222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 726
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • в сърцето на един мъж...
Обръщат внимание и правят проблеми, даже и с български паспорти. Все пак имате адресна регистрация тук и това се знае.
Мама-ени, кураж! Най-добре говори с директорката, тя е човекът, който може да разреши. По принцип можете да получите разрешение да отсъствате повече време, до колкото знам, 2 пъти в целия училищен живот, забравила съм колко е голямо детето ти. След това като се прибереш си задължена да представиш смъртния акт, с който доказваш, че не си била на разходка Sad Май в нашия случай имаш право на седмица, не на два дни както е принципно.

# 526
Не ми казвайте, че гранична полиция в Германия иска разрешение от училището за да пусне дете да замине за България. А ако с родителите си заминава за Испания или Франция, за където не се минава изобщо през граничен контрол? Като градска легенда звучи.

# 527
За съжаление иска и хич не е градска легенда. Особено ако летиш.

# 528
Добре. Пак питам, как и кой иска нещо, когато летиш до страна от Шенгенското споразумение, каквито са почти всички в Европа? В този случай буквално на никого не показваш документи и контрол освен на багажа няма. Просто се качваш на самолета и толкова. Може и да не чекираш багаж дори. Няма как да не са легенди. 😊

# 529
  • Немция
Мама Ени, Hug! Няма начин да не получите разрешение от училището за такава причина.

И аз съм чела в Интернет за проверки по летища на семейства с ученици, но нямам лични впечатления и не знам доколко са достоверни тези разкази.

Ася, кога трябва да се повтори теста на малката - след 3 дни, след 5?
ПСР-тестът й пак ли беше без точни стойности? Защото в случая е важно какви са те.
Мъжът ми също беше с втори положителен тест, но се оказа, че стойностите му бяха на границата с негативен тест. Тоест теоретично е заразен, но практически не и го освободиха от карантина.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 23:13 от Бибит

# 530
Ся, мен лично не са ме спирали, защото не съм пътувала по такова време, но приятели заради закъснение и отлагане на полет буквално ги бяха побъркали на летището. Не мога да ти кажа на кого и как са показвали, но е факт, че се иска такова разрешение. Българските групи са пълни с такива съобщения.

# 531
Българските групи с какво ли не са пълни.

# 532
Съгласна съм, по този въпрос обаче лично аз не се наемам да споря. Знам, че полицаите имат право да те спрат и да те върнат, ако нямаш документ, че ти е разрешено. Не вярвам точно в тази ситуация на Мама-ени да й се занимава с това, така че по-добре да пита в училището и да получи разрешение.

# 533
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, ние сега през warn App проверихме. Щом няма сертификат, то тестът е положителен. Утре ще получа СМС, след 4 дена писмено, но не теста, а писмо от г-амта, където пише, че е позитивна, карантина, хигиена и бла бла. Тест не получавам. Синът пак е негативен, мен отказаха да тестват. 🤷♀

Утре ще звънна да питам.

Аз също нямам подобен опит по летищата, но не съм летяла извън ваканция с schulpflichtige деца.
Дори и да не я спрат на летището, училището може да я мелдне, ако не е уточнила с директора. Определено в тази ситуация не си заслужава да се рискува.

# 534
Знам, че полицаите имат право да те спрат и да те върнат, ако нямаш документ, че ти е разрешено.

Това разбира се не е вярно и няма просто как да е. Иначе вярвам и аз, че е пълно с такива разказани истории. И по-хард съм чувала.

# 535
Ся, щом ти казваш, така ще е Simple Smile

# 536
  • Немция
Бибит, ние сега през warn App проверихме. Щом няма сертификат, то тестът е положителен. Утре ще получа СМС, след 4 дена писмено, но не теста, а писмо от г-амта, където пише, че е позитивна, карантина, хигиена и бла бла. Тест не получавам. Синът пак е негативен, мен отказаха да тестват. 🤷♀
Интересно, ние получихме тестовете ни в писмо на нашия адрес, макар и няколко дни по-късно. Знаем в коя лаборатория са изследвани и когато мъжът ми разбра, че е положителен за втори път, звъня лично до лабораторията и оттам разбра за какви стойности иде реч. Казаха му, че са гранични стойности.
На другия ден Gesundheitsamt му се обади да му отмени карантината, защото се водил негативен, тъй като е бил на границата с негативен тест.

# 537
Аз доколкото знам от познати не само са ги връщали, ами ако е било в учебно време и детето е било на летичето са си получавали и глобата по пощата. За сега обаче подобни случаи не съм чувала за пътуващи с кола. А доста познати имам пътуващи с кола.
За по-дълго отсъствие от училище една позната на която и се наложи да остане няколко месеца в бг за да си оправи някои неща отписа детето от общината, с бележката за това отписване от у-ще и веднага на като пристигнаха го записа в бг ,,, след месеци наобратно тук.

# 538
Бела, говоря за летище, не за кола.

# 539
  • München, Deutschland
Ся, мен лично не са ме спирали, защото не съм пътувала по такова време, но приятели заради закъснение и отлагане на полет буквално ги бяха побъркали на летището. Не мога да ти кажа на кого и как са показвали, но е факт, че се иска такова разрешение. Българските групи са пълни с такива съобщения.

Потвърждавам.

Мой колега, немец, ми разказваше как са спрели семейството на брат му, с дете в училищна възраст, защото са искали да летят нанякъде в четвъртъка преди Пфингстфериен, друг път му правили проблем за петък предиобед. В единия случай е последвала глоба от 2000 или 3000 евро, забравих вече. Били са двете семейства на летището - това на колегата и това на брат му, спрели са ги полицаи (обикн полиция, не гранична) и са попитали брат му какво прави дете в училищна възраст по това време на летището (четвъртък през деня). Попитали са веднага има ли извинителен документ да не е на училище, също дали не са от друг бундесланд. След като той не е представил такъв, са му наложили глоба въз основа на Шулпфлихта в Германия.

Специално разпитвах колегата в детайли тогава, защото не вярвах и попитах как така родителите (и майката е била) нямат право да решават за детето си, та той ми каза, че дори за ден да е, правят проблеми. Особено активни били по летища покрай ваканции на децата в дадената провинция.

Лично не съм се сблъсквала с въпроса, но докато колегата ми разказваше, други хора с деца потвърждаваха, че и те познават глобени - всички по летища.

Вероятно с кола няма да има проблем, действително.

Общи условия

Активация на акаунт