222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 731
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кате, loslassen, трудно е, но необходимо.

# 511
  • У дома
Моята щерка имаше в Регелшулето практикум в 8 клас 3 дни. Трябваше да се запознаят с професия за мъже, а момчетата обратно, за жени. 9 клас имаше 1 седмица практикум. Бевербна се в нашата Реа клиник, одобриха я. Разнасяше храна и лекарства. 10 клас имаше 2 седмици практикум и отново кандидаства в клиниката, но за друг щацион. И беше супер доволна, защото шефа на отделението й беше направил програма по дни. Така се запозна с много неща и й се оформи план Б, ако Абитура й не е добър и не влезе в Уни. Категорична е, че медицинска сестра не иска.
Намирам го за изключително полезно.
Сега в гимназията миналата година трябваше да имат 1 седмица практикум задължително или в училише, или в детска градина. Тя е с направление Гезундхайт. Но короната попречи и я отмениха. Всички бяха получили отказ. Тази година ще видим как ще е.

# 512
  • Germany
Катерица, нека си подготви сам документите ти само хвърли един поглед финално, а за намирането на място го остави да потърси сам, ако не се получава дай едно рамо. Според мен идеята за тези практики е чудесна, особено ако се намери възможност, детето да постажува в 2-3 различни отдела и да види "наживо" как се случват нещата. Има и специалности в унитата, които изискват практики при приема и има значение какви, та ако се е насочил нанякъде, може и това да прочете предварително.

# 513
При нас не разрешават да е във фирмата на родителите. Нямало смисъл, децата трябвало да опитат друга професия, различна от тази, ковто познава покрай родителите си.
Всяка провинция си е башка луда.

# 514
Pozitive,

В нашия град нас мъжките и женските професии могат да се опитват за един ден всяка година, т.нар. Girl´s/Boy´s Day. Тогава предлагат на учениците от 5 клас нагоре да опитат някоя професия за противоположния пол, примерно момичета в полицията, пожарната, момчета в детската градина и т.н.
Иначе училищната практика при нас в Г9  е в 10 клас, преди при Г8 е била в 9 клас. Дъщерями сега е 9 клас и чак догодина.

# 515
на Girl´s/Boy´s Day нито веднъж не си хареса нещо от предложените места като женски професии. Само веднъж в същност миналата година в една лаборатория, но не стана заради короната. Много корона проби имаше тогава и много беше всичко това в разгара си. Не стана.

# 516
Благодаря ви много още веднъж, мненията ви ми дават повече увереност как да процедирам. И аз намирам практиката  за чудесна идея.
Ще го оставя сам да пише и търси. Няма да се натискам зор- заман.
За сега не се чува да има Ковид ограничения.
Момичето при мен миналата година беше планирано за февруари, но дойде чак юни- юли, заради локдауните.

# 517
Ти гледай да имаш някой сигурен резервен вариант в джоба, ако младежът вземе че получи само откази. За всеки случай само.

# 518
Здравейте момичета, днес имам тъжен въпрос. Очакваме баща ми скоро да почине (болен е от рак, вече почти не яде и все по-дълго спи). Разбира се когато това се случи ще вземем първия полет за бг. Говорих преди малко с класната на синът ми и според нея той не може да отиде на летището без писмено разрешение от училището. Някой имал ли е подобен казус? Не бихме ли могли на връщане да докажем пред съответният Амт, че наистина имаме починал близък и пътуваме заради това?

# 519
Говори с директора. За смърт на близък моментално дават разрешение. Човешко е, ще разрешат и ще измислят начин да пътувате.
Сили и кураж ти желая.

# 520
  • Germany
Мама Ени, съжалявам за баща ти. Говори с директора, могат да ти пратят писмото по мейл, а и честно казано не мисля, че ще ви спрат на летището.

# 521
Мама-ени, сили ти желая. Би трябвало да разрешат, но не го мисли сега.

# 522
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мама Ени, много сила и кураж ти пожелавам.

Говори с директора. Аз доколкото разбирам искаш да летиш с детето, докато той още е жив.
Аз също не смятам, че ще ти правят проблем.

Днес 2 часа загубих в г-амта, малката е още позитивна!!! 14 дена минаха от първия позитивен тест.
Утре ще звъня да питам какво става с карантината и сина.

# 523
мама-ени много тъжно Sad
За детето мисля е права . В Германия има Schulpflicht. Според мен се разберете с нея по въпроса . Виж Рейна нали се беше разбрала с училището да и качват материали за децата докато са в БГ в карантина. Би трябвало да има възможности.
А ако имат бг паспорт и си пътувате с бг паспорт дали ще ви обърнат внимание , че в Германия е у-ще? Може пък в БГ  да е ваканция. Те от къде да знаят къде точно учи?

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 22:15 от bella-ciao

# 524
  • Берлин
Мама-ени, прегръщам те

Общи условия

Активация на акаунт