💪"Игри на волята: България" - сезон 3, тема 2 (06.09.-12.09.2021)

• 74 887
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 975
  • Испания
Александър от сезон 2 ръси мъдрости за участниците в ИГ. Повяват се в сторита на отделните участници.

# 976
Александър от сезон 2 ръси мъдрости за участниците в ИГ.

А тези хора, след като им свърши сезона, работят ли нещо или стават инстаграм модели и последна инстанция на всичко? Мислех че се влиза заради паричната награда, не да се обясняваш онлайн кой-що-кво.

# 977
░Б░е░л░л░а░ ░Д░о░н░а░ от Бургас ли си ? Въъйййй ме наведе на тази мисъл.

Хахахахйа 😂😂 Не, но имах колежка от Бургас, която винаги го използваше много емоционално и сега го използвам, когато искам цветно да опиша някаква емоция.

Трънчанка, раждана в София и живееща в Пловдив съм 😃

# 978
  • София
Твърдя от снощи, че задачата им беше елементарна (за мен).

44 x 825 = ( 4x800 + 4x25) + 10x(4x800 + 4x25) = (3 200 + 100) + 10x (3 200 + 100) = 3 300 + 10 x3 3 000 = 3 300 + 33 000

Още по-лесно е първо да се съкрати на 6, тогава е 22 x 275. За мен също е елементарно, но не бих нарекла някой тъп, защото не се е сетил.

# 979
  • Испания
Скрит текст:
Александър от сезон 2 ръси мъдрости за участниците в ИГ.

А тези хора, след като им свърши сезона, работят ли нещо или стават инстаграм модели и последна инстанция на всичко? Мислех че се влиза заради паричната награда, не да се обясняваш онлайн кой-що-кво.

Не знам. Когато започне нов сезон, а понякога и по-рано, спирам да следвам участниците от предишния. Но смятам, че Александър е виден безделник.

# 980
А тъп можем ли да наречем борчето, което яде шепа мравки, само и само да го дават по ТВ? Joy

ПС. Никого не съм наричал тъп - играта беше повече логическо мислене, отколкото математика.

Благодаря, Смайли. За първи път гледам това предаване и ми стана чудно.

# 981
  • London
Твърдя от снощи, че задачата им беше елементарна (за мен).

44 x 825 = ( 4x800 + 4x25) + 10x(4x800 + 4x25) = (3 200 + 100) + 10x (3 200 + 100) = 3 300 + 10 x3 3 000 = 3 300 + 33 000

Още по-лесно е първо да се съкрати на 6, тогава е 22 x 275. За мен също е елементарно, но не бих нарекла някой тъп, защото не се е сетил.

Само като ги гледам тия цифри и ми се сгажда....Satisfied

# 982
Мисля, че се имаше предвид, че за участници в предаването са подбрали тъпи спортисти, а не че попринцип всички спортисти са тъпи. А и за предаването предстои да се види. Много хора изобщо не са се пробвали на логически задачи.
Ясно е, че трениралите спорт професионално са били на индивидуално обучение и не са имали много време да учат сериозно. Обаче не съм съгласна, че е все тая дали можеш да смяташ или да пишеш грамотно като имаш пари или медали от състезания. Въпрос на обща култура е. Сигурно и Веско Панчев го е хванало срам, че делеше 120 на 3 и получаваше 30.
Това е важно: участниците са имат обща култура.
И не знам защо трябваше да смятат на ум, като имаха тебешири и можеха да си го сметнат без проблем...

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 15:18 от monii

# 983
  • Sofia
Абе задачата си беше елементарна. Първо се дели, за да се намали числото и тогава се умножава. Те се набутаха да смятат с големи числа. Хубаво е да има толкова елементарни задачи и да се види колко време отнемат.
Да де,ама това важеше само за двата отбора.Което за мен поставя отборите в неравностойно положение,а това не е ок.
Едно е да умножаваш 20x55  или 7x250 и съвсем различно-44x825.Специално на сините задачата се смята за секунди.
Не,че задачата на жълтите беше много сложна,просто изискваше малко повече време за смятане.

Като ще им дават еднакви пъзели,да им дават и еднакви задачи.Нищо не пречи,ако има параван между тях.

# 984
Абе задачата си беше елементарна. Първо се дели, за да се намали числото и тогава се умножава. Те се набутаха да смятат с големи числа. Хубаво е да има толкова елементарни задачи и да се види колко време отнемат.
Да де,ама това важеше само за двата отбора.Което за мен поставя отборите в неравностойно положение,а това не е ок.
Едно е да умножаваш 20x55  или 7x250 и съвсем различно-44x825.Специално на сините задачата се смята за секунди.
Не,че задачата на жълтите беше много сложна,просто изискваше малко повече време за смятане.

Като ще им дават еднакви пъзели,да им дават и еднакви задачи.Нищо не пречи,ако има параван между тях.

Нали обясних вече 4 пъти, че не умножават 44 по 825, а 4 по 825? Полученият резултат го добавяш към същото число, но с една 0 отзад. 44 е 11 пъти по 4.

# 985
  • Козлодуй
Скрит текст:
Едно е да умножаваш 20x55  или 7x250 и съвсем различно-44x825.Специално на сините задачата се смята за секунди.

[/spoiler]

Нали обясних вече 4 пъти, че не умножават 44 по 825, а 4 по 825? Полученият резултат го добавяш към същото число, но с една 0 отзад. 44 е 11 пъти по 4.

Пак забрави деленето а сега го раздели де? Simple Smile

# 986
  • Sofia
Каквото и да обясняваш,сметките не са същите като при другите два отбора.
Говоря за време за решаване.

# 987

Това за теб или за тях? Аз, като любител математик и печелил стотици състезания и глупости като ученик, ми са на едно и също ниво.

Играта за мен е по-скоро логическа. Ако беше матетика като математика, и калкулаторите нямаше да им помогнат особено.

Ама стига съм говорил по темата - всеки има своя истина.

За шепата мравки на ден кво ше кажете? Тва нова диета ли е?

# 988
  • London
Така де..... сам казваш ''Любител на математика''. Нали се сещаш, че не всеки има твоя ентусиазъм.....

# 989
  • Sofia

Това за теб или за тях?
.....
За тях,разбира се.
Боже,боже...

Изобщо нямам намерение да продължавам дискусията.Който разбрал,разбрал.

Вкъщи пред телевизора много лесно се смята.
Когато си под афект,адреналин...и т.н.,някой и името не може да си каже.И това не го прави тъп.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 17:33 от avi10

Общи условия

Активация на акаунт