Нашите кухни - тема 88

• 46 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Друго не мога да кажа, но монтаж на кухнята януари е съвсем обозримо и по план, ако сега започвате ремонт. Дори е рано.

# 661
В темата за Икеа точно днес се описваха сроковете. За аспиратор- по- добре с дупка в стената, отколкото такъв с филтър.

# 662
Монтажникът за Пловдив е от Браниполе:) вещо е момчето.
Снимайте си фактурите, че избледняват. Гаранцията е супер важна. На кой “майстор” може да се обадите след 20г и да кажете “абе нещо пропадна вратичката, нещо пантата…” или фирмата няма да в има, или ще ви поискат пари или…
Наличностите на всички елементи при необходимост на подмяна е важно.
Не зависиш от дантазията на “майстора”.
Дори да е спряна серията, както нашата, пазят елементи по складове и в чужбина. Аз развалих една вратичка, и се наложи да си в подменя. Серията я нямаше от 2-3 г вече, поръчаха ми я и дойде от Швеция. Както казах, важното е, че после всички елементи, от тавите за прибори, разделителите за шкафове и т.н. са стандартни и може да си ги поръчвате според средствата:) с които разполагате.
Монтираха ни и всички уреди за вграждане, мовката беше от тях.
Материалите са качествени. Нямам нищо развалено, разлепено или друго.
ВАЖНО: В МОМЕНТА ИКЕЯ ИМА ИЗПЛАЩАНЕ НА РАВНИ ВНОСКИ БЕЗ ОСКЪПЯВАНЕ, ПРИ ПОРЪЧКА НАД 1000 лв! Възползвайте се Simple Smile

# 663
Благодаря! Ами той ремонта приключи и остава само кухнята. Аз някак наивно си мислех, че с ИКЕА ще стане по-бързо отколкото по поръчка, и януари ми се стори далеч.

# 664
Хаха, аз бях още по-зле. Мислех, че за 2 седмици мога да избера кухня на модули и да ми я доставят. Докато ми правеха проекта в Икея, дойдоха хора, които искаха да купят готова кухня за някакво изложение. Казаха им, че трябва час, поръчка, не знам си колко време. Много бяха шокирани Joy

# 665
Здравейте дами Grinning да дам обратна връзка - решихме да увеличим пространството за минаване от 77 на 99 см, не ни се струваше комфортно.
За мивката решихме да я позиционираме в шкаф 90 см, така от нея до края на плота ще има около 17 см, мисля, че ще е достатъчно да не пръска отстрани и в същото време да не стои центрирана к да остане около метър и нещо работен плот.
Благодаря сърдечно за коментарите. Помолила съм за нови визуализация, когато ги получа ще се включа отново с молба за коментар на цветовете:)

# 666
  • София
Искам да направя в кухнята островче с размери 80х90см. Въпросът ми е имам ли други варианти за плот освен камък? Плотът на кухнята ще е термоплот, имитация на дърво. Не знам дали няма да изглежда зле с различни плотове...

# 667
Искам да направя в кухнята островче с размери 80х90см. Въпросът ми е имам ли други варианти за плот освен камък? Плотът на кухнята ще е термоплот, имитация на дърво. Не знам дали няма да изглежда зле с различни плотове...

Масивно дърво. Можеш да намериш съвсем същото ( с подходящ байц евентуално).

# 668
  • Бургас
Има и термоплот с ширина 90 см.

# 669

Термоплот не става за остров, защото трябва да се кантира - има чело само от едната страна, а за остров трябва и от четирите. При това фабричното чело изглежда различно от кантирано.

# 670
  • София

Термоплот не става за остров, защото трябва да се кантира - има чело само от едната страна, а за остров трябва и от четирите. При това фабричното чело изглежда различно от кантирано.

Проверихте ли в Салекс?

# 671
  • София
Не съм проверяваш никъде. Въобще не знаех, че има по-широки термоплотове. Златни сте. 👌

# 672
Благодаря! Ами той ремонта приключи и остава само кухнята. Аз някак наивно си мислех, че с ИКЕА ще стане по-бързо отколкото по поръчка, и януари ми се стори далеч.

Ами при нас така стана, но не сме чакали Икеа да ни доставят и монтират кухнята. Иначе от определянето на дата за план до сглобената кухня у дома минаха не повече от две седмици.

Не знам как са в България сега, но при над положението със срокове и доставки е трагично в момента. Чаках едни гардероби четири месеца и не ги дочаках - взех каквото имат в наличност. Същото и със стаята на детето - за едно били и една комбинация от шкафчета и гардеробче сме ходили по три пъти в три икеи и пак не успяхме да съберем всичко бяло, та замествахме със сиво.

# 673
Не знам дали няма да изглежда зле с различни плотове...
няма да е зле,ако го премислиш цветово и текстурно
щом плотовете са имитация на дърво,на островът ти трябва или камък,или в крайна сметка-имитация на камък
относно кантирането-не мога да помогна
но,категорично! не смесвай имитация на дърво-под формата на термоплот ,с естествено дърво...става манджа с грозде
примерите в пинтерест са повече за дърво на остров и камък за плотовете,но съм сигурна,че и наобратно ще е чудесно
Скрит текст:

# 674
Здравейте , искам да Ви попитам къде мога да намеря отделни модули (долни шкафове). Наложително е да сменя долния ми шкаф , който е под мивката и цялата мивка. Евентуално ще се наложи и отгоре около мивката, но засега това е най - належащо. Мразя да правя нещо на порции, но така се получава. Какъв е пътя , да взема размерите на долния шкаф и тн. Благодаря Ви.

Общи условия

Активация на акаунт