, а тогава са мислели, че се умира на 99 в леглото.

Хора, шефа на нашия отдел започна да ме закача. Намери ме и във фейсбук. Ние нямаме пряк допир, аз съм 2 нива надолу, но на една от срещите започнахме да се закачаме.

И хем ми лекува нервите, хем си викам още един дерт на главата не ми трябва.. Иначе от мнооого време насам не ми се беше случвало да ми се разтупти сърцето не от страх, а от вълнение. Но ще го мисля де, да не вземе на по-зле да отиде.

# 479
Я ми кажи до кое ниво е стигнал света да видим?
Средна продължителност на живота на българина през 1916? Основна причина за смъртност през 1920? Нива на визуален стрес през периода 1930-1936?
Аз ще ти дам подсказка - не са живели над 55 масово, и през 1920 са умирали от "лош корем". Та толкова за дедите. Съвременния свят прекалено силно стимулира всички рецептори и това води до хипер реакция на тялото и мозъка. И от там просто се сриват системите. Отделно - колко често мислиш, че са били диагностицирани психични заболявания при дедите? Е не са, защото не е имало лекари. Който е много шантав - намирали го на дъното на кладенеца. Неврози при жените си е имало винаги, сега им викаме паническо разстройство. Незнам каква ти е представата за миналото и медицината но нещата не са се променили особено. Просто сега е по изчистено всичко. И информацията е много много повече.

Не подхожда на женен мъж с дете да говори за жените, че винаги са били с неврози, а сега  го наричат паническо разстройство. Теб лично бях те чела, че си пийваш и ще те цитирам с риск да ми се обидиш.
"Един ден просто в магазина видях бутилка Финландия и си взех заради добрите стари студентски години. Сипах си в нас и след 100 грама в мен се разля божествено спокойствие, което не бях усещал от над година назад. Пих още 100 и всичко мина повече от прекрасно."
Ще спра до тук, за сега!

Общи условия

Активация на акаунт