222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 700
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • Немция
Гейм, Hug!

Нали имаше мнения, че витамин С спомагал за образуване на тромби при ковид?
Липсата на вкус и обоняние при короната не се дължи на запушения нос. Дори и при отпушен нос не се усеща вкус или мирис на храната. Дължи се на увреждане на нервни окончания.
Ася, значи все пак си имала лека загуба на вкус?
Или само при лука?
Аз нарочно ядях доста суров лук на салата, защото иначе нямаше вкус на нищо. Хем витамини, хем интензивно.
Сетивата ми се пооправиха почти месец след заразяването.
Дълго време имах мирис на изгоряло в носа, вече го нямам. Също типично за ковид.
Вчера правих крем супа с аспержи - не усетих вкуса на аспержите, въпреки че вкусът ми почти се е възвърнал.
Днес я усещам. Има приливи и отливи с обонянието и вкуса.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 15:00 от Бибит

# 571
Мама Ени, ужасно съжалявам.
Тежко е, особено когато си далеч и не можеш да помогнеш с нищо.
Тръгвайки за Германия, това беше най-голямата ми мисъл и чувство на вина, че оставям родителите си.
2018-та се простих с мама, а през супер най-гадната година в живота ми,  2020-та изпратих и татко.

# 572
Ася, като се смеси всичко заедно, е вкусно. Поне на мен не ми е било никакъв проблем. Все пак има много мед и лимон🙂
Сина ми също хапваше, в самото начало, за профилактика.  Лекинко се мусеше, но не защото не му беше вкусно, а защото му е необичайно.
На Мама Ени пожелавам сили.
Дай Боже, има някой близък, който те подкрепя. Да не си сам- сама.

Скрит текст:
Аз нямам представа какво е да имаш скъп на сърцето си баща. Моят ни изостави още докато бяхме деца. Това със сигурност ми се е отразило на живота , като поведение и реакции в едно подсъзнателно постоянно  търсене на закрила  и защита. Губила съм обаче обични баба и дядо, с които живеехме на 500 км. разстояние, когато бях на 17 и беше голяма трагедия , мъка и усещане за тотална самота и беззащитност...тогава спрях да ям месо.

# 573
Мама Ени, много сили ти пожелавам.

Ася, дано скоро да свърши пистата карантина.

Bleu, моите деца не са свирили групово в училище, но пък в 1 и 2 клас свириха на Blöckflöte. Голямата учи и Altlöckflöte.

Основното училище е въвело нова концепция за седмични домашни. Дават ги в понеделник и след 1 седмица трябва да ги представят в училище. От една страна много ми харесва, защото детето разпределя писането им според заетостта си през седмицата. Но от друга количеството е мноооого малко - по 1 страница по математика, немски и английски. Имаше голяма дискусия на родителската среща. Поне С. няма нищо против да работи допълнително вкъщи.

# 574
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мама Ени, ако имаш нужда да говориш, споделяй!
В този труден момент понякога споделянето помага.
Чувствай се прегърната.

Джей, чувала съм за подобно разпределение на домашните. Не мога да преценя дали е добре или не.
Класната на сина даваше в клас задачи за седмицата и всяко дете имаше на чина ламиниран списък: четене, писане, ... другите не ги помня. 5 неща бяха.
Когато е свършена задачата, се чеква. Хем се състезаваха по групи, хем тя виждаше кой не се справя с обема, кой е много бързо готов, кой е неорганизиран. За вкъщи имаха после по 1 стр мате и немски домашна.

Кате, благодаря.
Ще си помисля. Много неща ми се виждат.🙄

# 575
ДжейДжей  при нас в Монтесорито беше така. И ни беше много удобно. Домашните не са по-малко по предмет сумарно. Т.е. ако има математика 2хседмично и има 2хседмично по 2 задачи ... то по тази система има 1 или половин страничка , но пак са толкова колкото и по другата система. Поне при нас беше така. Спестява се непрестанен родителски ауфванд да се следи всеки ден след часа какви нови домашни има и да се отделя всеки ден според домашното време за домашно, обяснения, помагане. Ако си знаеш от петъка например какво има да се прави до другия петък е по лесно планирането. Или поне на нас ни беше по-лесно. На друг може да му се стори и по-трудно. Не знам. Само се опитвам да обясня как ние карахме 4 плюс 4 години и хич не беше зле . Знае родителя материала, знае задължителните домашни, знае къде има нужда от повече и може да поиска или да намери сам ...
Пробвайте я системата. Може да ви е удобна Simple Smile
Само да допълня по друга тема, която дискутирахме отдавна. Аз съм вече в отбора фенове на акупунктурата. Поне на мен доста добре ми влияе на проблеми с гърба.

# 576
Мен от акупунктурата ме е страх, а трябва да направя нещо за гръбначните си прешлени и изобщо за костната си система.
bella-ciao, би ли разказала по- подробно своя опит?

# 577
Катерица аз също бях като теб, но се реших да пробвам поне веднъж. Да не говорим че съм супер скептична. Ами правих 4 ти термин от 10 и усещането ми е че действа. Трае 25 мин . Друго няма .

# 578
С есента идва и неочакван гост в темата - хало-хало! Баси кефа, баси студа! Съседките днес на входа ми реват, запалили вече парното. Joy Реших че по този случаи трябва да се отбия и да ви поздравя.

# 579
И ние сме вече с парно, даже влязох в спаринг с хазяите, докато дойдат и видят, че не работи. Надписване на сметки преживявам, купон във вторник преживявам, обгазяване с марихуана също, но студ не. Вече работи парното.

Панда, здрасти.😍 В събота обикалях квартала ти и се чудех как да те викна да да изконсумираме задружно малко алкохол. Ама то там няма къде да се пие.  😂

# 580
С есента идва и неочакван гост в темата - хало-хало! Баси кефа, баси студа! Съседките днес на входа ми реват, запалили вече парното. Joy Реших че по този случаи трябва да се отбия и да ви поздравя.
А, очакван си, PapaPanda, току не ставаше дума за теб😊
Добре завърнал се👍

# 581
  • в сърцето на един мъж...
ой, Папа, добре дошъл си Simple Smile

# 582
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кате, мен ме е страх от игли, но съм ходила на акупунктура. Не за болки в гърба, за друго.
Също бях доволна, при китаец ходех, лекар. И билки ми изписа. Обаче е скъпичко...
Аз ползвам някои точки и сама си правя акупресура. Китаецът веднъж ми масажира една точка на врата и след 10мин нямаше помен от мигрената ми. Сега аз си я масажирам.
Той и игли после ми заби по главата и над 6м бях без мигрена.
Иначе, докато лежиш с иглите не трябва да мърдаш, боли много. На мен ми слагаха в ръката звънец, ако има нещо - да звъня и изрично казаха, че идват и да почесват 🤣

Иначе, ако те интересува, имам електронна книга на една физиотерапевтка, точно за проблеми с гърба. Мога да ти я пратя.

Панда, защо поляризираш ситуацията? Хем да се радваме, че се появи, хем да мрънкаме, че е студено....🙃

# 583
На мен не ми се струва толкоз' студено, но те нали са с малки деца... та ги разбирам.

Ся, че сутринта е 4-5 градуса, толкоз е, ама е ободряващо. После си е по 12-15 през деня. Нормална температура за октомври, като за без гащи у нас ми е приятно хладно с отворена тераса. Joy

Да се оплача, че зъболекарката ми ме изпързаля жестоко. Днес изпили зъби за мост и излиза отпуск и ся 3 седмици ще седя с временна протеза или квото-там-се-казва. Joy Парите обаче ги прибра праксиса.

Благодаря ви за сърдечното посрещане. Утре вечер на питиета онлайн ви чакам, ще хоствам. Приготвяте по бутилка вино или шампейн и докато не ги изпием, няма спрем спама. Hug

# 584
  • München, Deutschland
Ууу, Панда, недей така, изгони всички топлолюбиви мацки с тия Т твоите. Grin

Всъщност, ако не ти падне временната корона, всичко е ток и жица. Ако пък падне, можеш да си я сложиш обратно, често не ги лепят, а само ги натискат.

Общи условия

Активация на акаунт