Нашите кухни - тема 88

• 46 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Велики Преслав
Пътят ви е да се обадите на дърводелец, така самостоятелно на дали ще вземете всички размери правилно.
Вземете точните размери на долния шкаф, но трябва да кажете и какви са водачите на шкафа или пантите.

# 676
Мерите шкафовете и търсите в Интернет модулни кухненски шкафове. Колко време ще е доставката - зависи от фирмата. Виденов, Ирим, има и други производители на модулни шкафове. Звъните и питате.
Ако изберете щкаф с мивка, няма да се налага да търсите плот и изрязване по размер.
Шкафовете си идват с механизмите, не се местят. Поне не и през 21 век.

# 677
Има и термоплот с ширина 90 см.

Термоплот не става за остров, защото трябва да се кантира - има чело само от едната страна, а за остров трябва и от четирите. При това фабричното чело изглежда различно от кантирано.

Аз имам остров с термоплот 90 см, кантиран ръчно. Не съм забелязала разлика с фабричното чело, но може и да има. Ще проверя следващия път като отида на вилата.

# 678
Аз имам остров с термоплот 90 см, кантиран ръчно. Не съм забелязала разлика с фабричното чело, но може и да има. Ще проверя следващия път като отида на вилата.

Може да е с прав ръб, но повечето са с някакво заобляне. Виж картинката, това трудно ще се направи с кантиране.

# 679
Може да се отреже 0.5-1.0 см, където е заоблянето и да се кантира от всички страни.

# 680
Може да се отреже 0.5-1.0 см, където е заоблянето и да се кантира от всички страни.

Да, може. Ама на мен ми е жал за хубавия профил Grinning При кантирането се получава един такъв остър ръб, който не ме кефи. Но си права, може Hands Plus1

# 681
Да, да. Само давам идея, иначе и на мен не ми харесва. Иначе, знам, че има някакви нови плоскости, които са със свойствата на технически камък и май имаха разнообразие в размера и цветовете.

# 682
О да, четох наскоро за тях, ама им забравих името. Те са с плътна сърцевина и може да се обработят като чела. Май не изглежда като повърхността, ама поне е еднакво отвсякъде.

# 683
  • Пловдив
Компакт плоскости?

# 684
Не помня, но май в тази тема се споменаха преди няколко страници. Все някой ще се сети.

# 685
  • Пловдив
Значи за него става дума.Има го и в Салекс и Роси на различни фирми.
Аз си помислих,че може да говорите за акрилен камък,предлаган от Роси,за който ,когато търсех,не получих отзвук.

# 686
Май компакт бяха. Знам, че Кроношпан имат някаква нова серия такива.

# 687
Здравейте , искам да Ви попитам къде мога да намеря отделни модули (долни шкафове). Наложително е да сменя долния ми шкаф , който е под мивката и цялата мивка. Евентуално ще се наложи и отгоре около мивката, но засега това е най - належащо. Мразя да правя нещо на порции, но така се получава. Какъв е пътя , да взема размерите на долния шкаф и тн. Благодаря Ви.
Икея
Дори в момента има промоция на изплащане 10 месеца без оскъпяване на равни вноски при покупка над 1000 лв. Може да направите цялата кухня Simple Smile
Не бих заложила на “дърводелец”

# 688
Искам да направя в кухнята островче с размери 80х90см. Въпросът ми е имам ли други варианти за плот освен камък? Плотът на кухнята ще е термоплот, имитация на дърво. Не знам дали няма да изглежда зле с различни плотове...

Ако има ПДЧ в цвета на термоплота може да ползваш две плоскости, канторани заедно и да го направиш, колкото широк и дълъг искаш. Ще имаш прави ъгли от всички страни. Само няма да можеш да режеш върху него или да оставяш горещи тенжери.

# 689
.....Само няма да можеш да режеш върху него или да оставяш горещи тенжери.
Че за какво й е плот,който няма да ползва?!?

аз бих сравнила цените на различните опции
за толкова малък плот,не би трябвало да е кой знае колко болезнено преглъщането на цената ..за камък примерно?-особено без отвори

Общи условия

Активация на акаунт