ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 638
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Че кой е спирал да пие?! Simple Smile
Как да не е случил синът ти?! Щом така се тревожиш за него, за емоционалното му състояние, за трудностите, през които преминава, няма как да не си най-добрата за него. Освен това е петък и има обнародвано в Държавен вестник, че може да се пие от обед. В случай, че се двоумиш още Wink

# 571
  • Пловдив
The Invisible
помня, че ти подходи към МГ-то след 7 клас резервирано. Да не си му го предала на него!?
И аз лайкнах поста ти в знак на съпричастност.
Познавам много стойностни хора, завършили МГ Пловдив.
И ти познаваш!
Даже си майка на един такъв! - бъдещ международно признат IT специалист!
Я повече кураж!
Hearts

# 572
  • Пловдив
И моето два дни се прибира стресиран и непровел ни един разговор със съученици. Опитах се да говоря, че приятелите от гимназията остават за цял живот, да се огледа хубаво и да започне да опознава децата. Той вижда компанията на батко му - цялата от гимназията. Дано се престраши. Търси старите другари, до 12 ч играе с тях.
Беше впечатлен от класната (г-жата по математика Кремена Симеонова), че карала синовете й да я учат да играе компютърни игри, за да намира общ език с децата.

# 573
  • там някъде...
Дайвче, де да имаше момчето  майка като теб
Ма то не случи милото, аз съм по-депресирана и от него
бебчо, благодаря за подкрепата, дано всичко се нареди
и тази година ще се лее вино, ясна е работата
Invisible, недей така...трябва им време. Моят син, например е притеснителен. Заради говорни дефекти, които коригирахме с ортодонти и логопеди, отнесе мноого негативни ситуации от деца. Остана си му травма, за мен - като родител, травмата е още по-голяма. От тогава му е трудно да се довери нацяло и да се отпусне. Но реших че трябва аз да се успокоя и тогава ще вземе пример от мен.Получи се сякаш. Не смея да се хваля, но ето - втори ден / тотален спек е /, но преминава през тази необходима адаптация. Аз съм с него и той го знае. Убедена съм, че си страхотен родител за детето си. Ще преминете и през това, сигурна съм.Децата са силни ! Просто му трябва време, трябва да блесне отнякъде искрицата - било от случка, било от смях, било от преодоляна трудност там...и всичко ще си дойде на мястото.

Оффф...отнесох се....Relaxed

Dive....заредила съм за пийване сериозно.....

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:43 от Daisy + 2

# 574
JiD той си беше в това училище и преди това, но твърдо иска програмиране
не знам какво се обърка
иначе и аз съм завършила същото МГ, друго училище не съществува за мен, любов голяма
иланг, щяхме да сме в един клас, точно заради симеонова исках да си остане в класа
ще се наредят нещата, вярвам

# 575
KatiABV,

Аз подадох всички документи сканирани/снимани до електронната поща на социалните за квартал Младост. Заявление, служебна бележка и удостоверение за сметката (макар че мисля че не беше задължително). Отговориха ми същия ден, че заявлението ми е входирано.

Първо се пробвах на живо, но след като си почаках, накараха ми се и после ме върнаха, защото не съм носила личната карта и на мъжа ми да сверяла неговите данни, се ядосах и пробвах с пощата.

# 576
  • Пловдив
JiD той си беше в това училище и преди това, но твърдо иска програмиране
не знам какво се обърка
иначе и аз съм завършила същото МГ, друго училище не съществува за мен, любов голяма
иланг, щяхме да сме в един клас, точно заради симеонова исках да си остане в класа
ще се наредят нещата, вярвам
Кой ви е класен - Цветелин Цветков по английски ли? Големият ми син го харесва много, а той е много критичен към преподавателите.
Ще се оправят нещата при децата, трябва време. Дано само ги оставят присъствено.

# 577
Кой ви е класен - Цветелин Цветков по английски ли? Големият ми син го харесва много, а той е много критичен към преподавателите.
Ще се оправят нещата при децата, трябва време. Дано само ги оставят присъствено.
същият
аз на родителската го харесах, не знам какво не му хареса набора

# 578
  • В центъра на моретата
Ааа, не така пораженчески, The Invisable! Накарай детето да говори и да сподели какво точно не му харесва в класната и децата. Стимулирай го да търси и да намери положителното в човека насреща си, а не да вижда негативното. Бялото и черното са по филмите и книгите, в живота си е доста сивичко.  А и винаги би могъл да потърси приятелства и от съседни класове.
Аз точно това се мъчех да убедя дъщеря ми, още в края на 7 кл. Не бях убедена, че ще намери хора, които да й допаднат в новото училище, че си е скорпионче и на моменти си е доста хаплива. От позицията на родител го разбирам като нрав и хормони, ама тези на нейните години, ще я отсвират за нула време.

# 579
  • София
KatiABV,

Аз подадох всички документи сканирани/снимани до електронната поща на социалните за квартал Младост. Заявление, служебна бележка и удостоверение за сметката (макар че мисля че не беше задължително). Отговориха ми същия ден, че заявлението ми е входирано.

Първо се пробвах на живо, но след като си почаках, накараха ми се и после ме върнаха, защото не съм носила личната карта и на мъжа ми да сверяла неговите данни, се ядосах и пробвах с пощата.

Много ти благодаря!
И аз съм тъкмо за Младост - и не съществува начин да нося ЛК на ММ, те какво си мислят - че и двамата родители трябва да вземат отпуск всеки път за подаване на каквито и да било документи? Или предлагат ММ да обясни на КАТ, примерно, че ЛК му е нейде си, за да се покаже, че... какво? Че съществува? Ама че глупост...

# 580
ала-бала, това дори и да си имаш сега профил ли? мен ми е фрийзнал профила от миналото училище и чакам самО да си стане на настоящото...
Да, аз имам профил, но Школо са разпратили (не знам кога) известие, че трябва да се минат тези стъпки. Случайно го разбрах от родител на РС. И аз очаквах всичко да стане автоматично, но уви.
В мобилното приложение ми е в дискусии. Там има обяснения.
Много благодаря! И аз се надявах на служебна промяна и чаках. Вече съм със статус - непотвърден.

# 581
The Invisable, не се притеснявай изобщо. Все едно слушам големия син. Същото беше в 8ми клас. Не са мойте хора, нямаме общи теми, те си се познават. Това почти целия първи срок. Късаше ми се сърцето. Пък да видиш после - най готините били. А да видиш сега - не му се прибира. Ей го на, и тази седмица няма да си дойде. Ще си дойде всичко на мястото, ще се опознаят, все с някой ще му допадне. Трудно е в началото, а теб напълно те разбирам, но това сме майките, да преживяваме двойно и тройно.
Момичета, кажета как да разбера дали съм подала и вс е ОК за помоща. Подавах с ел. подпис на ММ.

# 582
  • София
Сега като се замислих, навремето имах тактика, но не подозирах  че я прилагам Joy Студентските години са ми по-пресни, ще споделя от тях. Първата година бях пасивна, наблюдаваща, докато другите уж се сприятеляваха. Подсъзнателно съм подбирала, за да стана "душата на компанията", за да завържа приятелства за цял живот. Едната ми приятелка преди 2 години дойде специално от Монтана, за да ме изненада за рождения ми ден и да ми донесе нестандартен букет /обожавам цветя/. Друга пък успя да се свърже с ММ, за да го предупреди да не отваря той вратата рано сутринта на друг мой рожден ден - познайте какво ми доставиха - огромна кошница с цветя. И то от човек, който и през ум не ми минаваше, че може да ми е приятел и който ненавижда цветя, по-скоро ги смята за ненужни.
Та, да им дадем време на децата. Дано скоро всичките ни тревоги и опасения изчезнат Kissing Heart

# 583
  • България, София
Маги, честито пораснало момче! Да е жив и здрав, много, много щастлив и обичан, късметът винаги да е с него и да сбъдва мечтите си. Кака му се е справила перфектно Heart Eyes

The Invisible, напълно нормални са терзанията и притесненията ти. Няма как да не се свива тревожно майчиното сърце при такива отзиви от детето.
Вярвам, че нещата ще си дойдат на мястото и скоро настроението ще се промени. Нормално е в началото да има стрес, че дори разочарование. Имало е едни очаквания, като не се оправдаят, всичко потъва в черни краски. Като мине малко време, като човек започне да приема нещата такива каквито са, е не каквито си ги представя и очаква, ще оцени,че не всичко е черно.
Детето може да има чудесни приятели и от другите класове. Голямата ми дъщеря е с най - добри приятели от съседния клас, не от нейния. От нейния клас една част откровено недолюбва. И това дойде с времето. Отначало нямаше чак такива крайни мнения. Дали е права, не знам. Не познавам децата. Достатъчно е голяма и разумна и може да преценява. Пък и човек не е длъжен да бъде приятел с всички.

Бебчо, страхотно е това, което си описала. Толкова мили жестове Heart Такива изненади не се забравят.
Поредната творба и тя е страхотна. Събирай материал за стихосбирка Simple Smile

Заек, и наборката е скорпионче. Не се показва много хаплива. Рядко вади жилото, но от малка си е по  - резервирана. Кака й е доста по - социална, но и тя с времето започна много да отсява компанията.

# 584
  • София
Не мога да насмогна с четене Wink
Попътен вятър на всички осмокласници! Дайте им малко време, ще се сприятелят, ще свикнат Simple Smile
Честити рождени дни на септемврийските набори (и нашият е другата седмица, на 23.09) - доста избрпих в последните дни. Чета и си мисля, как не помня никой от бебешката отчетна тема за септември, пък се сетих, че аз пишех в октомврийската, просто наборът подрани 😅.

При нас няма кой знае какви новости - класът е почти същия, класната е същата, повечето учители - също. Наборът се върна от Дубай в сряда, от вчера си е на училище - с голямо желание. Е, чак днес купи учебници (поради карантинни причини не можахме преди това). Концертът е минал добре, доволен е (аз само снимки съм гледала все още), впечатлен от хотела (и залата, и хотелът са на самия остров в морето, изграден като палма), от аквапарка, от големите сгради.
Ковид го пишем в минало време, надявам се. Младежът е добре, само обоняние няма още. Майка ми я изписаха в сряда, добре е уж и тя (вчера цял ден си работила пп градината, та вероятно е ок вече).

Хорариумът в НМУ не знам колко е ориентир за другите, но имат 1 час физика, философия и география, по 2 - химия, биология, история. Имат 6 часа музикални теоретични предмети. Имат и хор, задължителен за пианистите - сега основен проблем му е как да го замени някак с камерна музика Simple Smile
АЕ имат 4 часа - в училище по изкуствата - толкоз. Обмисляме вариант за немски, индивидуални занимания някакви (с неговите ангажименти, няма как да го запиша на стандартен курс, защото ще пропуска половината занятия...). Предложих му аз да му преподавам (поназнайвам немски) по учебниците на брат му - изсмя ми се Simple Smile Та, ако имате идеи за частни учители по немски - давайте.

Общи условия

Активация на акаунт