222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 696
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Germany
🤣 Синьо, извинявай, но ми стана много смешно. Как всички ще учат флейта, че и за вкъщи ще им купувате? Това музикално училище ли е? (Чак щях да си изплюя кафето, представям си моето да свири на флейта, баща му със сигурност ще се изнесе от вкъщи😆 Не че нещо и има на флейтата, просто той е музикален “инвалид”. )

# 556
Нашата гимназия не е музикална, но в 5 клас започват 1 клас с укулеле и 2 класа хор. Няма "не искам". Избираш инструмент или пеене.
Поддържат хор на 5тите класове, хор на 6-тите, смесен хор, голям хор на всички+родители, учители и бивши ученици, вокален ансамбъл, Биг бенд и голям оркестър. Много ми липсват концертите им, добри са .

# 557
  • Germany
Ама то и при нас има музикален профил,  няколко хора и много свирещи деца. Но е пожелание, който иска ходи на инструмент. Абсурдно ми звучи цял клас да се учи да свири на флейта, но явно и това може в немските училища.

# 558
PeaPink, не е музикално училище и не е майтап. Grinning Всички бе, всички! Ще правят Sammelbestellung даже, някаква пластмасова флейта за 8,90.
Говорих вчера с учителката му по пияно (по друг повод, но питах и за флейтата). Ставала тази пластмасовата, но по-добре естествено е дървена. Mößbauer-Effekt, изрови моля да видиш каква е ако не те затруднява. Ние май почти решихме да купим пластмасата за училище (да му седи в шкафчето, за да не я забравя), а за вкъщи дървена. От вчера разбирам и от флейти. Grin Трябвало да е с deutsche Griffweise и сопрано тази за училище. Иначе barock било по-добре.

Хор ми се струва много по-подходящо като за всички деца. Всеки може да пее в хор. Даже и аз сигурно Joy, но  къде да намеря хор да ме вземе...

# 559
Децата в Грундшулето свириха на флейта 2 и 3 клас. Сами си я купувахме, струваше 10 евро. Беше задължителна. Синът наследи флейтата на сестра си, за нейн ужас. И да не си помислите, че става въпрос за истинска флейта, проста дървена свирка си е.
Научават се да свирят нещо всички заедно класът. Обикновено преди короната на коледните концерти свиреха заедно с музикален съпровод.
Ето това е:

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 12:32 от Deni-meni

# 560
  • Немция
Синьо, не сме имали групово свирене на инструменти в час по музика. Единствено в първи клас се записваха по желание следобед за различни инструменти, но това е друго вече.
Има дървени флейтички на малки цени, под 10 евро май бяха.

Ася, странно, че проби са ви взимали само от гърлото. Thinking Нали при ковид по-голямата концентрация на вируса е именно в носа? Пср-тест трябва да се вземе от гърло и нос, така ни правиха и двата пъти.
На мен ми бръкнаха много опитно и нежно дълбоко в носа Grinning. Трябваше да си поема въздух, докато бъркат навътре с клечката, явно така клечката навлиза по-лесно. Само едно гъделичкане усетих, нямаше никаква болезненост.

# 561
  • Germany
Аз се уплаших, че ще разнасят истинска флейта насам-натам. 😉
Синьо, поне не можете да се оплачете от широкообхватното немско образование, от размножаване на птичките и пчеличките до свирене на флейта.

# 562
  • Немция
Нашата гимназия не е музикална, но в 5 клас започват 1 клас с укулеле и 2 класа хор. Няма "не искам". Избираш инструмент или пеене.
Поддържат хор на 5тите класове, хор на 6-тите, смесен хор, голям хор на всички+родители, учители и бивши ученици, вокален ансамбъл, Биг бенд и голям оркестър. Много ми липсват концертите им, добри са .
Имаме една подобна така организирана гимназия в града.

В гимназията на големия Бибитко има само хор по желание. Моят син е абсурд да се включи в такива инициативи, свързани с излизане на сцена. Иначе е много музикален, свири по малко на кийборда вкъщи, пее точно, но излизане пред публика му е no go.

В Грундшулето също имат хор по желание. Почти всички в него са момичета, момчетата са малцинство.

# 563
Мама Ени, много сили ти пожелавам. Всичко ми се обърна като те прочетох.
Когато юни исках да тръгна с голямото дете директорката разреши да напише, че освобождава от еди кога си, но няма право да пише крайна дата в случая защото беше пред ваканция и подлежи на глоба. Аз реших да не рискувам защото съм чела за такива глоби от порядъка на хиляди и тръгнах без него. После се върнах да си го взема когато започна ваканцията. Наскоро обаче някой ми каза, че е плащал по 30евро на ден само.
Когато се връщах сега септември също ми беше притеснено да не ме заразпитват на летището защото 3 седмици бяха минали откакто беше започнало у-щето, но никой нищо не ме попита. Но имаше доста деца в чужбина в карантина сега.

# 564
  • Germany
О, слава богу, при нас групово свиркане не е имало. Много ги натискат 5 и 6 клас за хора, но е пожелание. Големият ходеше, защото обича да е на сцена, малкото не иска и да чуе Simple Smile

# 565
А аз не знам как толкова години и 2 ученика успяхме да се промъкнем в немски училища без флейта. КАто слушам приятелки и като чета тук май сме голяма рядкост. Но пък имаха общо свирене на лира , малка собствено изработена в курс в работилницата на у-щето. Който не си беше изработил взимаше от изоставени от предни години.  Това беше инстромента за общото свирене в основното у-ще.  В гимназията дават упражнения и всеки каквото има в къщи ползва за тях.
На хор с @момичешки@ и @бабешки@ песни и двамата не искат да ходят. Когато са пробвали не им са допаднали песните.

# 566
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кате, благодаря ти много. Ти взимаш ли я тази комбинация и как се преглъща въобще? Аз имам нийм на течност, ползвам го за растителна защита и ми се обръща всичко от миризмата. Затова питам - на прах как е за пиене? Rolling Eyes
Доколкото разбирам комбинацията е универсална, не е специфична за някоя доша?
Аз сега при това боледуване ясно усещах, че всичко се случва в носа и не слиза надолу.
Миналия път, когато бях болна по Коледа, просто бях Totalausfall Cold Sweat
Тогава само джинджифилът ме спаси.

Синът ми трябваше в 3кл да започва да учи флейта (тази дървената, целият клас, това им беше музиката), но заради корона се размина. Доколкото знам, ползвали тази свирка, защото много лесно се научавали нотите. Синът ги научи с пляскане с ръце (бяха с маски) и оттам премина на Body percussion и една година ни направи луди... Laughing
Нон стоп се упражняваше, вече бил по-добър от учителя...
Хор имаше май преди короната, той не се беше записал, но пак целия клас ходеха.

Бибит, незнам. Това е тест центърът към Gesundheitsamt.

# 567
Ася интересно е това което пишеш за носа. Точно и при мен всичко се случваше в носа. Даже още имам гадно усещане, като нещо да не е наред и на моменти като обоняние вътре в носа.
Бибит какво за вит Ц и Ковид не разбрах? Аз моите деца ги натъпках с вит Ц десет дни. За ибупрофен бях чела нещо, но аз бах пила три пъти преди да знам, че е корона и не ми помогна. Много рядко пия и това ме усъмни. Винаги ми е действал, а този път не.

# 568
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Reina, при хрема или запушен нос

Скрит текст:
вечер режа лук и го оставям до възглавницата, така ми се отпушва носа и мога да спя спокойно. Правя го и при децата. Този път и аз, и сина буквално инхалирахме над купичката с лук и не се отпушваше нищо. Миризмата не я усещах, но например като го ядях в салата усещах и вкуса и мириса на лук.
Носът се отпуши само с маслото от чаено дърво, преди това мазах и виетнамско чудо. Смятах и хардал да пробвам, но там е по-сложно, че гори и трябва да се внимава, а покрай малката е по-трудно.
Но аз официално нямах корона.
Още ми е странно как не съм прихванала от малката, след като тя още е +. Вчера ми се изкиха 2 пъти директно в лицето, докато я носех, без маска бях.🤷♀

Не знаех и аз, че не било добре витС.

# 569
  • Пловдив
Мама - Ени, сили и душевен мир ти пожелавам, за да преминете цялото семейство през този тъжен и тежък момент. Мисля, че беше от Пловдив, ако мога да помогна с нещо, пиши ми. За съжаление съм минавала през подобна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт