Нашите кухни - тема 88

• 47 171
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Питайте някой майстор дали е безопасно да се изкопае и да се отведе тръба назад.

# 481
А къде е миялната? Един от шкафовете под мивката?

# 482
Преместете мивката малко,и сложете по-голяма миялна (ако има предвидена такава).

# 483
Добре изглежда проектът.

За комина - не мисля, че е възможна промяна на мястото на дупката. При изграждането на комини е точно определено където се включва аспираторът, ако сте с подобни коминни тухли:

Само към малката дупка можете да е монтиран аспираторът; в противен случай при Вас ще идват всички миризми от съседите.

# 484
А къде е миялната? Един от шкафовете под мивката?

Има планирана миялна, която ще е разположена в ляво на мивката.
Мисля си дали да не изнесем колоната с откъм отдушника с около 20см.

# 485
Издадения ъгъл на този шкаф върху комина ще ти е в лицето всеки път когато ползваш плота долу. Останалото си е стандартна кухня.

# 486
Една позната така направи - обясняваше ми, че коминът е бил правоъгълен, но за симетрия го бяха направили квадрат. Много добре се беше получило.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 20:26 от Zizini

# 487
Аз бих интегрирала по-добре хладилника с шкафове и над него, като използвам модерната концепция за горни шкафове на две нива. Не намирам баш такова изпълнение, но става дума за тази концепция от картинката - представи си, че на мястото на микровълновата и под нея е хладилник.. С нея хладилникът ще е обвит в шкафовете. Така няма и да имаш дупка между шкафовете и тавана, аз лично не я харесвам.

# 488
Най-лесно струва ми се един плосък въздуховод 55-60 мм отива назад и се скрива с гръбчето, което облича комина и нагоре с плоскост като вратите. Като ще загубите около 8 см от плота и горните шкафове. Но и в този вариант ако не са до тавана ще изглежда не съвсем ок.

# 489
Момичета,

аз започнах да си търся кой да ми направи кухнята, въпреки че все още имам някои въпросителни, но се надявам скоро да ми се изяснят. В този ред на мисли дали някоя от вас има мнение за някоя от тези фирми -

Montajnik.bg
GTC Design
Glass Studio
Мебели Лешови
ATA Furniture
Мебели Диболис
E Moderno
Фурай студио

И другия ми въпрос е свързан с избора на фирма за mdf плоскости - Kronospan, AGT или Egger. Питам за тях, защото досега съм получавала оферти за кухня с тези марки, но ако има и други, които препоръчвате - ще се радвам да чуя.
Както съм отворена и за предложение за фирма / майстор на кухни.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 20:34 от miloto_girl_4e

# 490
  • гр. София
Благодаря за отговора. Мен единствено не дразни това че микровълновата им стръва колкото фурната, не знам защо 1700лв струва една микровълнова, която се ползва за претопляне на храна и за пуканки примерно. Другия вариянт обсче в който да сложа фурна миле и микровълнова друга марка, една върху друга, нещо не ми допада. Все си мисля че няма да стои естетически добре.

Вярно е, че микровълновите им са скъпи, аз затова съм комбинирала Милето със СМЕГ.
Естетиката е по-скоро въпрос на дизайн, отколкото на марка. Микровелето на Миле е чисто черно, така че всяко черно от друга марка би паснало. Ето пример:

За тази фурна, аз по-скоро бих избрала дизайн с малко инокс, от този тип:

http://smegbg.com/mikrovlnovi-i-kafe-mashini/1045-smeg-fmi320x.html
https://www.tehnomix.bg/mikrovalnova-za-vgrazhdane-bosch-bfl554ms0
https://www.tehnomix.bg/mikrovalnova-za-vgrazhdane-aeg-msb-2547-d-m

Има и по-бюджетни варианти с подобен дизайн.
Аз също сложих до фурна Бош микровълнова Самсунг. Тъй като фурната е чисто черна, исках микровелето да е черно, също така по възможност да е 20 л и да не е по-скъпа от фурната Grinning Попаднах на Самсунг-а случайно, на много добра цена беше и я взех. И хладилника ни е Самсунг, така че става. Wink А пък плота с котлоните е Бош.

# 491
Записвам се да ви следя, предстои ми ремонт на кухнята в апартамента, обмислям долните шкафове да са тъмно синьозелени а горните още не съм решила.

Това ми е кухнята на вилата или по-скоро гараж, превърнат в кухня, май стила ще е подобен.

Една идея за комбинация на цветове, ако искаш - кухнята е икейска, имаме я от два месеца. Имах големи опасения как ще изглежда комбинацията на живо, особено с плочките, но в крайна поне на мен много ми харесва.

@Nedinka  Страхотно е, плочките много приличат на модела, който аз търся Moroccan Zellige.  
Ще се радвам да споделите Вашите откъде са и кой модел?  Също, трудно ли се почистват Simple Smile

# 492
  • София
...Аз също сложих до фурна Бош микровълнова Самсунг. Тъй като фурната е чисто черна, исках микровелето да е черно, също така по възможност да е 20 л и да не е по-скъпа от фурната Grinning Попаднах на Самсунг-а случайно, на много добра цена беше и я взех. И хладилника ни е Самсунг, така че става. Wink А пък плота с котлоните е Бош.

Точно Самсунг имах предвид като едно от по-бюджетните решения с подходящ за случая дизайн. Този даже е 22 литра:

https://www.emag.bg/mikrovylnova-furna-za-vgrazhdane-samsung-22- … -ol/pd/DWP2NHBBM/

# 493
  • Точно където трябва
Явно имаме еднакви кухни, моята в момента е с подобно разположение, само фурната с котлоните ми е до стената.
Малко ви е плота, аз си реших проблема, като сложих двоен плот, никога не готвя повече от 2 неща едновременно.
Какво е двоен плот?

# 494
Явно имаме еднакви кухни, моята в момента е с подобно разположение, само фурната с котлоните ми е до стената.
Малко ви е плота, аз си реших проблема, като сложих двоен плот, никога не готвя повече от 2 неща едновременно.
Какво е двоен плот?
Котлони двойка, а не четворка.

Общи условия

Активация на акаунт