ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 36 008
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
За промяна на данните в школо, имайте предвид, че се получава имейл след заявката за ново училище. Аз следвах стъпките, както са описани в съобщението в Школо, одобриха ме на активен, но не виждах нищо като данни, докато не потвърдих пак чрез електронната поща. Сега виждам данните за тази година, клас, разписание на часове.
Малко ми е странно разписанието. Имат дни, в които са с нулеви часове и почват от 12 без нещо, имат дни, в които почват в 14,40ч. Като са с четири блока са до 19,10ч. Ама това начало в 3 без двадесет ми е много идиотско, то вече деня преминал...
Цветя ще носи, по-точно една мини орхидея взех. Никак не обичам рязани цветя.
Сега ще гладя тоалет за утре. За първа година няма да е с униформа на първия учебен ден и голямо вълнение. Купихме един гащеризон, летен,не успях да я убедя за нещо връхни, но тях ги викат към обяд и ще е топло вече

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 17:26 от MianaNia

# 361
  • София-Младост
Оооо, ще почина аз тази година, от пощи, сайтове , линкове и задачи, надявам се:))

MianaNia
Така са, когато са първа смяна се усеща тази липса на първи блок и ставането рано;)

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 15:47 от Ала-Бала

# 362
  • там някъде...
Здравейте отново,
Да кажа и аз какво се случва при нас...Вчера мина родителската среща и съм мноого доволна. Момчето ми ще е бъдещ моряк, та явно са решили да вкарват ред и дисциплина отрано. Нямат право да излизат извън сградата от 8 до 3 следобяд, когато автобуса ги взима . Имат униформи за всичко - една парадна, една ежедневна, и една за физическо. Никакви спортни панталонки / освен ако няма физическо/, никакви джапанки, скъсани , протрити и тн. Парадна униформа за празници и обучения, а с нея върви и тъмно син панталон и тъмно сини обувки. Дадоха ни списък с учебниците, ще изучава тази година основно език. Има малко специални предмети, като техническо чертане и такелажно дело ...

# 363
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз успях със Школото след чуване със съпорта им. От у-щето бяха вкарали инфото, но без имената ми и съответно платформата не ме разпознаваше.

# 364
  • В центъра на моретата
В Школо първо трябва училището да зареди данните на децата, нали така? Аз пробвах да сменя по инсрукциите, но ми излезе съобщение, че не са въведени данни за такова дете.

# 365
  • София
При нас Школо е вече актуализирано, даже разбрах името на класната Simple Smile

Някой спомена, че се виждат имената на децата от класа - къде по-точно,може ли да насочи?

Свърши ваканцията и се почнаха проблемите. Свързани са, за сега, с другото дете. Току що ни сюрпризираха с вдигане на таксата на училищния автобус, за следващите 2 дена няма да возят със сигурност, за след това се не знае... Много се ядосах, а такъв кеф отидохме днес и купихме цветя, почувствах се празнично.

# 366
  • София
И за мен ваканцията мина много бързо, а пък за децата сигурно още по - бързо. От утре започваме със ставането в 6 часа, а от 16.09 в 5:45
Това не е човешко Persevere ! Моят син прояви искрено съчувствие, цитирам "На чия бедна душичка ще ѝ причинят това?". При нас ставането ще е към 7:30, в училище най-късно в 8:15 и първи учебен час в 8:30.

Mrs. Jones, не сме обсъждали никакви материали или помагала. Само сме писали кой, откъде и дали купува учебници. Поща не мисля, че ни трябва, тъй като не виждам смисъл вече от нея; децата са в различни училища, вече нямат нужда от ПИ (основната функция на пощата за обмен). А ако някой попадне на полезно помагало, препоръчано от учител, винаги може да сподели тук. За сайтове, които биха ни били от помощ, винаги мога да ги добавя на 1-ва страница, когато и каквото пожелаете. Засега моят "пръв приятел" е store.bg Joy; преди два дни направих не знам коя поред поръчка и май пак ще трябва да поръчвам. Любимо ми е, когато тъкмо съм пратила поръчка, да пристигне мейл с информация за необходимостта от нещо друго.
Засега при нас единственото помагало, за което имам информация, че трябва да набавим, е едно по математика:
Скрит текст:
Допълвам се: току що видях създадена Фейсбук група за Осмокласници. Я да си признае коя я създаде JoyHug ! Шегувам се, да не се обиди някой.

Daisy + 2, пак ще се възхитя от вашата гимназия Gift Heart ! Редът и дисциплината са основни за професията, няма начин да е друго. Ако живеехме в Бургас, изобщо нямаше и да питам сина къде иска или не иска да кандидатства. Тези 20 ката дрехи предполагам вие ги осигурявате и едва ли са евтини. Има ли специализирани магазини за подобни униформи? Или се шият поръчково? И (прости невежеството) ама какво се учи по "такелажно дело"? А по ФВС ще плуват ли, сигурно е задължително да могат?
Извинявам се за многото въпроси, но ми е страшно интересно при вас, дано не досадя .

# 367
В Школо първо трябва училището да зареди данните на децата, нали така? Аз пробвах да сменя по инсрукциите, но ми излезе съобщение, че не са въведени данни за такова дете.

Заек, понеже децата ни са в едно училище, реших да споделя, че по време на нашата РС ни казаха, че данните в Школо ще се въведат на по-късен етап (най-късно до 30 септември).

# 368
  • Варна
Някой спомена, че се виждат имената на децата от класа - къде по-точно,може ли да насочи?
Кати, аз бях Simple Smile Отиваш на Администрация > Потребители > и филтрираш по роля 'ученик'.

И да напомня утре за снимките в гръб Simple Smile

По вода да им върви на младежите и девойките в новите училища!

# 369
  • България, София
Успешна, здрава и колкото се може  повече присъствена година пожелавам на всички ученици, учители и родители Simple Smile

Помагала, учебници и тетрадки набавихме през уикенда. С нещата за рисуване сме почти готови. Една част имаме, друга са поръчани. От учебниците част ще ни даде назаем съседче, което ще е в 9 клас. Тези, които ги няма, ги купихме от борсата в малкото НДК.
В неделя обикаляхме с наборката  по магазините из квартала. Снабди се доволно с тениски по неин вкус. Предимно черни, отпред с някакви картинки и най - вече овър сайз.
Манията по големия е размер е чутовна. Вчера беше в Парадайз МОЛ да си пазарува сама. Прати ми снимка на избраните от нея дрехи. Жилетката одобрих, скъсаните дънки - не. Тя въпреки това ги купила. Но номер 40.  Не била видяла да има други номера (искам емотикона, който се плясва по челото).
Как не са й паднали, докато ги е мерила, не знам. На мен ми стават, че даже са ми свободни, а девойката е много слаба. Ръст приблизително 168 см и 47 кг.
Разбрахме се, че ще ги замени за по - малък номер или ще ги върне и ще си избере нещо друго.

Рали, големи премеждия сте имали. Пожелавам майка ти в най - скоро време да оздравее. Притесненията са огромни в този случай. Напълно разбирам. За набора не се съмнявам, че ще се справи блестящо.

Бонанза, и вие сте били в приключение. Дано това е била малката беля.

При нас ел.девник е на Админ Плюс. Девойката си има профил, та едно главоболие по - малко.

Утре ще отида с нея. Ако пускат в двора, ще вляза. Ще вземем цветя за класната и за учителката, с която ще влязат в училище.

На каката ще бъде последно откриване на учебната година. В нейното училище е традиция дванайсетокласниците да водят първолаците. Предполагам, че и на други места е така.
Няма как да се клонирам на две. В двете училища откриването е по едно и също време.
В училището на каката са решили тази година цветя да не се подаряват. Сумите за цветя да отидат за дарение за лечение на бивш ученик на училището. С дъщеря ми бяха заедно до 9 клас. После семейството се премести в Австрия.

# 370
  • София
На добър час утре, успехи и приятелства за цял живот!

# 371
  • София
Кати, аз бях Simple Smile Отиваш на Администрация > Потребители > и филтрираш по роля 'ученик'.

Мне, при мен излиза само моят като ученик Simple Smile

# 372
  • София
Изведнъж се разчувствах силно, ето  го и моето пожелание към децата ни Kissing Heart

# 373
  • София

Много ми е странно с това "парите за цветя"... сякаш непременно всеки е предвидил бюджет за цветя. Ми може пък да не е! Може да развъжда цветя (или както там се казва, с растенията е друг терминът, ама нещо не ми идва наум), може да има двор с цветя, може да приготвя "крафт" букети от други материали... Някак грозно ми звучи, задължаващо... Призив "помогнете на..." е приемлив, който има ще даде, но "парите за цветя..." е гадничко. Който не иска да ги получава може да ги продаде и да дари парите най-сетне...

# 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лека стъпка на всички деца!

Общи условия

Активация на акаунт