💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 74 906
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Това не е математика. Това са елементарни действия. Да знаеш как да си умножиш, разделиш парите, примерно. И да се знае таблицата за умножение. Нищо повече и нищо сложно.

П. С. Имах съученичка в гимназията, която правеше двуразови тренировки и въпреки това по математика беше 6. Така  че спортът не е оправдание за таблицата за умножение.

# 931
Дет се вика, още чакам синус и косинус да ми помогнат в живота ама нейсе.

# 932
Аз не се подразних на Братоев, че не можа да реши задачата или че не се качи на варели те.
Подразни ме че запя в хора на кифлите и номинират Андрей. Да, съгласена съм че всеки иска да разкара по силните играчи, но пък точно сега те са по нужни за печелене на територия, иначе ще си мрат край реката
Борис поне призна че не се е справил. Искаше да се самономинира, дори и от чисто лицемерие да беше. Братоев даже не разбрах да имънка че има някаква вина

# 933
Направи ми впечатление как Братоев поне два пъти каза, че Андрей е много силен играч и не е за подценяване. Братоев е авторитет в племето, всички са респектирани от него. Андрей явно не комуникира много, дали заради проблем с българския, дали заради характер. И така уж между другото Братоев създава едно по- специално отношение към Андрей. Според мен това е и поводът да е номиниран казахстанецът.

# 934
  • София

Еее, айде, айде... Говорим за задачата от битката и елементарните деление, умножение и събиране. Никой не говори за тригонометрични функции и пр.

# 935

Еее, айде, айде... Говорим за задачата от битката и елементарните деление, умножение и събиране. Никой не говори за тригонометрични функции и пр.
Е, айде, айде ама и те се учат в гимназията.

# 936
И така уж между другото Братоев създава едно по- специално отношение към Андрей. Според мен това е и поводът да е номиниран казахстанецът.
Не съм съгласен с това. Отношението към Андрей идва от Алекс, който трудно преглътна загубата на Капитанската битка. И от няколко думи на самия Андрей, които подразниха всички жени и бяха катализирани от Красима, като най-първосигнална.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 14:36 от Bengun

# 937
И така уж между другото Братоев създава едно по- специално отношение към Андрей. Според мен това е и поводът да е номиниран казахстанецът.
Не съм съгласен с това. Отношението към Анрей идва от Алекс, който трудно преглътна загубата на Капитанската битка.

Пък и самият Андрей каза, че много се възхищава на Братоев. Едва ли търси конфликт с него, че Гошо да му търси отстраняването.

# 938
Не съм съгласен с това. Отношението към Андрей идва от Алекс, който трудно преглътна загубата на Капитанската битка. И от няколко думи на самия Андрей, който подразниха всички жени и бяха катализирани от Красима, като най-глупава и първосигнална.
Това е моето усещане за нещата - кого номинира Братоев, който се възхищава на Андрей? - Андрей

# 939
  • София
Братоев според мен добре ги води, Андрей дезертира сам от тази длъжността си, а на Братоев му се получава естествено да е лидер. Без да си придава важности, че той може да се справи физически с нещата, даже не спря да се иронизира и да изтъква на другите качествата. Има поглед над отборните игри и го слушат. Красима и Андрей започнаха да се разправят още в началото на варелите, той се намеси и всичко приключи. Иначе щяха да загубят преднината си.

За задачата, въобще не мисля, че е такава драма, че бяха по-бавни. Днес хората смятат с калкулатори и да, дори хората, които сме учили висша математика, така смятаме дори и на изпити, защото това се счита за нещо дребно, което те бави само в решаването на много по-сериозни задачи и проблеми. Животът се развива и хората губят навика да смятат наум, защото не им се налага след 5 клас.

Аз не смятам шампионите за глупави, но повечето явно не са си развивали логическото мислене с годините и ще им е трудно. Това на база играта с пъзела и че никой не иска да е на пъзелите. Сякаш Борис има потенциал. Хубаво е да се изредят всички, за да се види кой е най-добре. Ясно е, че нямат някой като Неделчо, но пък са по-силни физически, така че поне да не губят цялата си преднина.

# 940
Не говорим за интеграли, а за задачи по математика от начален курс. Доста по-сложни неща от дадените в играта се учат в гимназията. Аз впрочем също имах съученици, които много залагаха на спорт (баскетбол), но си бяха и силни в училище (някои от тях).
Андрей има проблем с езика, но и самият той си е някак странен, особен. Няма как кифлите да се радват на такъв. Имам чувството, че е възможно Братоев да създава интриги, но има време да се разбере.

# 941
  • София

Е, айде, айде ама и те се учат в гимназията.

Нека се учат. И други неща, които не се ползват всеки ден също се учат и все още чакам да ми потрябват, ама нА... Ставаше въпрос за задачата, с която всички се забавиха, а беше елементарна. А освен таблицата за умножение, трябва да се знае и реда на действията.

# 942
За реда на действията е факт. Но моля ви не сравнявайте гимназията със спортното училище. Различни са нещата.

И само да кажа, че аз завърших с 5-ца в дипломата по математика 🙋♀ Ама ми я писаха заради медал на републиканско 🤷♀

# 943
Аз не се подразних на Братоев, че не можа да реши задачата или че не се качи на варели те.
Подразни ме че запя в хора на кифлите и номинират Андрей. Да, съгласена съм че всеки иска да разкара по силните играчи, но пък точно сега те са по нужни за печелене на територия, иначе ще си мрат край реката
Борис поне призна че не се е справил. Искаше да се самономинира, дори и от чисто лицемерие да беше. Братоев даже не разбрах да имънка че има някаква вина
Защо да е лицемерие признанието на Борис? Много си е точно и срам за големия Братоев, че дори не се самономинира, макар и формално.

# 944

И само да кажа, че аз завърших с 5-ца в дипломата по математика 🙋♀ Ама ми я писаха заради медал на републиканско 🤷♀

Е, как да се излезе тогава от клишето? Smiley
Факт, че това не беше висша математика, а умножение и деление.
Нека не преиначаваме фактите.
Ако и това не можем да правим, ми за какво образУвание претендираме???

Общи условия

Активация на акаунт