Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите кухни - тема 88

 • 36 356
 • 737
 •   1
Отговори
# 405
 • Мнения: 1 293
Вероятно с отцедник трябва да е в този размер?

# 406
 • Мнения: 158


Здравейте! Аз имам въпрос към тези от Вас, които са слагали т.нар. Метро плочки за гръб, които са леко изпъкнали в средата, слагахте ли водобранна лайстна? За мен сякаш не стои много естетически добре, но какви са вариантите?

# 407
 • София
 • Мнения: 988
При мен няма лайсна, започват директно от гранитния плот.

# 408
 • Мнения: 189
Привет,
предстои ми направата на нова кухня и имам нужда от съвети. Като цяло съм се спряла на модел кухня, но имам няколко чуденки.
Скрит текст:
Първата ми е свързана с една колона, която имам възможност да вградя в шкаф-колона, но понеже мивката ще е на около 20см. след това, не знам дали няма да се чувствам някак си забита, когато съм на мивката. Дали не е по-добре да облека долу колоната, плота да почне от нейното начало, горе плиткият шкаф да е бутафорен, но да го има, а дълбокият шкаф над него да си се ползва, защото ще има достатъчно място.
Също така съм хвърлила око на тази идея за шкаф преди хладилника поради две причини - първо, за да го изолирам допълнително от радиатора и второ, защото ми се струва добра идеята за място за мопове и препарати. Дали някоя от вас има и такъв и функционален ли е изобщо ?
Другото, което съм си харесала е издърпваща се дъска за рязане с дупка по средата и кошче отдолу. Как ви се струва като идея или е по-добре да се откажа и да се остане кошчето под мивката ?
И последен въпрос - колебая се между технически камък, гранит и термоплот, като за камъка знам, че не търпи горещи съдове и държи студено, може ли някой с такива плотове - гранит и технически камък, за мнения, плюсове и минуси.

Защо не сложите мивката под прозореца, между пералнята и съдомиялнята?

# 409
 • Мнения: 158
При мен няма лайсна, започват директно от гранитния плот.
Някакви проблеми имали ли сте? При нас се пада зад плота с котлоните и зад мивката.  Плотът ни е на Egger, не е гранитен, ако ема някакво значение.

# 410
 • София
 • Мнения: 988
Никакви проблеми, нито течове, нито влага. Нямам обаче представа дали има значение какъв точно е плотът.

# 411
 • Мнения: 1 279
Здравейте, бихте ли ми препоръчали мивка за шкаф със светъл отвор 90см? Със смесени чувства се разделям с иноксовата си на Тека и търся нейн заместител. Ако не е възможно да се намери толкова голяма, има ли вероятност друга стандартна по големина да се напасне? Отворът в плота е с размер 84 см дължина и 50 ширина.
Ако отворът не е точно 500 мм, а 486 мм тази ще пасне https://www.schock.it/ita/prodotti/lavelli/prin200ap16
Благодаря за предложението. Допада ми. Дали този модел се предлага в България? А наблюдения относно материалът? Не ми е познат.

 
Вероятно с отцедник трябва да е в този размер?
Честно да си призная, все ми е тая каква е, само и само да пасне като размер, всичко съм готова да приема.
Проблемът не е в мивката, а в ужасно варовитата вода. Тя, в комбинация с инокса води до непрестанно, ежечасово слугуване и търкане на варовити капки, което не мога и не искам да си причинявам повече.

# 412
 • Мнения: 17 209
Сложете си филтър към чешмата. Аз си мисля, че каквато и да мивката, варовикът пак ще се наслагва. Може би при бяло-жълта най няма да си личи.

# 413
 • Мнения: 1 293
За Варовика - и по-рано съм писала - омекотителна! Има и за апартаменти ( не зная дали иде реч за къща или апт) за апт е колкото с размери кофа. Аз СЕ РОДИХ с омекотителната. И аз бях решила да махам иноксовата мивка, батериите ме побъркваха, баните, плочките… безкрайни препарати…Немските градуси излизаха от скалата за трътдост… за Пловдив и региона иде реч
Ето виж тук https://pavirani.com/омекотяване_на_твърда_вода-1202.html
Разбира се има и други доставчици

# 414
 • Мнения: 17 209
Ние имаме система за обратна осмоза от тази фирма и сме доволни. Монтажът  е малко труден само.

# 415
 • Мнения: 1 279
За къща става въпрос. И ние обмисляхме такава система. Но докато мислим, излязоха други ремонти, други въпроси и някка си остана в миналото. Може ли повече инфо за тази омекотителна инстанация. Зная, че не е по темата, но моля да ме издържите за малко, че наистина много ми дотегна и искам нещо да променя този път. Благодаря ви!

# 416
 • София
 • Мнения: 31
Привет,
предстои ми направата на нова кухня и имам нужда от съвети. Като цяло съм се спряла на модел кухня, но имам няколко чуденки.
Първата ми е свързана с една колона, която имам възможност да вградя в шкаф-колона, но понеже мивката ще е на около 20см. след това, не знам дали няма да се чувствам някак си забита, когато съм на мивката...

Моята мивка е на 10 см от шкаф-колона от същата страна като при теб. Не се чувствам забита, дори и мъжът ми я ползва без проблем, а той е доста едър и ръцете му са дълги. В шкаф-колоната са ми миялната, фурната и микровълновата.

Относно разположението, струва ми се, че пералнята е по-добре да се премести другаде, извън зоната за готвене и миене. Може да я сложиш до радиатора, а хладилникът да дойде до колоната. Друг вариант е да я сложиш на мястото на фурната, а фурната да дойде по-близо до котлоните или под тях.

Продават достатъчно дълги маркучи, за да сложиш пералнята, където поискаш. И без това е по-логично да ти е близо до хола, спалнята или коша за пране. Тогава може миялната да дойде под прозореца и така ще можеш да я достигаш от мястото пред мивката, без отворената й врата да ти пречи.

# 417
 • Мнения: 1 293
Омекотителна и Обратна осмоза - обяснени са много добре в сайта на Павирани.
Обратната осмоза е най-добре, но малко по-скъпа. Освен карбонатите/варовика, обира и тежки метали и др. примеси. Водата става като трапезната. В промишлените предприятия се ползват и двете.
И двете системи имат цикъл и след това се самопромиеат. След ХХ часове. Обикновено се настройва това да става през нощта. В това време, ако ползвате вода, влиза през байпаса директно от водопреносната мрежа.
Обратната осмоза има т.нар. Картриджи/пълнители, които имат живот. Не мог а да кажа колко. Зависи от системата.
Омекотителната работи със сол. Натриевите йони свързват карбонатните. Моята/ за нашия обем консумация,  се промива 1 път в седмицата.
Прочетете в сайтовете на фирмите. Обяснено е добе. Консултирайте се после с тях по тел/ посещение. Избира се според обема ползвана вода / брой жители.
Прикачам снимки ит нашата. Не е реклама.
Ако искате нещо още - пишете на лични.
# 418
 • Мнения: 389
Къде бихте поставили мивка, 50 см, върху кухненски остров с дължина 130 см, ако няма други неща отгоре на острова? По средата за симетрия (така се получават по 40 см от двете страни) или в страни за са има повече пространство за работен плот?

# 419
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 3 144
Зависи колко е дълбочината на острова, дали остава полоса зад мивката, както и колко плот всъщност ти трябва. Около метър ти е достатъчно. Симетрията естествено е важна, но при дълъг остров може мивка в единия край и ти остава останалото, зависи накъде е завъртян острова и как се връзва с останалата част на кухнята и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт