Нашите кухни - тема 88

• 47 160
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Какво мислите за варианта с плочки само под кухненските шкафове и всичко останало ламиниран паркет. Трябва да се изчисли точно и плочките да спират точно между краката на шкафовете и цокъла, за да не се вижда транзишъна. Идеята е при евентуален теч да не трябва да се мърдат шкафовете, за да се смени паркета. Опитвам се да избягвам плочки за подови настилки, но и да се подсигуря по някакъв начин.

# 541
Ако протече, плочки само там няма да те спасят.
Аз ще сложа трислоен в цялото помещение, както се казва, живот на ръба 😀

# 542
Ако протече, плочки само там няма да те спасят.
Аз ще сложа трислоен в цялото помещение, както се казва, живот на ръба 😀

Ясно, че ще трябва да се смени паркета или поне да се махне изцяло за да се изсуши, но идеята е да се избегне преместване на кухненските шкафове. Предполагам няма да е толкова лесно това “упражнение”.

# 543
  • София
jackz, при нас е така, стигат малко след крачетата. Случвало се е да протече нещо, засега е ок, от 2013 г. По шкафовете има разни поражения подът е ок - ламинат висок клас е.

# 544
И аз съм на мнение, че е по-добре да са плочки отдолу, няма да разваляш кухня, ако се наложи подмяна на паркет. В масовия случай се правят на около 49 см от стената.

# 545
  • Бургас
Точно това е смисъла - ако се наложи смяна на паркета да не се демонтират шкафовете, че ще е приключение.

# 546
  • DE
Не помня защо точно сложихме плочки само под кухненските шкафове когато правихме кухнята 2008 г. , но се оказа добро решение. При теч от сифона на мивката, нямаше поражения по паркета който започва точно от краката на шкафа, дъска в цвета на шкафа крие прехода.

# 547
  • София
Какво разбираш под високо качество? Питам, защото качеството не е абсолютна категория, а е съответствие на обещано с реално. Една кухня може да е от талашит и с евтин плот и да е качествена, може да е с масив и гранит и да не е качествена. Може да няма скъпи механизми и да е качествена, може да има и да не е.
Та какво точно искаш?
Качеството Е абсолютна категория и има параметри по които ясно се разбира. Да не говорим, че предварително се договорират тези параметри.
И не, не може да е качествена една кухня от талашит и с евтини механизми, според мен.
Само, ако се съпостави с цена, качеството може да бъде разтеглива категория.
Искам къхня от дърво и еМДиеФ, с качествени механизми и много добра изработка и сглобяване. Разчитах някой, който е много доволен да ми даде препоръка за фирма за изработка.
Благодаря предварително, ако някой се ангажира!

# 548
Добре, значи само Мерцедес и БМВ може да са качествени, но качествена Шкода не може да има. Няма лошо, важното е да се разбират хората. Но все пак си мисля, че ти искаш да кажеш висок клас кухня с качествено изпълнение.

# 549
  • Варна
Здравейте, моля за съвет,  кой вариант на разпределение според вас е по удачен? Ще се усвоява тераса и по средата има колона, иска ми се от страната на усвоената част да сложа плот/oстров  мисля, че ще ми е от полза. Но като цяло за разпределението, моля за мнение и идеи.В ляво цялата стена е прозорци. Визуализациите показват само разпределение не точните шкафове.[/img]

# 550
Не се вижда картинка при мене.

# 551
  • София/Варна
Ето картинките
Здравейте, моля за съвет,  кой вариант на разпределение според вас е по удачен? Ще се усвоява тераса и по средата има колона, иска ми се от страната на усвоената част да сложа плот/oстров  мисля, че ще ми е от полза. Но като цяло за разпределението, моля за мнение и идеи.В ляво цялата стена е прозорци. Визуализациите показват само разпределение не точните шкафове.

на мен третото ми харесва най-много

# 552
Със забележки гласувам за трети вариант.

# 553
А защо острова не е оразмерен с колоната за да не губиш мястото пред него?

# 554
Е третия вариянт е най-естетичен, но при втория вариянт имаш едно парче плот в повече, което е голям бонус.

Общи условия

Активация на акаунт