ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 36 012
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Вече получих съобщение по Школо - да носим пари в четвъртък за учебниците по английски. 😂 Добре ми потръгна. 😀

# 376
  • София
Кати, рядко толкова напълно съм на твоето мнение и като родител и като преподавател.
Двете неща не са взаимозаменяеми, не го приемам. Днес колежка дори ме попита далш не е обидно да носи цветя, въпреки, че ще даде и за каузата на училището...

# 377
  • Ланкър, планините Овнерог
лека стъпка на всички деца!

И здраве

# 378
  • София

Сега се сетих... За завършване на детската градина изплетох букети за всички - трите възпитателки (едната беше заместваща, едната основна беше в дълъг болничен), помощник-възпитателката, музикалната, изобразителната, г-жа Директорът... не помня, за сестрата май, абе - за портиерът само не и то само понеже беше "чичо" Гошо, не "леля"... Сигурно цял месец съм си играла да ги "накипря" - всяко цветче беше уникално (съответно доста неуспешни опити), ама и да си хармонират някак в букетите. Та... играчка голяма. А като паричен израз не знам, ама дори и да не приспадам на остатъците от челетата пак няма да ги докарам до над 5-6 лв. И к'во ся? Някой ще ми каже, че моето време, талант, мисъл и грижа не струват нищо? Че не са ценени, щото бутни там нЕколко лева У кутията и да върви?
Обидно е някак...
В началото на 5-и клас подготвих букет от хартиени рози. Не ги правих аз, не умея - вероятно бих могла да се науча, но майсторка ги реди. И какво сега - нейното време, усилия, умения, желание нямат стойност? Щото разтегателната хартия... не помня, ама да е била 2-3 лв. общо...

# 379
И сговорна дружина!

# 380
  • В светлината на слънцето
Успешен старт на всички утре! Да се завърнат усмихнати от училище и с желание да тръгнат на следващия ден! Heart

# 381
  • София
Бебчо, много трогателно Heart
Аз по принцип за най - малкото нещо мога да се разчувствам, а утре съм почти сигурна, че ще пусна някоя и друга сълза.
Кали, наистина ще й се наложи да става в 5:45, защото часовете започват в 7:30. В 6:30 - 6:40 най-късно трябва да е тръгнала Frowning1
И ние вече сме готови за утре, а именно тоалета е приготвен. Сутринта само прическата ще правим 😂

# 382
  • София
Успешна и присъствена година на всички наборчета! Нека да попаднат в сплотен клас и отдадени учители! 🍀

Утре ще проводя осмокласника до новото училище, вероятно без да мога да вляза в сградата, но ми е тръпка, макар че той не иска да съм с него.
После ще споделя впечатления и от снощната родителска среща, със смесени чувства съм...

# 383
Успешен старт на всички хлапета утре! beb4o_fb е подредила в стиха си всичко прекрасно, а аз със свои думи мога само да пожелая да бъдат удовлетворени от избора, който са направили до края на учението си и да имат мотивиращи преподаватели! Здраве и късмет за всички! Flowers Four Leaf Clover
И аз да напомня за снимките в гръб...
Рали, бързо възстановяване на майка ти и без никакви последствия за здравето ѝ занапред! Как е минал концерта на нашия талант?
Бонанза, това е било изживяване, достойно за филм!
Марти, какъв ранен час за ставане на детето?! Ще трябва доста организирано да ляга вечер...

# 384
  • Пловдив

Аз по принцип за най - малкото нещо мога да се разчувствам, а утре съм почти сигурна, че ще пусна някоя и друга сълза...
От една партия сме.
Както казва една приятелка... "вече и на прогнозата за времето мога да ревна".
Успешен старт на децата!
Стискам палци да останат доволни от избора си!
Да не забравите да хвърлите чаша вода сутринта пред тях!
...и китка здравец зад ухото! Joy
Да им върви по вода това, с което са се захванали!

# 385
  • В светлината на слънцето
Ехаааа, школото автоматично ми въведе дЯтето.

# 386
При нас мина откриването. Много беше мило. Получиха папка с шоколад и програма за първата седмица. Ще бъде встъпителна без учене, само с игри за опознаване. Ще разберем в кой клас сме чак на 25ти.

Днес минахме на очен, но изобщо не съм доволна и пак съм в началото. Ще търся друг лекар да разширяваме зениците. Яд ме е, че си похабихме времето и прегледа по фонд.

# 387
  • София
Нашето официално посрещане на осмокласниците беше тази вечер.
Скрит текст:
Беше повече от великолепно Gift Heart ! Нищо общо с клишираното и до болка изтъркано откриване на 15.09. със знамена, химни, отчайващ патос и септемврийски пек на плаца, от който да ти стане лошо. Празникът беше организиран под формата на коктейл, с мноооооого добро розе (поне аз това пих) и бяло вино. Музиката не от някаква нещастна 100-годишна прекъсваща уредба, а живо трио струнни инструменти, с изключително стилен репертоар. Речите - стегнати и смислени, с много любов и топлота. Представиха целия академичен състав. Нашият класен е симпатичен млад човек, не можах да поговоря с него, но това тепърва предстои другата седмица на РС. Всичко беше стилно, красиво, приятно и запомнящо се. Перфектна организация!
Утре всеки класен ще посрещне децата пред училището, ще отидат в класната си стая и ще ги запознае с всички организационни неща, които са им необходими - кабинети, програма, шкафчета, храна, вътрешен ред и пр.
В 11ч. ще приключат и се прибират. В четвъртък ще са заети до обяд, но без учебен процес. В петък - екскурзия.
Снимка в гръб не направих, защото бързахме да купим цветя по път на отиване. Но утре ще направя една.
На добър час на всички утре! Да са живи и здрави децата, с много успехи и верни приятели в новите си училища! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverKissing Heart

# 388
  • София
KallyMay, описаното от теб е нереално хубаво, с мисъл за деца и родители Kissing Heart

Дъждец, описаното и от теб е страхотно, със сигурност децата са се отпуснали и ще очакват с нетърпение учебния ден Kissing Heart

Успех, късмет и попътен вятър на наборчетата Kissing Heart

# 389
  • София
...
Днес минахме на очен, но изобщо не съм доволна и пак съм в началото. Ще търся друг лекар да разширяваме зениците. Яд ме е, че си похабихме времето и прегледа по фонд.
Намерила ли си друг вариант - ако не, имам добър детски очен, при който ходим от 7 г. /но не работи със ЗК, за фондове не знам/. Но много обстойно преглежда.

Общи условия

Активация на акаунт